Τοπικά προϊόντα στο πρωινό των ξενοδοχείων

Τοπικά προϊόντα στο πρωινό των ξενοδοχείων

Τοπικά προϊόντα στο πρωινό των ξενοδοχείων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 953 ΦΟΡΕΣ

Στηρίζει την προσπάθεια η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Στην παραγωγή του πρωινού των ξενοδοχείων θα διατίθενται τα τοπικά προϊόντα της χώρας μας μεταξύ των οποίων και πολλά από τα νησιά της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου, καθώς όπως έγινε γνωστό προωθείται συνεργασία ανάμεσα στους ξενοδόχους και τους ντόπιους παραγωγούς.

Μία πρώτη συζήτηση ανάμεσα στον ξενοδοχειακό κλάδο και τους παραγωγούς θα γίνει στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων και ποτών EXPOTROF που θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 30 Ιανουαρίου στην Αθήνα, κατά την οποία συμμετέχει με δικά της περίπτερα η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου.

Εκεί θα φιλοξενήσει παραγωγούς από τα νησιά, και μάλιστα όπως τόνισε χτες ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα και γαστρονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης, υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον, κάτι το οποίο αποτυπώνεται στον αριθμό των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί.

Ειδικότερα φέτος έχουμε 15 νέες αιτήσεις από ντόπιους παραγωγούς ενώ συνολικά οι ενδιαφερόμενοι ανέρχονται σε 50 από όλη την περιφέρεια. Στην έκθεση θα συμμετάσχουν όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις, ενώ όπως υπογράμμισε ο κ. Ζαννετίδης, αποδεικνύεται ότι όλο και περισσότερα άτομα ασχολούνται με την παραγωγή ντόπιων προϊόντων, βρίσκοντας διέξοδο στην κρίση.

«Διαπιστώνω πως για κάθε έκθεση στην οποία παίρνει μέρος η περιφέρεια αυξάνονται οι αιτήσεις παραγωγών μας που θέλουν να συμμετάσχουν. Αυτό είναι αρκετά θετικό. Για παράδειγμα έχουμε 15 νέες αιτήσεις για την EXPOTROF που θα γίνει στο τέλος Ιανουαρίου του 2018.

Με ικανοποίηση βλέπω ότι έχουμε 15 νέες αιτήσεις παραγωγών που θέλουν να συμμετάσχουν. Αυτές τις μέρες γίνεται η εξέταση και αξιολόγηση των αιτήσεών τους προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα προϊόντα παράγονται στα νησιά μας, ποια είναι η παραγωγική τους δραστηριότητα, αν έχουν εξαγωγική δυνατότητα και το επόμενο διάστημα όταν η υπηρεσία ολοκληρώσει το έργο της θα καταλήξουμε στον αριθμό των συμμετεχόντων» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης και πρόσθεσε :

«Η πολιτική που εφαρμόζει η περιφέρεια για την ανάδειξη και προώθηση των ντόπιων προϊόντων έχει αποτέλεσμα γιατί αυξάνονται οι παραγωγοί και τα προϊόντα γίνονται πιο ποιοτικά και ταξιδεύουν εκτός των συνόρων των νησιών μας. Φέτος και μέχρι αυτή τη στιγμή οι αιτήσεις ανέρχονται σε 50 από όλα τα νησιά της περιφέρειας Δωδεκάνησα και Κυκλάδες. Πρόκειται για παραγωγούς μελιού, τυροκομικών προϊόντων, κρασιών, προϊόντων αρτοποιίας, γλυκών, ποτών, ζυμαρικών, βοτάνων και χυμών.

Εμείς παίρνουμε όλους τους παραγωγούς στα περίπτερά μας και συγκεκριμένα εκείνους που πληρούν τις προϋποθέσεις. Αποκλείονται παραγωγοί που δεν παράγουν ντόπια προϊόντα, ή βρίσκονται σε άλλες περιοχές εκτός του νοτίου Αιγαίου. Στόχος της περιφέρειας είναι η προβολή και διάθεση των προϊόντων στην αγορά».

Μιλώντας για την προώθηση των ντόπιων προϊόντων στην παραγωγή πρωινού στα ξενοδοχεία είπε : «Φέτος προσπαθούμε και είμαστε σε συνεννόηση με τους διοργανωτές της έκθεσης να κληθούν ξενοδόχοι ώστε να γίνουν συζητήσεις με παραγωγούς για να παίρνουν τα προϊόντα τους και να χρησιμοποιούνται στο πρωινό.
Αυτό θα γίνει για πρώτη φορά από την ΠΟΞ, ενώ θα έχουμε μαζί μας και τη λέσχη αρχιμαγείρων καθώς τα μέλη της θα μαγειρέψουν τοπικά φαγητά, στο τμήμα της έκθεσης κατά το οποίο θα παρουσιαστεί η ελληνική γαστρονομία».

Διαβάστε ακόμη

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη

Τεράστιο ενδιαφέρον για το Rodos Week στα βρετανικά ΜΜΕ