Χειμώνιασε και στη... Ρόδο μας - Καταιγίδες από τα ξημερώματα στο νησί μας

Ισχυρές βροχοπτώσεις καλύπτουν το νησί της Ρόδου από σήμερα τα ξημερώματα, χωρίς ευτυχώς να έχουν δημιουργηθεί μέχρι αυτή την ώρα σοβαρά προβλήματα.


Σε ετοιμότητα βρίσκονται από χθες το βράδυ μετά την προειδοποίηση της ΕΜΥ, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες σε τοπικό επίπεδο, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος και το Τμήμα πολιτικής Προστασίας, εξέδωσαν ανακοίνωση για τα καιρικά αυτά φαινόμενα, συνιστώντας προσοχή στους πολίτες των νησιών μας. 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

"Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ Χαράλαμπος Κόκκινος και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Δωδ/σου   σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) και την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  με το παρόν δελτίο τύπου ενημερώνει ,για Δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που βρίσκεται σε ισχύ  από σήμερα Δευτέρα 23/10 έως και την τη Τετάρτη 25/10 με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους και πιθανές χαλαζοπτώσεις και γι αυτό τον λόγο έχει εκδοθεί από την Γ.Γ.Π.Π. σχετική κατεπείγουσα ειδοποίηση με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης και το Τμ. Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Δωδ/σου   εφιστά την προσοχή των πολιτών  και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

- Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.

- Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους.

- Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.

- Να ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

- Να ελέγξουν αναρτημένες πινακίδες.

- Να ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρα.

- Να αποφύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

- Να ενημερώνονται από τα κατά τόπους λιμεναρχεία για οποιαδήποτε πιθανή δια θαλάσσης μετακίνησή τους.

- Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.

- Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

         Περισσότερες  πληροφορίες  μπορούν οι εμπλεκόμενοι  φορείς  να  αναζητήσουν  στην ιστοσελίδα  της  Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας   http://www.gscp.gr,  καθώς  και  στην  ιστοσελίδα  της  ΕΜΥ  http://www.emy.gr/hnms/greek/index_html. "                                                            

                                                                                       Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης

 

                                                                                                  Χαράλαμπος Κόκκινος