Ενωτικός και μετριοπαθής ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης

Ενωτικός και μετριοπαθής ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης

Ενωτικός και μετριοπαθής ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 378 ΦΟΡΕΣ

Ο κ. Καμίνης, κατά την παραμονή του στη Ρόδο, επισκέφθηκε τη Μελισσοκομική Δωδεκανήσου και την ΚΑΪΡ ενώ πραγματοποίησε εθιμοτυπικές επισκέψεις στην Περιφέρεια, όπου έγινε δεκτός από την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κα Μαριέτα Παπαβασιλείου, και τον Δήμο όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο. Ακόμη, επισκέφθηκε την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, το Εργατικό Κέντρο Ρόδου και το ΤΕΕ Δωδεκανήσου, όπου είχε συναντήσεις με τους Προέδρους των φορέων αυτών. Χθες το απόγευμα πραγματοποίησε ανοιχτή ομιλία σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Σημειώνεται ότι, κατά την περιοδεία του αυτή, ο κ. Καμίνης συνοδευόταν από τον Πρόεδρο της δ.κ. Ρόδου κ. Μίλτο Παγκά, τον Πρόεδρο της Α’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου κ. Γιάννη Κούρτη, τον περιφερειακό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας κ. Αντώνη Χατζηιωάννου κ.α.

Κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δημαρχείου, ο κ. Καμίνης, καταρχήν, εξέφρασε τη χαρά του που βρέθηκε στη Ρόδο, την οποία όπως είπε αγαπάει καθώς ερχόταν από παιδί εδώ και με χαρά βλέπει ότι οι ομορφιές της δεν έχουν εκλείψει. Με αφορμή, μάλιστα, την επίσκεψή του χθες, τόσο στη Μελισσοκομική Δωδεκανήσου όσο και την ΚΑΪΡ, είπε:

«Είδα ακριβώς πως μπορεί να μεγαλουργήσει με σωστό management, με στρατηγική, με ποιότητα και μεγάλη φυσικά προσπάθεια και δουλειά, μία ιδιωτική Εταιρία και πως μια Συνεταιριστική Εταιρία γνωρίζει μία κάμψη λόγω της κάμψης του πρωτογενή τομέα στο νησί αλλά και τις προοπτικές που θα μπορούσε να έχει. Νομίζω, εκεί πρέπει να προσανατολίσουμε τις δυνάμεις μας, πως θα ενισχύσουμε την πρωτογενή παραγωγή, που αποτελεί ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας, πως θα τη συνδέσουμε με τον τουρισμό και μαζί με την καινοτομία».

Για το νέο φορέα
Όπως είπε, σε αυτή την περιοδεία, σκοπεύει να κάνει γνωστό στον κόσμο, όπου πηγαίνει, τις μεγάλες προοπτικές που έχει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, καθώς άρχισε μία διαδικασία για την ανάδειξη του επικεφαλής του κόμματος.

Και έδωσε το στίγμα για το νέο φορέα λέγοντας: «Πρέπει ο κόσμος να γνωρίσει τις θέσεις μας, πρέπει να συμμετάσχει γιατί πιστεύω ότι από τη στιγμή που θα συγκροτήσουμε αυτό το χώρο του Κέντρου, της Κεντροαριστεράς, για πολλούς θ’ αλλάξει και το πολιτικό κλίμα και η διάταξη των πολιτικών δυνάμεων και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε εμείς να συμβάλουμε δραστικά στο να εμφανιστεί επιτέλους ένας ώριμος προγραμματικός λόγος και να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες συγκλίσεις μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων για να κάνουμε και εμείς αυτό που έγινε σε άλλες χώρες, που μπήκαν στην κρίση μετά από εμάς, και όμως έχουν βγει».

Σχετικά με τη διαδικασία δημιουργίας αυτού του νέου φορέα είπε: «Θα πάμε σταδιακά αλλά γρήγορα στη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα.
Γιατί ο κόσμος δεν θα μπορέσει φυσικά να καταλάβει γιατί έγινε όλη αυτή η προσπάθεια, αν είναι να παραμείνουμε μία ομοσπονδία κομμάτων».

Όσο για το πότε θα γίνει αυτό, αν δηλαδή θα είναι πριν ή μετά τις εθνικές εκλογές, ανέφερε ότι αυτό θα το δουν, ωστόσο δική του πεποίθηση είναι ότι αυτό πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα, «σεβόμενοι την ιστορία του κάθε κόμματος, τη συμβολή του», όπως επίσης και να γίνει συμφωνημένα.

«Συμμετοχή και όχι αναμονή» είναι το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θέλουν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να έρθουν και να περιβάλουν με την εμπιστοσύνη τους τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν για να δώσουν «μία μεγάλη δυναμική, μία ευρεία λαϊκή νομιμοποίηση σ’ αυτό το μεγάλο λαϊκό, πατριωτικό και προοδευτικό κόμμα που πάμε να φτιάξουμε», όπως είπε.

Όσο γιατί να προτιμήσουν τον ίδιο σε σχέση με τους ανθυποψήφιούς του, όπως ρωτήθηκε, δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων: «Εγώ, αυτό με το οποίο μπορώ να συμβάλω είναι να κάνω σε εθνική κλίμακα και στο δικό μας το χώρο, αυτό που έχω κάνει στην Αθήνα: Δηλαδή, μπορώ να ενώσω τις δυνάμεις».

Ερωτηθείς, ακόμη, σχετικά με τις αρχές του νέου κόμματος, είπε ότι ως αφετηρία έχει τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και αυτό πάνε να το μεταλλάξουν σε κάτι ενιαίο και ακόμα πιο προχωρημένο.

Άρα, υπάρχει ένα βασικό πλαίσιο στο οποίο τοποθετούνται στο χώρο της Κεντροαριστεράς, με διατυπωμένες αρχές και επιδιώκουν να το εξελίξουν.
Για τους στόχους που βάζουν για το νέο φορέα είπε: «Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να έχουμε μία πολιτική δύναμη με μεγάλο εκτόπισμα, και σε επίπεδο μεγέθους, κυρίως όμως σε επίπεδο πολιτικού βάρους.

Και αυτό θα γίνει από τη στιγμή που θα έχουμε ένα πρόγραμμα το οποίο θα είναι καινοτόμο, το οποίο θα είναι τολμηρό και ρεαλιστικό και θα δείχνει το δρόμο για την έξοδο επιτέλους από την κρίση».

Ανέφερε, ακόμη, ότι ενδεχόμενες συμπράξεις θα τις εξετάσουν μελλοντικά ενώ ο νέος φορέας θεωρούν ότι μπορεί να προσελκύσει ψηφοφόρους και από τα δεξιά και από τ’ αριστερά γιατί είναι ένα κόμμα το οποίο αντλεί από την Αριστερά στα θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης, στα οποία, όπως είπε, «ο ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε παταγωδώς τις ελπίδες που είχε δημιουργήσει και που αποδείχθηκαν φρούδες».

Θεωρούν, όμως, ότι μπορούν (σ.σ. να προσελκύσουν ψηφοφόρους) και από τη Νέα Δημοκρατία γιατί είναι πολιτικά φιλελεύθεροι, υπέρ του Κοινοβουλευτισμού και των θεσμών αλλά κυρίως επειδή είναι αυτοί που θα μπορέσουν να κάνουν, όπως είπε, την πιο αποτελεσματική αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ερωτηθείς, τέλος, για την απλή αναλογική στις δημοτικές εκλογές, δήλωσε

χαρακτηριστικά:
«Το τελευταίο που έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι να καθόμαστε ν’ αλλάζουμε εκλογικά συστήματα. Έχουμε τόσο σοβαρά προβλήματα που κανονικά θα έπρεπε να προχωρήσουμε σε μία πολύ σοβαρή αποκέντρωση στη χώρα, να αποκτήσουν αρμοδιότητες και πόρους οι ΟΤΑ, γιατί αυτοί κράτησαν τη χώρα όρθια όλα

αυτά τα χρόνια, ούτως ώστε όλα αυτά τα θέματα τα οποία ανακινούνται με μικροπολιτικές σκοπιμότητες-γιατί σε αυτό αποσκοπεί ο ΣΥΡΙΖΑ, εκεί που είναι αδύναμος να αποκτήσει μία μεγαλύτερη εκπροσώπηση με την απλή αναλογική-αυτά συσκοτίζουν την πραγματικότητα, αποπροσανατολίζουν ψηφοφόρους και αποφεύγουν τα πραγματικά προβλήματα».

Με τον Δήμαρχο
Ακολούθησε η συνάντησή του με τον Δήμαρχο Ρόδου και Πρόεδρο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου ο οποίος και χάρισε συμβολικά δώρα στον συνάδελφό του. Όπως δήλωσε, μάλιστα, ο κ. Χατζηδιάκος, με τον κ. Καμίνη έχουν πάρα πολλές κοινές δράσεις στον αυτοδιοικητικό τομέα ενώ και ως νομικός γνωρίζει και την επιστημοσύνη του και την πανεπιστημιακή του ιδιότητα και τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη.
Χθες, συζήτησαν, λοιπόν, πάρα πολλά κοινά θέματα, όχι μόνο για την Αυτοδιοίκηση αλλά του έκανε και μία σφαιρική ενημέρωση για τα θέματα που απασχολούν τα νησιά μας.

Συζήτησαν, βέβαια, και για την εκλογή του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, και επειδή ο κ. Χατζηδιάκος συνειδητά, όπως είπε, έχει αναλάβει την ευθύνη του συντονισμού της εκλογικής διαδικασίας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, δήλωσε ότι, με χαρά, θα υποδεχθεί όλους τους υποψηφίους καθώς είναι πολύ σημαντικό και μάλιστα χθες επρόκειτο να προσφωνήσει τον κ. Καμίνη στην ομιλία του.

Μίλησε, ακόμη, για τις προσδοκίες που δημιουργούνται στο χώρο και την κοινωνία και δεν παρέλειψε ν’ αναφέρει ότι αυτή η τριετία που πέρασε ήταν η πιο δύσκολη της μεταπολιτευτικής Ελλάδας και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Από την πλευρά του, ο κ. Καμίνης είπε ότι ο κ. Χατζηδιάκος τους έκανε την τιμή να είναι ο επικεφαλής της εκλογικής διαδικασίας τοπικά και έχει και το χρέος να επιδείξει ανεξαρτησία. Ανέφερε και εκείνος ότι συζήτησαν για τα αυτοδιοικητικά, όπως και ότι ενημερώθηκε για τα θέματα του νησιού και ότι γυρνώντας στην περιφέρεια αυτή την περίοδο ενημερώνεται για πάρα πολλά πράγματα και μαθαίνει.

Κλείνοντας είπε ότι, κατά την περιοδεία του αυτή, βλέπει και τα συμπτώματα της κρίσης και τα σημάδια που αφήνει στη χώρα, βλέπει όμως και προσπάθειες που μας γεννούν μεγάλη ελπίδα και μας δείχνουν το δρόμο.

Διαβάστε ακόμη

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης