Συνελήφθη καταδικασθείς σε κάθειρξη 18 ετών για ναρκωτικά

Συνελήφθη καταδικασθείς σε κάθειρξη 18 ετών για ναρκωτικά

Συνελήφθη καταδικασθείς σε κάθειρξη 18 ετών για ναρκωτικά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 579 ΦΟΡΕΣ

Στην πατρίδα του, τη Βουλγαρία, εντοπίστηκε 34χρονος αλλοδαπός ο οποίος έχει καταδικαστεί ερήμην σε συνολική κάθειρξη 18 ετών για δύο υποθέσεις διακεκριμένων κλοπών και παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, από δικαστήρια της περιοχής μας.

Ο αλλοδαπός μεταφέρθηκε στη χώρα μας και προσήχθη στον Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου για τα περαιτέρω. Παράλληλα ο 34χρονος Βούλγαρος διά της συνήγορου του κα. Μαρίας Κρικοπούλου άσκησε έφεση και για τις δύο υποθέσεις οι οποίες αναμένεται να εκδικαστούν σε δεύτερο βαθμό το επόμενο διάστημα.

Ένοχος για την υπόθεση με τα 40.000 ναρκωτιά χάπια
Η πρώτη υπόθεση για την οποία κατηγορείται ο 34χρονος Βούλγαρος αφορά 40.000 και πλέον ναρκωτικά χάπια που φέρονται να διατέθηκαν σε τοξικομανείς της περιοχής μας.

Στην υπόθεση αυτή, εκτός από τον αλλοδαπό κατηγορούνταν τρεις φαρμακοποιοί και ένας 50χρονος πρώην ιατρικός επισκέπτης. Η δίκη έγινε τον Ιούνιο του 2015 και το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου έκρινε ένοχο για πλαστογραφία των συνταγών και διακίνηση των χαπιών τον 34χρονο Βούλγαρο τον οποίο και καταδίκασε σε κάθειρξη 10 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ο αλλοδαπός δεν παρέστη στο δικαστήριο αλλά δικάστηκε ωσεί παρών.

Επίσης με την ίδια απόφασή του το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου έκρινε ένοχο με ελαφρυντικό τον 50χρονο πρώην ιατρικό επισκέπτη τον οποίο και καταδίκασε σε φυλάκιση 4 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ απάλλαξε από κάθε κατηγορία τρεις φαρμακοποιούς και έναν γιατρό που επίσης κατηγορούνταν.

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται στις 24 Ιανουαρίου 2014 όταν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου εντόπισαν καταρχήν τον 31χρονο αλλοδαπό Βουλγαρικής καταγωγής. Σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκε να κατέχει 92 ναρκωτικά χάπια στο σπίτι του, τα οποία και προκάλεσαν την περιέργεια των αστυνομικών με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι έρευνες.

Από αυτήν προέκυψε ότι τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια πριν την σύλληψή του, ο 50χρονος πλαστογραφούσε ιατρικές συνταγές συνταγογραφούμενων ναρκωτικών χαπιών τα οποία αγόραζε παράνομα με σκοπό τη διακίνησή τους σε τοξικομανείς του νησιού. Ο δε 31χρονος Βούλγαρος φέρεται ότι αγόρασε τουλάχιστον επτά φορές ναρκωτικά χάπια χρησιμοποιώντας τις πλαστογραφημένες συνταγές για λογαριασμό και κατ’ εντολή του 50χρονου.

Αλλά και οι φαρμακοποιοί κατηγορούνταν ότι εκτελούσαν παράτυπα τις πλαστογραφημένες ιατρικές συνταγές χορηγώντας ναρκωτικά χάπια σε άτομα που δεν τα δικαιούνταν.

Συγκεκριμένα από την ίδια έρευνα που έγινε είχε διαπιστωθεί πως ο 39χρονος φαρμακοποιός εκτέλεσε 145 πλαστογραφημένες ιατρικές συνταγές χορήγησης ναρκωτικών χαπιών, ο 50χρονος 104 και ο 42χρονος άλλες 88 ιατρικές συνταγές.

Βάση των στοιχείων αυτών είχε υπολογιστεί ότι χορηγήθηκαν και διακινήθηκαν παράνομα περισσότερα από 40.000 ναρκωτικά χάπια!

Οι αστυνομικοί της Δίωξης διενήργησαν έρευνα τόσο στο σπίτι όσο και στο αυτοκίνητο του 50χρονου όπου βρήκαν και κατάσχεσαν τα εξής:
• Τετρακόσια τριάντα επτά (437) ναρκωτικά χάπια τα οποία κατείχε παράνομα και σκόπευε να διακινήσει σε τοξικομανείς
• Τρία (3) δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων τρίτων προσώπων τα οποία κατείχε παράνομα και χρησιμοποιούσε για την πλαστογράφηση των συνταγών. Σημειώνεται ότι για δυο από τις εν λόγω ταυτότητες είχε δηλωθεί απώλεια, ενώ για την τρίτη είχε καταγγελθεί κλοπή
• Εννέα (9) σφραγισμένα στελέχη συνταγών έτοιμα προς εκτέλεση
• Δεκατέσσερις (14) φιάλες ποτών στις οποίες δεν υπήρχε ειδική ταινία φορολογίας οινοπνεύματος
• Ένα (1) κινητό τηλέφωνο

• Οι συλληφθέντες προσήχθησαν ενώπιον του Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο οποίος και άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για αγορά και κατοχή ναρκωτικών χαπιών (για τον 50χρονο και τον 31χρονο αλλοδαπό), για εκτέλεση συνταγής ναρκωτικών ουσιών (παρά τις διατάξεις του νόμου με την διακεκριμένη περίπτωση για τους φαρμακοποιούς) και πλαστογραφία από κοινού (πλημμεληματικού χαρακτήρα για τον 50χρονο).

• Ο 50χρονος μετά την απολογία του στο τέλος Ιανουαρίου 2014 είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές, ο 31χρονος Βούλγαρος αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 3000 ευρώ, και οι τρεις φαρμακοποιοί χωρίς όρους.

Ένοχος και για τις κλοπές
Ερήμην σε ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ καταδικάστηκε ο 34χρονος Βούλγαρος από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και για υπόθεση διακεκριμένων κλοπών και παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών στην οποία κατηγορείται ότι εμπλέκεται.

Η δίκη έγινε τον Μάιο του 2014, ο αλλοδαπός δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο αλλά ούτε και εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο με αποτέλεσμα να κριθεί ένοχος και να καταδικαστεί ερήμην.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται ένας 25χρονος και ένας 19χρονος οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι με ελαφρυντικά και καταδικάστηκαν ο πρώτος σε φυλάκιση 2 ετών και 3 μηνών και ο δεύτερος σε φυλάκιση 33 μηνών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Οι δύο νεαροί είχαν συλληφθεί αρχές Δεκεμβρίου 2013 από αστυνομικούς καθώς ο 19χρονος είχε κλέψει διάφορα αντικείμενα από εκκλησίες της περιοχής μας και ο 25χρονος την τηλεόραση της .. μάνας του!

Πιο συγκεκριμένα, ο 19χρονος φέρεται να αφαίρεσε από ναό της περιοχής μας δύο εξαπτέρυγα, το άγιο δισκοπότηρο και τον δίσκο του, ενώ ο 25χρονος πήρε από το σπίτι της μητέρας του μία τηλεόραση, ένα κινητό τηλέφωνο και μία παιχνιδομηχανή playstation.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί, τα αντικείμενα οι δράστες τα πουλούσαν στον 34χρονο αλλοδαπό από τη Βουλγαρία, ο οποίος όταν συνελήφθη βρέθηκε να κατέχει συνολικά 50 ναρκωτικά χάπια, τα οποία κατασχέθηκαν.

Διαβάστε ακόμη

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας