Εκτέλεσαν τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο μέσα στο γραφείο του

Εκτέλεσαν τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο μέσα στο γραφείο του

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3057 ΦΟΡΕΣ

Θύμα δολοφονικής επίθεσης έπεσε ο δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού 154, δέκα λεπτά μετά τις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης.

Πώς έγινε η άνανδρη δολοφονία


Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δέκα λεπτά μετά τις 7, συνεργάτης του τηλεφώνησε στην Αστυνομία και σε κατάσταση σοκ, είπε ότι πυροβόλησαν τον δικηγόρο. Οι αστυνομικοί που έφθασαν πρώτοι στο σημείο, μπήκαν στο γραφείο του και τον είδαν πεσμένο στο πάτωμα με τραύματα στο κεφάλι και την κοιλιά.

Αμέσως το σημείο αποκλείστηκε και κλιμάκιο του τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, «σαρώνουν» το χώρο για να συγκεντρώσουν στοιχεία και μαρτυρίες για τους ενόπλους εισβολείς.

Οι πρώτες μαρτυρίες κάνουν λόγο για δύο άτομα που μιλούσαν σπαστά ελληνικά. Στο γραφείο του ποινικολόγου μπήκαν χτυπώντας το κουδούνι, προσποιούμενοι τους πελάτες. Το θύμα βρισκόταν μαζί με έναν συνεργάτη του. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες είχαν ζητήσει ραντεβού από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο για να αναλάβει υπόθεσή τους. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι οι δολοφόνοι ήταν άγνωστοι στον δικηγόρο.

Οι αστυνομικοί λαμβάνουν κατάθεση τόσο από τον συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου όσο και από έναν συνάδελφο του στο ακριβώς διπλανό γραφείο που άκουσε φωνές. Όμως ο άνθρωπος που φέρεται να άνοιξε την πόρτα στους δυο άνδρες βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.



Οι πληροφορίες λένε πως οι δράστες ανέβηκαν στον πρώτο όροφο του νεοκλασσικού, μπήκαν στην αίθουσα συσκέψεων και μετά από μια μικρής διάρκειας συνομιλία σήκωσαν τα όπλα και τον εκτέλεσαν. Μάλιστα φέρεται να είπαν στον συνεργάτη του 52χρονου δικηγόρου να βγει έξω από την αίθουσα για να μείνουν για λίγο μόνοι τους με το θύμα. Η Ασφάλεια εκτιμά πως ο συνεργάτης και αυτόπτης μάρτυρας είναι πρόσωπο κλειδί στην εξιχνίαση της υπόθεσης όμως μέχρι στιγμής δεν είναι σε θέση να δώσει περιγραφές των δραστών... Μάλιστα, αν αποδειχτεί ότι η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη τότε το έργο των αρχών θα είναι πιο εύκολο.

Οι κάμερες ρύθμισης κυκλοφορίας και καταστημάτων που βρίσκονται στο σημείο έχουν ήδη μπει στο μικροσκόπιο προκειμένου οι αστυνομικοί να σκιαγραφήσουν το δρομολόγιο διαφυγής των δύο εκτελεστών οι οποίο μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση εξαφανίστηκαν και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους.



Τα κίνητρα της άγριας δολοφονίας παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα και όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά. Εντούτοις την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια και παρακολουθεί διακριτικά η Αντιτρομοκρατική. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό που ζήτησαν να μάθουν οι αστυνομικοί από τους συνεργάτες του είναι ποιες υποθέσεις χειριζόταν τον τελευταίο καιρό, αν είχε εκφράσει φόβους και ανησυχία για τη ζωή του ή αν είχε δεχτεί απειλές.

Πηγή: http://www.protothema.gr/

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Ενεργειακή μετάβαση των νησιών με έργα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία»

Ενισχύεται το Κτηματολόγιο Ρόδου με τρεις μηχανικούς - Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»