Σε εξέλιξη καβγάς για τα απόβλητα των ελαιοτριβείων της Ρόδου

Σε εξέλιξη καβγάς για  τα απόβλητα των ελαιοτριβείων της Ρόδου

Σε εξέλιξη καβγάς για τα απόβλητα των ελαιοτριβείων της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1408 ΦΟΡΕΣ

Την παρέμβαση του δημάρχου ζητά ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Φλεβάρης

Την παρέμβαση του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου της ΔΕΥΑΡ ζητά ο αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος Γιάννης Φλεβάρης, στο θέμα που προέκυψε ανάμεσα στο γενικό διευθυντή της επιχείρησης Μανώλη Διακομανώλη και τον προϊστάμενο της διεύθυνσης ανάπτυξης, τμήμα βιομηχανίας της περιφέρειας Γιάννη Γιαννά.

Αντικείμενο της αντιπαράθεσης υπήρξε η διάθεση των λυμάτων από τα ελαιοτριβεία στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΡ, καθώς σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο κ. Διακομανώλης έστειλε έγγραφο στον κ. Γιαννά στο οποίο αναφέρει ότι παρεμβαίνει σε θέματα λειτουργίας της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη που έδωσε χτες για το θέμα συνέντευξη τύπου, «πρόκειται για ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα που δημιουργεί πολιτικό ζήτημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ειλικρίνεια και στη βάση της αυτοδιοικητικής λογικής».

Μιλώντας για το θέμα ο κ. Φλεβάρης αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης τονίζοντας ότι ουδέποτε ο κ. Γιαννάς υπέδειξε στους ελαιοτριβείς οποιαδήποτε ενέργεια σχετικά με τη διάθεση των λυμάτων.
Συγκεκριμένα είπε τα εξής: «Ενημερώθηκα από τη διεύθυνση ανάπτυξης και τον προϊστάμενο Γιάννη Γιαννά ότι έλαβε στα χέρια του επιστολή από τη ΔΕΥΡ με θέμα τη διάθεση αποβλήτων ελαιοτριβείων και υπογράφεται από το γενικό διευθυντή της.

Ο διευθυντής θα απαντήσει αλλά θα πω ότι είναι ένα έγγραφο το οποίο δε συνάδει με την αυτοδιοικητική λογική και το δεοντολογικό του περιεχομένου ενός εγγράφου καθώς υπάρχουν σκληρές εκφράσεις και χαρακτηρισμοί αλλά κυρίως προσάπτεται η μομφή στον κ. Γιαννά και κατ’ επέκταση στην περιφέρεια η οποία προσπαθεί συνεχώς για τα ελαιουργεία.

Δεν τίθεται θέμα παρέμβασης στη λειτουργία της ΔΕΥΑΡ και πως θα μπορούσε να γίνει αυτό να απευθυνθεί δηλαδή για θέματα που αφορούν τη ΔΕΥΑΡ σε ελαιοτριβείς όταν δεν είναι θέματα της αρμοδιότητάς του;»

Μιλώντας για το θέμα εξέφρασε την απορία πως προέκυψε το συγκεκριμένο έγγραφο τη στιγμή που υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στην περιφέρεια και το δήμαρχο (και επίκειται συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ) για να λυθούν όλα τα ζητήματα στη λειτουργία των ελαιοτριβείων δηλώνοντας τα εξής: «Είναι πολιτικό το θέμα… Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα των ελαιουργείων μετατοπίζεται και οδεύει προς τη ΔΕΥΑΡ η οποία πρέπει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα όπως κάναμε εμείς και να ενημερώσει τώρα τι ισχύει τελικά, ποιους θα δεχθεί και ποιους όχι.

Εμείς δεν έχουμε καμία επιθυμία ή πρόθεση ανάμειξης στα εσωτερικά της ΔΕΥΑΡ αλλά αυτό που θέλω να πω ότι υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας και καλή συνεργασία με τον ίδιο το δήμαρχο, τον οποίο επισκεφτήκαμε την περασμένη εβδομάδα.

Επίσης έγινε προσωπική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ κ. Μανωλάκη για να πραγματοποιηθεί συνάντηση στην οποία θα εξετάσουμε όλα τα ζητήματα. Εντούτοις το μεσημέρι της ίδιας μέρας (Παρασκευή) ενημερωθήκαμε από τον κ. Γιαννά ότι στάλθηκε αυτό το έγγραφο, το οποίο με δυο λόγια στρέφεται με τρόπο που δεν αρμόζει και δημιουργεί αρνητικά δεδομένα στο διευθυντή.

Μετατοπίζει το πρόβλημα και το μεταφέρει στη ΔΕΥΑΡ. Για εμένα με τρόπο πρωτοφανή απευθύνεται ένα τέτοιο έγγραφο στις υπηρεσίες της περιφέρειας. Θέλω λοιπόν η ΔΕΥΑΡ να δει τα θέματα στο εσωτερικό της και να ενημερώσει όλους τους ελαιοτριβείς τι μέλλει γενέσθαι. Εμείς ότι έπρεπε να πράξουμε το πράξαμε χωρίς να υποδείξουμε πράγματα σε κανέναν.

Ουδείς από τις υπηρεσίες μας συνομίλησε με κάποιον πέραν της θεσμικής του ιδιότητας, ο ίδιος ο κ. Γιαννάς συνομίλησε με ελαιοτριβείς ή βυτιοφορείς ή με άλλον παράγοντα υποδεικνύοντάς τους τι θα πράξουν και επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους παραμένοντας στο επίπεδο ευπρέπειας και σοβαρότητας παρακαλώ τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ και το δήμαρχο καθώς και το δ.σ. να εξετάσουν το κείμενο και θέτω το ερώτημα εάν υιοθετούν το περιεχόμενό του, εάν όχι να το ανακαλέσουν για να θεωρηθεί το θέμα λήξαν.

Το περιεχόμενο είναι κατ΄εμέ ανάρμοστο, δεν αρμόζει ο τρόπος αυτός σε επικοινωνία μεταξύ υπηρεσιών και τίθενται θέματα ηθικά δεοντολογικά και νομικά. Ο κ. Γιαννάς θα απαντήσει στο έγγραφο όπως αρμόζει και εγώ καλώ να πρυτανεύσει η λογική για να λειτουργήσουν τα ελαιουργεία καθώς δεν θέλουμε να υπάρξει πρόβλημα με τη ΔΕΥΑΡ. Θέτω όμως το ερώτημα αν επισήμως η ΔΕΥΑΡ υιοθετεί το περιεχόμενο αυτού του εγγράφου».

Τέλος ο κ. Φλεβάρης υπεραμύνθηκε του έργου των υπηρεσιών του καταλήγοντας ως εξής: «Υπογραμμίζω δημόσια ότι οι διευθύνσεις ανάπτυξης ( τομέας βιομηχανίας ) και η διεύθυνση περιβάλλοντος υπερβάλλουν εαυτό καλύπτοντας σε όλα τα νησιά τα προβλήματα που υπάρχουν. Στη διεύθυνση ανάπτυξης Δωδεκανήσου δίνουν λύσεις χωρίς ποτέ να έχουν εμπλακεί σε θέματα που δεν αφορούν την υπηρεσία τους. Όλοι παρακολουθούν την προσπάθεια που γίνεται από το 2014 για να έχουμε ένα ξεκάθαρο τοπίο λειτουργίας των ελαιοτριβείων με κανόνες».

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο