Σήμερα το βράδυ στην Τάφρο ένα μοναδικό μουσικό υπερθέαμα

Σήμερα το βράδυ στην Τάφρο ένα μοναδικό μουσικό υπερθέαμα

Σήμερα το βράδυ στην Τάφρο ένα μοναδικό μουσικό υπερθέαμα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 985 ΦΟΡΕΣ

Η συνάντηση Κρήτης, Πόντου και Ρόδου

Ένα μοναδικό μουσικό υπερθέαμα πρωτοπόρο για τα Ελληνικά δεδομένα, θα παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν σήμερα το βράδυ στην εκδήλωση που διοργανώνεται στο θέατρο μεσαιωνικής τάφρου για το σμίξιμο Κρήτης, Πόντου και Ρόδου.

Η εκδήλωση με τον τίτλο «Κρήτη – Ρόδος – Πόντος μια αγκαλιά θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ και διοργανώνεται από την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, την αδελφότητα Κρητών Ρόδου «Ο Ψηλορείτης» και το σύλλογο Ποντίων Ρόδου «Ο Διγενής».

Όπως είναι γνωστό η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και προαιρετικά όποιος επιθυμεί μπορεί να πάρει τρόφιμα μακράς διάρκειας , αλλά και φάρμακα για τις ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείου της περιφέρειας. Επίσης στην είσοδο θα υπάρχουν εκπρόσωποι του συλλόγου καρκινοπαθών της περιοχής μας που θα δέχονται οικονομική βοήθεια από όποιον επιθυμεί να βοηθήσει.

Θα συμμετάσχουν στο τραγούδι η Χριστίνα Κόζα με τη συνοδεία του Γιάννη Κλαδάκη στη λύρα από τη Ρόδο ο οποίοι και θα ανοίξουν την εκδήλωση και θα ακολουθήσουν ο Βασίλης Σκουλλάς στο τραγούδι και στη λύρα από την Κρήτη καθώς και τα αδέλφια Κώστας και Ματθαίος Τσαχουρίδης, ως εκπρόσωποι του ποντιακού τραγουδιού και της λύρας του πόντου.

Οι διοργανωτές και εκτελεστές της εκδήλωσης
Οι διοργανωτές και εκτελεστές της εκδήλωσης

Ιστορικό γεγονός χαρακτήρισε αυτό το αντάμωμα ο εντεταλμένος πολιτισμού Δωδεκανήσου Κάλλιστος Διακογεωργίου που μαζί με τους εκπροσώπους των διοργανωτών αλλά και τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες, παραχώρησαν χτες συνέντευξη τύπου στην περιφέρεια, παρουσία των καλλιτεχνών καθώς και του καθηγητή στο πανεπιστήμιο δυτικής Μακεδονίας Κώστα Φωτιάδη.

Συγκεκριμένα παραβρέθηκαν τα αδέλφια Κώστας και Ματθαίος Τσαχουρίδης, η Χριστίνα Κόζα και ο Γιάννης Κλαδάκης, ο πρόεδρος της αδελφότητας Κρητών Ρόδου «Ο Ψηλορείτης» Γιάννης Νιωτάκης και η πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Ρόδου «Ο Διγενής» Φωτεινή Ελευθεριάδου. Απουσίαζε μόνο ο μεγάλος τραγουδοποιός και λυράρης της Κρήτης, Βασίλης Σκουλάς, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, δεν μπόρεσε να έρθει στη Ρόδο χτες.

Μιλώντας για τη διοργάνωση ο κ. Διακογεωργίου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η περιφέρεια τόλμησε να… ενώσει τις τρεις λύρες από αυτές τις τρεις διαφορετικές περιοχές, ενώνοντας με αυτό τον τρόπο τον πολιτισμό τους. Άλλωστε έχουν ως κοινό τους στοιχείο τη μουσική.

Μάλιστα υπογράμμισε ότι θα έρθουν και από άλλα νησιά της Δωδεκανήσου για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση αυτή που για πρώτη φορά γίνεται στην Ελλάδα και φιλοξενεί σημαντικά ονόματα της μουσικής σκηνής της χώρας μας. Σημειώνεται ότι η είσοδος στην τάφρο θα ανοίξει στις 5 το απόγευμα.

Αναφερόμενος στην εκδήλωση ο κ. Νιωτάκης έκανε λόγο για πρωτόγνωρο γεγονός στα Δωδεκάνησα με κοινό παρονομαστή τη λύρα των τριών περιοχών, ενώ η κα Ελευθεριάδου ζήτησε από το κοινό να αγκαλιάσει την εκδήλωση που θα φιλοξενήσει στη Ρόδο δύο μεγάλους πολιτισμούς του Πόντου και της Κρήτης.

Η κα Κόζα τη χαρακτήρισε μουσικό υπερθέαμα, στο οποίο θα πάρουν μέρος εξαίρετοι καλλιτέχνες με αστείρευτη ζωντάνια, ενώ ο κ. Κλαδάκης εξέφρασε την ευχή να φύγει το κοινό που θα την παρακολουθήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Τέλος ο Κώστας Τσαχουρίδης μίλησε για την επιτυχία που σημείωσε η διοργάνωση της εκδήλωσης παρά τη δυσκολία που είχε αυτό το εγχείρημα, και τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο αδελφός του Ματθαίος θα δώσουν τη ψυχή τους. Παράλληλα αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η αλληλοστήριξη για το καλό του τόπου.

Από την πλευρά του ο Ματθαίος Τσαχουρίδης, δήλωσε ότι η μουσική είναι από τα ισχυρά στοιχεία του πολιτισμού και ότι οι καλλιτέχνες έχουν να μάθουν πολλά ο ένας από τον άλλον, τονίζοντας ότι θα φύγουν σοφότεροι από τη Ρόδο.

Τέλος ο καθηγητής κ. Φωτιάδης μίλησε για το μοναδικό γεγονός που θα λάβει χώρα σήμερα το βράδυ στη Ρόδο και θα ενώσει τους ακρίτες της Δωδεκανήσου, του Πόντου και της Κρήτης, λέγοντας ότι είναι τιμή για όλους να υπηρετούν τον ελληνισμό από τα σύνορα και όχι από το κέντρο. Μάλιστα κατέληξε λέγοντας ότι έχουμε ανάγκη τον πολιτισμό και την παράδοση.

Μετά τη συνέντευξη διοργανωτές και συντελεστές συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο στο γραφείο του και συζήτησαν για τη σημερινή μεγάλη παράσταση.

Από τη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη
Από τη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη

Διαβάστε ακόμη

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων