Σειρά προτάσεων κατέθεσε το σωματείο των περιπτεράδων

Σειρά προτάσεων κατέθεσε  το σωματείο των περιπτεράδων

Σειρά προτάσεων κατέθεσε το σωματείο των περιπτεράδων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 265 ΦΟΡΕΣ

Στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Δικαιούχων, Ιδιοκτητών, Εκμεταλλευτών και Μισθωτών Περιπτέρων της Νήσου Ρόδου, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κ. Γιώργος Πόκκιας.

Στην εισήγηση του ΔΣ που παρουσίασε η Γραμματέας του Σωματείου κ. Μαρία Κατσαμπά, τέθηκαν τα αιτήματα του Σωματείου προς το Δήμο στα πλαίσια του Διαλόγου που έχει ανοίξει ο καθ’ ύλην αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Πόκκιας, για την συμπλήρωση τυχόν τροποποιήσεων του Κανονισμού Λειτουργίας Περιπτέρων.

Τα αιτήματα αυτά είναι:

• Το χρώμα και το υλικό των περιπτέρων να μπορεί να επενδυθεί με ξύλινη εξωτερική επένδυση.

• Η δυνατότητα να υπάρχουν λιγότερες από 3 θυρίδες εξυπηρέτησης για να αποθηκεύονται περισσότερα προϊόντα.

• Να υπάρχουν ρολά ασφαλείας στο σύνολο του κοινόχρηστου χώρου που θα διαθέτει κάθε περίπτερο.

• Να υπάρχει δυνατότητα κάλυψης των χώρων ψυγείων και θυρίδων στο σύνολο και όχι κατά κατηγορία, όπως θα προτείνει το σχέδιο διαρρύθμισης κάθε περιπτέρου.

• Να μπορεί εποχιακά να προστίθεται ψυγείο για παγωτά και για πάγο, τους θερινούς μήνες.

• Να υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης διαφημίσεων στο περιμετρικό προστέγασμα της τέντας.

• Να υπάρχει ολιγόμηνη παράταση της προθεσμίας εφαρμογής του ψηφισμένου Κανονισμού Λειτουργίας.

Ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής για αισθητική αναβάθμιση των Κοινόχρηστων Χώρων άρα και όσων δραστηριοποιούνται σ’ αυτούς, όπως οι Εκμεταλλευτές Περιπτέρων και στην ανάγκη να υπάρξει ισονομία και δικαιοσύνη για όλους τους επαγγελματίες.

Ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κ. Γιώργος Πόκκιας, αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό της λειτουργίας των περιπτέρων στη Ρόδο, περιέγραψε τις πρωτοβουλίες που η Δημοτική Αρχή πήρε από την έναρξη της παρούσης Δημοτικής της θητείας. Αναφέρθηκε στο άναρχο τοπίο που κλήθηκε να διαχειριστεί, στην ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. για τη ψήφιση ενιαίου Κανονισμού Λειτουργίας Περιπτέρων, του πρώτου σε όλη την Ελλάδα, στις τροποποιήσεις που ψηφίστηκαν πάλι ομόφωνα για την αύξηση των διαστάσεων του περιπτέρου, αλλά και στην αποφασιστικότητα αυτός ο Κανονισμός να εφαρμοστεί από όλους και προς όλους. Παρέπεμψε όλα τα αιτήματα του Σωματείου να εξεταστούν από τους αρμόδιους Υπηρεσιακούς του Δήμου με θετική πρόθεση και έκανε δεκτό το αίτημά τους για ολιγόμηνη παράταση για την εφαρμογή του Κανονισμού, τονίζοντας πάντως ότι αυτός ο Κανονισμός θα εφαρμοστεί.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις των μελών του Σωματείου για επιμέρους ζητήματα, τα οποία απάντησε δευτερολογώντας στη Γενική Συνέλευση ο κ. Πόκκιας.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Τάσος Χατζηκαλημέρης, κλείνοντας τη Γενική Συνέλευση εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα αντιμετωπιστούν όλα τα ζητήματα με θετικό τρόπο και ευχαρίστησε το Δήμο Ρόδου και ιδιαιτέρως τον Αντιδήμαρχο κ. Πόκκια για την άψογη και εποικοδομητική συνεργασία που έχουν, μέχρι σήμερα.

Διαβάστε ακόμη

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην διευθυντής υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ γιατρό Κώστας Κωτικώστας

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία