Κάθειρξη 46 ετών για μεταφορά μεταναστών

Κάθειρξη 46 ετών για μεταφορά μεταναστών

Κάθειρξη 46 ετών για μεταφορά μεταναστών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 262 ΦΟΡΕΣ

Ένοχοι κρίθηκαν στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 59χρονος Ουκρανός και 31χρονος Σύριος οι οποίοι κατηγορούνται για την μεταφορά 41 παράνομων μεταναστών το καλοκαίρι του 2014 στους Πεύκους της Ρόδου.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους δύο άνδρες χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου (περί κερδοκοπίας), επιβάλλοντας συνολική ποινή κάθειρξης 46 ετών (από την οποία βάση της ισχύουσας νομοθεσίας θα εκτίσουν τα 25 χρόνια) και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ έκαστος.

Σημειώνεται πως πρωτόδικα οι δύο κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 90 ετών και χρηματικό πρόστιμο 430.000 ευρώ έκαστος με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Άλλοι δύο διακινητές συνελήφθησαν βραδινές ώρες στις 28 Αυγούστου 2014 μετά από καταδίωξη του Λιμενικού ανοικτά της Ρόδου, και αφού είχαν αποβιβάσει στους Πεύκους 41 παράνομους μετανάστες!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου ενημερώθηκε από το στρατιωτικό παρατηρητήριο που υπάρχει στην περιοχή για ύποπτο ιστιοφόρο σκάφος το οποίο αποβίβαζε πιθανόν παράνομους μετανάστες στην περιοχή «ΠΕΥΚΩΝ» Λίνδου.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν δύο πλωτά περιπολικά Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τον εντοπισμό του ιστιοφόρου σκάφους, ενώ από ξηρά προσωπικό του Λιμεναρχείου σε συνεργασία με προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Αρχάγγελου εντόπισαν 41 παράνομους μετανάστες, που συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Στη συνέχεια τα πλωτά περιπολικά Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν το ιστιοφόρο σκάφος «ALION» σημαίας Γερμανίας, στο οποίο επέβαιναν ο Ουκρανός και ο Σύριος.

Το «ALION», αφού ακινητοποιήθηκε, οδηγήθηκε στον όρμο Λίνδου για περαιτέρω έλεγχο όπου και συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί φερόμενοι ως διακινητές.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενήργησε την προανάκριση, κατασχέθηκε το ιστιοφόρο σκάφος.
Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκαν οι κ.κ. Ανθούλα Καραολάνη και Ι. Γλύκας.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο