Απερρίφθη η αίτηση αναστολής και οδηγήθηκε στη φυλακή

Απερρίφθη η αίτηση αναστολής  και οδηγήθηκε στη φυλακή

Απερρίφθη η αίτηση αναστολής και οδηγήθηκε στη φυλακή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1237 ΦΟΡΕΣ

Απερρίφθη από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου η αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινή που υπέβαλε ο 46χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής ο οποίος έχει καταδικαστεί από δικαστήριο της περιοχής μας, για υπόθεση μη απόδοσης Φ.Π.Α. και συνελήφθη πριν μερικές ημέρες στην Πάτρα.

Ο 46χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή, ωστόσο δια του δικηγόρου του κ. Δήμου Μουτάφη προσέφυγε στο δικαστήριο ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος έως την εκδίκαση της έφεσης της υπόθεσης του.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα και έτσι ο 46χρονος θα παραμείνει στη φυλακή.

Συγκεκριμένα, ο 46χρονος τον Ιούνιο του 2015 κρίθηκε ένοχος από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 5000 ευρώ.

Αν και ο αλλοδαπός δεν εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου, εντούτοις η δίκη όχι μόνο έγινε κανονικά αλλά καταδικάστηκε και ερήμην.

Στις 11 Οκτωβρίου 2017, και κατά τη διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου από Λιμενικούς στην Πάτρα, διαπιστώθηκε πως ο 46χρονος αναζητούνταν για να εκτίσει αυτήν ακριβώς την ποινή που του είχε επιβληθεί. Ο 46χρονος συνελήφθη και δια του συνηγόρου του κ. Δήμου Μουτάφη κατέβαλλε την εγγυοδοσία και άσκησε έφεση για την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου της υπόθεσης του.

Επειδή όμως η έφεση του ήταν εκπρόθεσμη αν και κατέβαλλε τα χρήματα της εγγυοδοσίας, εντούτοις έπαυσε να ισχύει η αναστολή της έφεσης και οδηγήθηκε στη φυλακή. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 46χρονος διατηρούσε ατομική επιχείρηση για την οποία δεν απέδωσε τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας και συγκεκριμένα για τα διαχειριστικά έτη 2001 το ποσό των 13.188,35 ευρώ με τις προσαυξήσεις, για το 2004 το ποσό των 24.753,58 ευρώ (με προσαυξήσεις), για το 2007 το ποσό των 9.775,94 ευρώ με τις προσαυξήσεις, για το 2008 το ποσό των 54.596,61 ευρώ με τις προσαυξήσεις, για το 2009 το ποσό των 171.848,93 ευρώ με τις προσαυξήσεις και για το 2010, το ποσό των 61.023,51 ευρώ με τις προσαυξήσεις.

Διαβάστε ακόμη

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του