Καταδικάστηκαν Ρώσος και Γεωργιανός για τη μεταφορά αλλοδαπών

Καταδικάστηκαν Ρώσος και Γεωργιανός για τη μεταφορά αλλοδαπών

Καταδικάστηκαν Ρώσος και Γεωργιανός για τη μεταφορά αλλοδαπών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 250 ΦΟΡΕΣ

Συνολική ποινή κάθειρξης 28 ετών και χρηματικό πρόστιμο 80.000 ευρώ «μοιράστηκαν» χθες στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου οι δύο αλλοδαποί που τον Γενάρη του 2014, μετέφεραν πέντε παράνομους μετανάστες από τα απέναντι παράλια στο λιμάνι του Μανδρακίου.

Πρόκειται για 41χρονο Ρώσο καπετάνιο του σκάφους και τον 32χρονο Γεωργιανό ναύτη, οι οποίοι κατηγορούνταν για μεταφορά παράνομων μεταναστών εκ κερδοσκοπίας κατά συρροή (ο 41χρονος καπετάνιος) και άμεση συνέργεια στην πράξη αυτή (ο 32χρονος Γεωργιανός) και οι οποίοι καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 14 ετών και χρηματικό πρόστιμο 40.000 ευρώ ο καθένας.

Πρωτόδικα οι ίδιοι είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 18 ετών και χρηματικό πρόστιμο 60.000 ευρώ έκαστος.

Συνήγορος υπεράσπισης παραστάθηκε ο κ. Άκης Δημητριάδης. Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται για άμεση συνέργεια στην μεταφορά και ένας 28χρονος Ρώσος τον οποίο το πρωτόδικο δικαστήριο τον έκρινε αθώο.

Η «αντίστροφη μέτρηση» για τους τρεις άνδρες ξεκίνησε στις 23 Ιανουαρίου 2014 στις 10.30 το βράδυ όταν επιβαίνοντας στο ιστιοφόρο «TRINITY» σημαίας ΗΠΑ και μήκους περίπου 12 μέτρων, επιχείρησαν να εισέλθουν στην μαρίνα Μανδρακίου.

Περίπου τρία ναυτικά μίλια πριν την ακτή, το σκάφος εντοπίστηκε από προσωπικό του Λιμενικού το οποίο σε επικοινωνία που είχε μέσω ασυρμάτου με τον καπετάνιο πήρε την απάντηση ότι στο ιστιοφόρο επέβαιναν τρεις Ρώσοι και έρχονταν στο νησί μας για … αναψυχή!

Με το που «έδεσε» το σκάφος προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου διενήργησαν έλεγχο κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι εκτός από τους τρεις αλλοδαπούς βρίσκονταν και άλλοι πέντε υπήκοοι Συρίας οι οποίοι στερούνταν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενος από τους λιμενικούς ο 41χρονος καπετάνιος δήλωσε ότι θα ελάμβανε το ποσό των 5000 ευρώ για την μεταφορά που έκανε (1000 ευρώ για κάθε επιβάτη), από τον φερόμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος που βρίσκεται στην Τουρκία, μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο