Αρνούνται να φύγουν από τη Νέα Αγορά οι μισθωτές

Αρνούνται να φύγουν από τη Νέα Αγορά οι μισθωτές

Αρνούνται να φύγουν από τη Νέα Αγορά οι μισθωτές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1661 ΦΟΡΕΣ

Τη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν σε γενική συνέλευση για τα σχέδια του δήμου

Δεν θέλουν να φύγουν μέσα από το Μνημείο οι επιχειρηματίες που έχουν απομείνει στη Νέα Αγορά, οι οποίοι έχουν θορυβηθεί με τα όσα σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή για την εκμετάλλευση του εμβληματικού κτιριακού συγκροτήματος, και για τα οποία δεν έχουν ενημερωθεί επισήμως, γι’ αυτό και είναι διατεθειμένοι ν’ αντιδράσουν με όποιο μέσο τους δίνει δικαίωμα ο νόμος, ακόμα και με κινητοποιήσεις, όπως αποφάσισαν κατά τη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο.

Όπως διεμήνυσαν με την ανακοίνωση που δημοσίευσαν τις προηγούμενες ημέρες, οι καταστηματάρχες της Νέας Αγοράς δεν έχουν την πρόθεση να την εγκαταλείψουν και εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός, όπως λένε, ότι κατά καιρούς ακούν από μέλη της Δημοτικής Αρχής για τα σχέδιά της όσο αφορά στην εκμετάλλευση του κτιριακού συγκροτήματος, δίχως οι ίδιοι να έχουν ενημερωθεί ποτέ επίσημα για κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη γ.σ. που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, το «παρών» έδωσαν σχεδόν όλα τα μέλη του Συλλόγου των καταστηματαρχών, δηλαδή πάνω από εξήντα άτομα και αυτό που τους απασχόλησε ήταν όσα ανέδειξαν μέσα από την ανακοίνωση.

Πιο συγκεκριμένα, θεωρούν ότι ο Δήμος Ρόδου, κατά κάποιον τρόπο, «φάσκει και αντιφάσκει» επειδή από τη μια «διαφημίζει» την πολύ καλή σχέση που επιθυμεί να έχει με τους καταστηματάρχες που έχουν απομείνει στη Νέα Αγορά, μια και είναι εκείνοι που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς αυτόν, και από την άλλη, κατά καιρούς, βγαίνουν δημόσια μέλη της Δημοτικής Αρχής και δηλώνουν ότι οι επιχειρηματίες θα βρίσκονται μέσα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2018, οπότε και λήγουν τα συμβόλαιά τους και από 1η Ιανουαρίου 2019 θα πρέπει να βγουν από τα καταστήματα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιχειρηματίες αυτοί που έχουν μείνει σήμερα στα καταστήματα, μετά τα πρωτόκολλα διοικητικής εφαρμογής που υλοποίησε ο Δήμος για τους κακοπληρωτές, διαμηνύουν με τη σειρά τους ότι από τη στιγμή που η Δημοτική Αρχή σχεδιάζει να παραχωρήσει την εκμετάλλευση της Νέας Αγοράς σε ιδιώτη και να βγάλει τα καταστήματα σε πλειστηριασμό, οι ίδιοι δεν μπορούν να το δεχθούν.

Υπενθυμίζεται ότι τα συμβόλαια που υπέγραψαν μετά τη λήξη της δωδεκαετίας και τις εξώσεις στις οποίες προχώρησε ο Δήμος είναι τριετή και μπορεί αυτό να είναι μέσα στο πλαίσιο του νόμου, όμως οι ίδιοι επιθυμούσαν να υπογράψουν δωδεκαετή συμβόλαια. Μάλιστα, τονίζουν ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εκκρεμοδικία στο ΣτΕ η από τον Οκτώβριο του 2015 προσφυγή τους για ακύρωση της δωδεκαετίας, ενώ προσέφυγαν και στο Πρωτοδικείο.

Δεν κρύβουν ακόμη την ενόχλησή τους για το γεγονός ότι ενώ η Δημοτική Αρχή…διαλαλεί τα σχέδια και τις προθέσεις της για τη Νέα Αγορά, μέχρι σήμερα δεν τους έχει ενημερώσει επίσημα, την ίδια στιγμή που οι επιχειρηματίες που βρίσκονται μέσα έχουν τις επιχειρήσεις τους εδώ και αρκετά χρόνια, από πέντε μέχρι και είκοσι.

Επίσης θεωρούν ότι όταν ο μισθωτής είναι άψογος ο Δήμος πρέπει να τον αποκαταστήσει και τονίζουν ότι όλες οι επιχειρήσεις που έχουν μείνει μέσα στη Νέα Αγορά σήμερα είναι υγιείς και ροδίτικες.

Στη γ.σ., τέλος, το κλίμα ήταν καλό αφού οι καταστηματάρχες της Νέας Αγοράς δείχνουν να είναι ενωμένοι ως προς την προοπτική να παραμείνουν μέσα στο Μνημείο μια και έχουν δώσει τεράστιο αγώνα για να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους. Μάλιστα, εάν τους βγάλει από τα καταστήματα ο Δήμος θεωρούν ότι θα υπάρξει «ένα τεράστιο ηθικό, οικονομικό και κοινωνικό κόστος» και μοιάζουν έτοιμοι να δώσουν τον αγώνα τους με όποιο νόμιμο μέσο μπορούν, ακόμα και με κινητοποιήσεις.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες