Ανακοινώθηκε η ημερομηνία του νέου Run Greece Ρόδου

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία του νέου Run Greece Ρόδου

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία του νέου Run Greece Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 902 ΦΟΡΕΣ

Θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 Οκτωβρίου του 2018, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ

Με ανακοίνωσή της, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου ευχαριστεί όλους όσοι συνεισέφεραν για να στεφθεί με επιτυχία το Run Greece Ρόδου την περασμένη Κυριακή και να γίνει η αρχή προκειμένου και τα επόμενα χρόνια να φιλοξενείται στο νησί μας.

Μέσω αυτής μάλιστα, γίνεται γνωστό πως, τη νέα χρονιά ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στο νησί μας 21 Οκτωβρίου και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο τελευταίος της σειράς αυτής από τον ΣΕΓΑΣ.

Η ανακοίνωση:
«Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο λαϊκός αγώνας δρόμου με την επωνυμία «RUN GREECE» την Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2017. Με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό, πάνω από 1.500 δρομείς, έλληνες και ξένοι επισκέπτες του νησιού, έτρεξαν την υπέροχη διαδρομή των 5 και 10 χλμ. περιμετρικά της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου και στο Μανδράκι.

Η ομορφότερη εικόνα του αγώνα, ήταν εκείνη των 450 μαθητών των δημοτικών σχολείων, των αυριανών αθλητών – και γιατί όχι πρωταθλητών - της Ρόδου που έτρεξαν στον παιδικό αγώνα των 1.000μ.
Νικητές του αγώνα των 10χλμ αναδείχθηκαν οι αθλητές Μάρκος Γκούρλιας και Μαρία Παρδαλού ενώ στα 5χλμ νικητές ήταν ο Λιθουανός δρομέας Ambrazas Svazunas στους άνδρες και η αθλήτρια Γιαννοπούλου Κωνσταντίνα στις γυναίκες.

Οι αγώνες δρόμου πόλης με την επωνυμία «RUN GREECE» πραγματοποιούνται σε 6 περιφερειακές πόλεις της Ελλάδας, ενώ φέτος προστέθηκε για πρώτη χρονιά και η πόλη της Ρόδου. Με αυτή την πρώτη διοργάνωση του «RUN GREECE» στο νησί του των Ιπποτών, μπαίνουν οι βάσεις για τις επόμενες, σε έναν αγώνα που έχει ήδη καθιερωθεί στη συνείδηση των κατοίκων ως θεσμός και στόχος του οποίου, μεταξύ άλλων, είναι η καθιέρωση του νησιού ως προορισμού αθλητικού τουρισμού.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου μέσω του ΔΟΠΑΡ. Μέγας Χορηγός των αγώνων RUN GREECE πανελλαδικά είναι η WIND και Τοπικός Χορηγός του αγώνα της Ρόδου καθώς και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου είναι ο ΔΕΔΔΗΕ.

Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά την Υπεύθυνη Οργάνωσης των Εθελοντικών Ομάδων κυρία Ζαννετίδη Θαρρενή, καθώς τις παρακάτω εθελοντικές ομάδες, γιατί όλοι μαζί συνέβαλαν τα μέγιστα για την επιτυχημένη διεξαγωγή του αγώνα:
1) Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
2) Το Σύλλογο Ραδιοσυχνότητος Πολιτών Δωδεκανήσου (Ε.Ο.Π.Κ. CB).
3) Τη Λέσχη Ερασιτεχνών Φωτογράφων – C.Ro.P
4) Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Δωδεκανήσου
5) Την Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δωδεκανήσου SZ5RDS
6) Την Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου
7) Το Rodos Cycling
8) Το Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών Δωδεκανήσου
9) Το Σύλλογο Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Δωδεκανήσου
10) Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Δωδεκανήσου
11) Τον ΕΥΘΥΤΑ - Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας Ρόδου
12) Το Λύκειο Ελληνίδων Ρόδου "Εργάνη Αθηνά"
13) Τη Χριστιανική Ένωση Νεανίδων Ρόδου (Χ.Ε.Ν.)
14) Τον κύριο Καζατζόγλου Παύλο και την ομάδα του.
Επίσης, η Οργανωτική Επιτροπή θα ήθελε να εκφράσει θερμές ευχαριστίες:
1) Στην Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου και τον Αστυνομικό Διευθυντή κύριο Γεωργακάκο Γεώργιο.
2) Στην Τροχαία Ρόδου και στον Διοικητή κύριο Στέργου Στέργο.
3) Στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και συγκεκριμένα στους κυρίους Χρήστο Ευστρατίου και Νίκο Οικονόμου.
4) Στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κύριο Παλαιολόγου Μιχάλη για την έγκαιρη τοποθέτηση των κάδων απορριμμάτων που διατήρησαν την Πλατεία Ελευθερίας καθαρή.
5) Στη Δημοτική Κοινότητα Αφάντου και συγκεκριμένα στον κύριο Βασίλη Πετράκη ο οποίος προσφέρθηκε να μεταφέρει το καλαθοφόρο όχημα για τις ανάγκες της διοργάνωσης (μετά από παρέμβαση του κυρίου Διακοσταματίου Σάββα).
6) Στον κύριο Παλαιολόγο Μιχάλη, ηλεκτρολόγο του Δήμου Ρόδου, οποίος ήταν σε υπηρεσία ασφαλείας από το Σάββατο 30/09/2017 μέχρι και το τέλος του αγώνα την Κυριακή 01/10/2017.
7) Στο ΕΚΑΒ και την Ιδιωτική Κλινική EUROMEDICA, για την παροχή των δύο ασθενοφόρων του αγώνα.
8) Στην Ορθοπεδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και συγκεκριμένα στον Διευθυντή κύριο Σοκορέλο Μιχάλη, καθώς και στους γιατρούς Άντερσεν Νίκο και Κλωνάρη Μάριο που ήταν παρόντες σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.
9) Στο ξενοδοχείο BEST WESTERN PLAZA και συγκεκριμένα στον κύριο Γεωργά Λουκά, για τη φιλοξενία της συνέντευξης τύπου, του κέντρου εγγραφών και διανομής υλικού του αγώνα.
10) Στη Σχολική Σύμβουλο Φυσικής Αγώγής, κυρία Αδαμαντία Φατσέα, για την άοκνη και διαρκή κινητοποίηση των σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα τη μαζική συμμετοχή των μαθητών.
11) Στον Σύνδεσμο Κρίτων Στίβου Δωδεκανήσου τόσο για την προσφορά του τόσο στην αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα, όσο και στο κομμάτι της φύλαξης της διαδρομής.
12)Στον προσκεκλημένο από την Κω εκφωνητή του αγώνα, κύριο Τροικίλη Ιωάννη.
13)Στο Pane di Capo και συγκεκριμένα στον κύριο Ποντικάκη Γιώργο, για την προσφορά σάντουιτς, νερού και χυμών στους εθελοντές κατά τη διάρκεια του αγώνα.
14)Στους εθελοντές Μανώλη Σπανό και Φάνη Σακελλαρίδη οι οποίοι στήριξαν τον αγώνα από το πρώτο λεπτό μέχρι και το τέλος της διοργάνωσης.

Οι Χορηγοί επικοινωνίας του αγώνα ήταν οι Ραδιοφωνικοί Σταθμοί: ΕΡΑ σπορ 101.8 Ερα Ρόδου, Στο Κόκκινο - Ρόδος 103.7, Radio1, Notosnews, Top Fm Δωδεκανήσου, Radio Αρχάγγελος 94,1 και η Τηλεόραση Θάρρι.
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες στον αγώνα και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για το επόμενο RUN GREECE που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο, στις 21 Οκτωβρίου 2018».

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Ψάχνει για ένα σημαντικό «διπλό»

Δημήτρης Γκαίδας: «Είναι κομβικό παιχνίδι, θέλουμε τη νίκη»

Συνέχεια δράσης στην Basket League, ανακοινώθηκαν οι διαιτητές

Στην Τουρκία για φιλικά παιχνίδια οι Παίδες του Κολοσσού!

Αύριο στην Καλλιθέα το Γ.Σ. Δωδεκάνησος-Άτλας Αθηνών

Νίκος Καραβασίλης και Κωνσταντίνα Ρεντοπούλου στο “Hereya Open”

Ετοιμάζεται πυρετωδώς ο Άγιος Γεώργιος

Η παρουσία στη Μαδέρα δεν επέτρεψε στον Νικόλαο Κοντού να είναι ένας από τους λαμπαδηδρόμους