Μάλκολμ Γκρίφιν: Μόλις ο τρίτος παίκτης του Κολοσσού που σημειώνει τριάντα πόντους

Μάλκολμ Γκρίφιν: Μόλις ο τρίτος παίκτης του Κολοσσού που σημειώνει τριάντα πόντους

Μάλκολμ Γκρίφιν: Μόλις ο τρίτος παίκτης του Κολοσσού που σημειώνει τριάντα πόντους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 140 ΦΟΡΕΣ

Τέτοιες επιδόσεις συμβαίνουν αραιά και πού…

Οι τριάντα πόντοι του Μάλκολμ Γκρίφιν, στον εκτός έδρας αγώνα του Κολοσσού H Hotels με τον Πανιώνιο, αποτελούν μία πολύ σπάνια επίδοση για τα επίπεδα των Ροδιτών, όχι μόνο γιατί δεν συνηθίζεται πλέον στο σύγχρονο μπάσκετ αλλά και γιατί το ίδιο το πρωτάθλημα είναι αρκετά «σκληρό» για τους χαρισματικούς σκόρερ.

Η πρώτη φορά που παίκτης του Κολοσσού πέτυχε τριάντα πόντους (και βάλε) ήταν τη σεζόν 2010-2011 και μάλιστα συνέβη δύο φορές. Η πρώτη ήταν στις 4 Δεκεμβρίου 2010, στο Ελληνικό, με αντίπαλο την ΑΕΚ. Ο Πατ Καλάθης είχε παίξει σχεδόν σε όλο το ματς (38’) και είχε σταματήσει στους 34 πόντους, με 8/9 δίποντα, 3/6 τρίποντα και 9/11 βολές, φτάνοντας στο – αξεπέραστο μέχρι και σήμερα – σύνολο των 52 βαθμών στην αξιολόγηση!

Ο Κολοσσός είχε επικρατήσει 73-91. Η δεύτερη φορά συνέβη περίπου δύο μήνες αργότερα, σ’ έναν αγώνα που δεν είχε την ίδια ευτυχή κατάληξη μ’ εκείνη κόντρα στην ΑΕΚ. Ο Κολοσσός είχε υποδεχθεί τον ουραγό της κατηγορίας Ηρακλή και είχε ηττηθεί με το οδυνηρό 82-87, παρά το γεγονός ότι ο Καλάθης είχε φορτώσει το καλάθι του «γηραιού» με 36 πόντους (7/8 δίποντα, 6/9 τρίποντα, 4/4 βολές) που είναι έως και σήμερα ρεκόρ επίθεσης για παίκτη του Κολοσσού στην Α1.

Πέρασαν πέντε χρόνια για να σημειωθεί ξανά «τριαντάρα» από «θαλασσί» παίκτη. Ήταν Μάρτιος του 2016, όταν ο Κολοσσός πέρασε αλώβητος από την έδρα του Κοροίβου με 71-68, με τον Τρέβορ Ρέλεφορντ να σημειώνει 35 πόντους (8/11 δίποντα, 2/5 τρίποντα 13/14 βολές).

Για την ιστορία, ν’ αναφέρουμε ότι άλλοι δύο μεγάλοι Αμερικανοί σκόρερ πλησίασαν από δύο φορές ο καθένας στους 30π. Ο ένας ήταν ο Στίβεν Σμιθ που είχε βάλει 29π. τόσο κόντρα στο Μαρούσι όσο και απέναντι στα Τρίκαλα (σεζόν 2008-2009), και ο άλλος ήταν ο Μάικ Τζέιμς (2014-15) που είχε πετύχει 28π. με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και με τον Άρη στο Αλεξάνδρειο.

Είκοσι οχτώ είχε σημειώσει και τη σεζόν 2007-2008 ο Γιώργος Διαμαντόπουλος στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη

Γ’ εθνική κατηγορία: Κρίσιμα παιχνίδια για Ιάλυσο και ΑΕΡΑ

Γιορτή αναπαράστασης των Ολυμπιακών Αγώνων στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου!

Με 28 μετάλλια επέστρεψαν οι «Πιγκουίνοι» από τη Χαλκίδα!

Ανατροπές προγνωστικών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών

Στις εγκαταστάσεις του Κένταυρου ο πρόεδρος κι ο προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας

Σε αγώνα στη Γαλλία η Ειρήνη Παπαδημητρίου Σταμπόρη

Ο διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου σε υψηλότερο επίπεδο!

Α’ Κατηγορία ΕΠΣΔ: Έμεινε και μαθηματικά ο Κλεάνθης