Δρομολογήθηκαν λύσεις για την οδική ασφάλεια στη Ρόδου - Λίνδου

Δρομολογήθηκαν λύσεις για την οδική ασφάλεια στη Ρόδου - Λίνδου

Δρομολογήθηκαν λύσεις για την οδική ασφάλεια στη Ρόδου - Λίνδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1506 ΦΟΡΕΣ

Ύστερα από την αντίδραση των κατοίκων του Αρχαγγέλου

Τόπο δείχνει να πιάνει η αντίδραση των κατοίκων του Αρχαγγέλου για την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής, η οποία εκδηλώθηκε μετά το, μοιραίο για τον 29χρονο Τσαμπίκο Κολιού, τροχαίο δυστύχημα στην περιοχή των Κολυμπίων, την προπερασμένη Κυριακή.

Η παράσταση διαμαρτυρίας πολυάριθμης αντιπροσωπείας των πολιτών της κοινότητας, προχθές στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, εξελίχθηκε σε μία ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση με τους εκπροσώπους του δευτέρου βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι δύο πλευρές δήλωσαν τη διάθεσή τους να έρθουν κοντά και να συνεργαστούν και οι πρώτοι καρποί ήρθαν χθες.

Συνοδευόμενο και περιηγούμενο από το μέλος της συντονιστικής επιτροπής των πολιτών του Αρχαγγέλου, Τσαμπίκο Σταυριανό, κλιμάκιο της Περιφέρειας, στελεχωμένο από τον περιφερειακό σύμβουλο Χρήστο Ευστρατίου, τον προϊστάμενο του Τμήματος Εργαστηρίων και Τεχνικών Ελέγχων Νικήτα Χατζημιχαήλ, τον προϊστάμενο του Τμήματος Εκτέλεσης Έργων Γιάννη Κυπριώτη, τον Πολιτικό Μηχανικό της Περιφέρειας Αντώνη Ζουμπά, καθώς και τον Τεχνικό Σύμβουλο της Περιφέρεις Νίκο Οικονόμου, διενήργησε αυτοψία στο σημείο του δυστυχήματος της προπερασμένης Κυριακής, κατέγραψε λεπτομερώς τα προβλήματα και επιβεβαίωσε την ισχύ της απόφασης για την άμεση αντιμετώπισή τους.

Εντός της εβδομάδας, συνεργείο της Περιφέρειας θα προχωρήσει στη διάνοιξη φραγμένου φρεατίου που υπάρχει στο σημείο, στην αποκατάσταση των ζημιών στην άσφαλτο και στη ρύθμιση των κλίσεων, με τρόπο που θα αποτρέπει τη συγκέντρωση των όμβριων υδάτων στο οδόστρωμα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί.

Επί της ουσίας, θα πρόκειται για μία πρώτη κατεπείγουσα παρέμβαση, μέχρι να αρχίσει η υλοποίηση του έργου «Συντήρηση του οδικού δικτύου ανατολικού άξονα», το οποίο έχει δημοπρατηθεί, από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας, από τις 21 Φεβρουαρίου 2017, έχει ανατεθεί σε προσωρινό ανάδοχο και στην παρούσα φάση βρίσκεται στο στάδιο του προσυμβατικού ελέγχου, για να ανατεθεί οριστικά σε εργολάβο. Στο πλαίσιό του, θα γίνουν σημαντικές εργασίες στο τμήμα της λεωφόρου Ρόδου-Λίνδου από την περιοχή των Κολυμπίων μέχρι και τη Λίνδο.


Επιπλέον, η Περιφέρεια προσπαθεί να υλοποιήσει το πλάνο της για την ενίσχυση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού μέσα από την τοποθέτηση νέων στύλων από τη Ρόδο μέχρι τη Λίνδο και από τη Ρόδο μέχρι τα Καλαβάρδα (το έργο έχει προκηρυχθεί και βρίσκεται στη διαδικασία των ενστάσεων), ενώ ένα από τα πλέον σημαντικά έργα που θα προκηρυχθούν προσεχώς, αναφέρεται στην αντικατάσταση των λαμπτήρων φωτισμού με LED, σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του νησιού.

Δεν έμειναν στα Κολύμπια
Αμέσως μετά την αυτοψία που διενήργησαν στα Κολύμπια, τα μέλη του κλιμακίου συνέχισαν μέχρι τον Αρχάγγελο, λαμβάνοντας ενημέρωση για αρκετά ακόμα προβληματικά σημεία του οδικού δικτύου, έτσι όπως υποδείχθηκαν επί τόπου από τον Τσαμπίκο Σταυριανό.

Οι κ.κ. Χρήστος Ευστρατίου, Νίκος Οικονόμου και Νικήτας Χατζημιχαήλ τα κατέγραψαν με ιδιαίτερη σχολαστικότητα και δεσμεύτηκαν να μεριμνήσουν για την επίλυσή τους, είτε μέσω άμεσων παρεμβάσεων, είτε μέσω των έργων που έχουν ήδη δρομολογηθεί και απλά «κολλάνε» στις χρονοβόρες και πολύπλοκες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου