Ομάδα για την παρουσίαση και συζήτηση βιβλίων

Ομάδα για την παρουσίαση και συζήτηση βιβλίων

Ομάδα για την παρουσίαση και συζήτηση βιβλίων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 181 ΦΟΡΕΣ

Από το Κέντρο "Δίοδος"

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της ψυχοκοινωνικής Υγείας «Δίοδος», οργανώνει δράσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους σύγχρονου Ανθρώπου με στόχο την ανάπτυξη προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.

Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών πρόκειται να δημιουργηθεί ομάδα με στόχο την παρουσίαση και συζήτηση ενός βιβλίου κάθε φορά, με θέματα που αφορούν στη στάση ζωής που επιλέγουμε.
Απώτερος στόχος είναι η δημιουργία ενός ζωντανού χώρου ανταλλαγής πληροφόρησης και προβληματισμών μέσω της αυτοδιαχειριζόμενης μόρφωσης. Η κάθε συνάντηση θα πλαισιώνεται από βιωματικές δραστηριότητες εμπνευσμένες από το βιβλίο.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 1800-20.30 στο χώρο της Διόδου – Ερυθρού Σταυρού 37 (απέναντι από το παλιό νοσοκομείο).
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται τηλεφωνικά καθημερινά από 8.30-14.30 στο 22410-77205.

Στην πρώτη συνάντηση το βιβλίο που θα αξιοποιηθεί είναι «Το νόημα της Ζωής» του Βίκτορ Ε. Φρανκλ, όπου ο συγγραφέας περιγράφει τις εμπειρίες του στα στρατόπεδα αφανισμού και αναλύει τη ψυχοθεραπευτική του μέθοδο της λογοθεραπείας, εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1946, και έχει πουλήσει μέχρι σήμερα πάνω από δώδεκα εκατομμύρια αντίτυπα και έχει αναδειχθεί ένα από τα δέκα πιο σπουδαία βιβλία των καιρών μας.

Το Σεπτέμβριο του 1942, ο Φρανκλ και η οικογένεια του συνελήφθηκαν και εντοπίστηκαν. Ο Φρανκλ πέρασε τα επόμενα τρία χρόνια σε τέσσερα διαφορετικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, απογυμνωμένος από καθετί που τον συνέδεε με τη ζωή, μέχρι την ημέρα της απελευθέρωσής του.

Είναι συγκλονιστικό όμως το πώς γαντζώθηκε στη ζωή, και στην κατάφαση στη ζωή και είναι συγκλονιστικά απλοί οι λόγοι για τους οποίους επιχείρησε, λυσσασμένα και λογικά μαζί, να μείνει ζωντανός. Ο έρως και η γνώση συνθέτουν το νόημα της ζωής για τον Φρανκλ και το προσωπικό του αυτό νόημα γίνεται ο πανίσχυρος κινητήρας που τον κρατάει στη ζωή. Και η αναζήτηση αυτού του Νοήματος στη ζωή όλων μας είναι, εντέλει, η κινητήρια δύναμη των πάντων.

Όλα τα προγράμματα της Διόδου παρέχονται δωρεάν..

Διαβάστε ακόμη

Ελεονώρα Ζουγανέλη: Αξιοποίηση του λογισμικού του EyeHarp στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου

Υλοποίηση επιμορφωτικού προγράμματος Erasmus+ στη Σεβίλλη από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Αναβάλλεται το αυριανό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής

Συμμετοχή εκπαιδευτικών του 12ου Δημοτικού Σχολείου σε πρόγραμμα στην Τενερίφη

«Από την Εφηβεία στην Ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες» - Ανοικτή εκδήλωση στο 1ο ΓΕΛ Ρόδου

Πρωτιά για το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Μαθητές από τη Σεβίλλη της Ισπανίας στο Καζούλλειο - 2ο ΓΕ.Λ. Ρόδου