Τη Νίσυρο θα επισκεφθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τη Νίσυρο θα επισκεφθεί  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τη Νίσυρο θα επισκεφθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 323 ΦΟΡΕΣ

Στις εκδηλώσεις εορτασμού της Ενσωμάτωσης

Αντιπροσωπεία της Εταιρείας Νισυριακών Μελετών, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Κώστα Χαρτοφύλη, τη Γεν. Γραμματέα Ειρήνη Κατσιματίδου και τον αιδεσιμολογιώτατο π. Ευστάθιο Αρκαμούζη, βασικό συντελεστή της δημιουργίας του μουσικού λευκώματος, «Η ΝΙΣΥΡΟΣ ΧΟΡΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΤΡΑΟΥΔΑ», επεσκέφθη την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του προσέφερε το μουσικό λεύκωμα.

Προσφέροντας το λεύκωμα, ο πρόεδρος της Εταιρείας, ανέφερε στον κ. Παυλόπουλο, ότι αυτό αποτελεί τη συμμετοχή της Εταιρείας στις εκδηλώσεις για την 70η επέτειο από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με τη μητέρα πατρίδα, και ότι επελέγη αυτή η έκδοση, γιατί, όπως και ο ίδιος ως καθηγητής δίδασκε τους φοιτητές του, η κοινή παράδοση αποτελεί ένα από τα στοιχεία που συνιστούν την έννοια του έθνους και εν προκειμένω, η κοινή ελληνική μουσική παράδοση, ήταν ένας από τους κρίκους που μας κράτησαν σφικτά δεμένους με την ιδέα της Ελλάδος, για 632 χρόνια, ήταν η σπίθα που θέρμαινε την ελπίδα και φλόγιζε τις καρδιές. Τελειώνοντας διεβεβαίωσε τον Πρόεδρο ότι η επίσκεψη έχει και ένα συμβολισμό.

Να διαβεβαιώσει τον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα ότι και σήμερα η νεολαία των νησιών, γαλουχείται με τις ίδιες αρχές και τα ίδια ιδανικά, η ίδια σπίθα τους φλογίζει τις καρδιές και πολύ σωστά ο ρόδιος ποιητής αείμνηστος Φώτης Βαρέλης, κλείνει το σχετικό ποίημά του με τη φράση, ότι τα νησιά, «ήταν Ελλάδα μια φορά και θα’ναι αιώνια Ελλάδα».

Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε για την επίσκεψη και την προσφορά και τόνισε μεταξύ άλλων ότι τέτοιες πρωτοβουλίες είναι αξιέπαινες γιατί μόνο το δέσιμο με τις ρίζες μας, εξασφαλίζει την ασφαλή συνέχεια του έθνους.

Ακολούθησε μακρά συζήτηση και ο Πρόεδρος ζήτησε πληροφορίες για τα θέματα της Νισύρου, οι οποίες του παρεσχέθησαν, με εκτενή ενημέρωση για το θέμα της γεωθερμίας και υπεσχέθη ότι στις 7 Μαρτίου του επομένου έτους, ημέρα της ενσωματώσεως θα βρίσκεται στη Νίσυρο, δεσμευθείς ότι θα αποδεχθεί σχετική πρόσκληση του δημάρχου. Ο δήμαρχος κ. Χ. Κορωναίος, απέστειλε αμέσως την πρόσκληση.

Η αντιπροσωπεία, εντυπωσιάστηκε από την εγκαρδιότητα, την απλότητα του κ. Προέδρου και το αμέριστο ενδιαφέρον του για τα προβλήματα των μικρών νησιών.

Διαβάστε ακόμη

Αποτροπιασμός Νικητιάδη στη Βουλή για τα όσα ακούγονται για το μουσείο στη Νίσυρο

Νικητιάδης για την υπόθεση αρχαιοφύλακα Νισύρου: «Να μην μείνει κλειστό το μουσείο» – Μενδώνη: «Έχουν ήδη δοθεί οι εντολές»

Νίσυρος: Νέες καταγγελίες για τη δράση του αρχαιοφύλακα

Χρ. Κορωναίος, δήμαρχος Νισύρου: Προτεραιότητα όλων να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και να αναδειχθεί η αλήθεια των γεγονότων

Χιλιάδες κιλά υλικού απέστειλε για ανακύκλωση ο δήμος Νισύρου

Επιτυχία Νισύριων μαθητών σε πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό

O δήμος Νισύρου ιδρυτικό μέλος του "Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων"

Επίσκεψη του υφυπουργού Ναυτιλίας στη Νίσυρο για τον εορτασμό της 76ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα