Ρόδος: Παζάρι έξω από το νεκροταφείο θέλουν να κάνουν οι τσιγγάνοι!

Ρόδος: Παζάρι έξω από το νεκροταφείο θέλουν να κάνουν οι τσιγγάνοι!

Ρόδος: Παζάρι έξω από το νεκροταφείο θέλουν να κάνουν οι τσιγγάνοι!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1692 ΦΟΡΕΣ

Απερρίφθη το αίτημα ομοφώνως από το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Ρόδου

Ομόφωνα το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Ρόδου, κατά την προχθεσινή συνεδρίασή του, απέρριψε αίτημα του εκπροσώπου των ΡΟΜΑ για τη λειτουργία μπαζάρ μπροστά από το δημοτικό κοιμητήριο του Ταξιάρχη, δύο ημέρες την εβδομάδα, με την παραχώρηση εκατό θέσεων υπαίθριου εμπορίου!

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του χθες, ο Πρόεδρος της δ.κ. κ. Μίλτος Παγκάς, αναφέρθηκε στα θέματα που απασχόλησαν την εξ αναβολής συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ. Μεταξύ άλλων, λοιπόν, αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στο αίτημα που κατατέθηκε από τον εκπρόσωπο των ΡΟΜΑ, κ. Στηροκλέα, για την παραχώρηση χώρου για άσκηση υπαίθριου εμπορίου μπροστά από το δημοτικό κοιμητήριο του Ταξιάρχη, δύο ημέρες την εβδομάδα και συγκεκριμένα Κυριακή και Δευτέρα από τις 7:00 το πρωί μέχρι και τις 4:00 το απόγευμα. Επίσης, μέσα στο αίτημα αναφέρεται ότι θα πουλούν είδη ρουχισμού, είδη προικός, χαλιά, ηλεκτρικά είδη, εργαλεία κτλ.

Όπως είπε ο Πρόεδρος, πρόκειται για ένα αίτημα πρωτοκολλημένο και με τη διαδικασία που προβλέπεται ήρθε στη δ.κ. στις 10 Οκτωβρίου, οπότε λογικό ήταν να έρθει στο αμέσως επόμενο συμβούλιο της δ.κ., δηλαδή το προχθεσινό.

Όσο για τις ενέργειες του συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα, είπε ότι, όταν ήρθε το αίτημα, το παρέπεμψαν στην Υπηρεσία Τεχνικών Έργων και Υποδομών, όπως προβλέπεται, και παράλληλα το παρέπεμψαν για διευκρινίσεις στη Διεύθυνση Εμπορίου και Βιομηχανίας αφού, όπως εξήγησε, όλα τα αιτήματα που έρχονται στη δ.κ. δεν μπορούν να μπουν ως θέματα στο Συμβούλιο της δ.κ. μια και είναι και γνωμοδοτικό όργανο και πρέπει πάντα να κινείται βάσει συγκεκριμένων εισηγήσεων που έρχονται από τους καθ’ ύλην αρμόδιους, δηλαδή από τις Υπηρεσίες και τις Διευθύνσεις του Δήμου.

Είπε, στη συνέχεια, ο κ. Παγκάς ότι πήραν απάντηση από τις δύο αυτές υπηρεσίες τις οποίες, όμως, το Συμβούλιο έκρινε ως μη επαρκείς, δεν τους κάλυψαν δηλαδή, σε σημείο μάλιστα, που το Συμβούλιο ανέλαβε πρωτοβουλία γιατί όπως είπε ο Πρόεδρος, «είμαστε το γνωμοδοτικό όργανο αυτής της πόλης και έχουμε κάθε λόγο για θέματα τα οποία την αφορούν να έχουμε εμείς τον πρώτο λόγο. Δεν μας βοήθησαν οι Διευθύνσεις και προχωρήσαμε μόνοι μας στη συζήτηση, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους».

Τόνισε, μάλιστα, ότι οι περισσότεροι συνάδελφοί του, προχθές, στις τοποθετήσεις τους ήταν και ενημερωμένοι και διαβασμένοι πολύ καλά και εύστοχοι στις παρατηρήσεις που έθεσαν και ότι πήραν την απόφαση μετά από γόνιμο διάλογο.

Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν να κρίνουν όλοι ότι είναι αδύνατο να γίνει αγορά στο συγκεκριμένο σημείο που ζήτησαν, με την έννοια ότι δεν πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις εκείνες μιας αγοράς του μεγέθους των εκατό θέσεων δύο φορές την εβδομάδα, όπως αναγράφεται στη σχετική αίτηση.

Ο κ. Παγκάς, δεν παρέλειψε ακόμη να σημειώσει: «Επίσης, κάποια στιγμή, όταν είναι να προχωράμε σε τέτοια θέματα, καλό θα ήταν, επειδή αυτή η πόλη έχει και Εμπορικό Σύλλογο και Επιμελητήριο, οι φορείς του τόπου να ερωτώνται κάθε φορά και όχι από μόνο του ένα Συμβούλιο, τοπικό ή δημοτικό, να παίρνει αποφάσεις». Αιτιολογώντας, ακόμη, την απόφαση του Συμβουλίου, είπε στη συνέχεια ο κ. Παγκάς: «Για όλους αυτούς τους λόγους, λοιπόν, λαμβάνοντας επίσης υπόψη ότι ΡΟΜΑ επιχειρούν και στις λαϊκές αγορές, και της Τετάρτης και του Σαββάτου, αλλά υπάρχουν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά, νόμιμα, και στις υπόλοιπες λαϊκές αγορές και σε άλλα σημεία που γίνονται λαϊκές αγορές στο νησί, δεν βλέπω το λόγο να υπάρχει ξεχωριστά ένα είδος μπαζάρ-αγοράς, έτσι όπως το ζητούν».

Για όλους τους παραπάνω, λόγους, λοιπόν, το συμβούλιο της δ.κ. αποφάσισε ομόφωνα να μην κάνουν δεκτό το αίτημα αυτό. Την οριστική απόφαση, βέβαια, θα τη λάβει το δημοτικό συμβούλιο στο οποίο θα έρθει το θέμα.

Άλλα θέματα
Ο κ. Παγκάς, ρωτήθηκε, ακόμη, και για την απόφαση της αρχαιολογίας να απομακρύνει την ανθοδέσμη από την Παλιά Πόλη. Ο ίδιος θωρεί ότι είναι μία υπερβολική απόφαση και είπε ότι το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν ένα σημείο αναφοράς για τους τουρίστες και ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία της πόλης μας και μάλιστα σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Όπως ανέφερε, χαρακτηριστικά, ήταν ο τρίτος «πόλος» μαζί με το Μόντε Σμιθ και το Ενυδρείο. Και δήλωσε: «Για μένα ήταν μεγάλη έκπληξη αυτή η αντίδραση. Τη θεωρώ υπερβολική. Ελπίζω ότι δεν θα συνεχιστεί αυτή η αντίδραση από τη μεριά της αρχαιολογίας και καλό θα ήταν τέτοιες ενέργειες του Δήμου να μην έχουν αυτή την αντιμετώπιση από διάφορες υπηρεσίες και φορείς. Είμαστε στο πλευρό της Υπηρεσίας Πρασίνου γιατί, αντικειμενικά, είναι μια καλή δουλειά».

Άλλη μία σημαντική απόφαση στην οποία προχώρησε προχθές το Συμβούλιο της δ.κ. είναι η παραχώρηση στο Ροδιακό Όμιλο Αντισφαίρισης (ΡΟΑ) των αθλητικών εγκαταστάσεων αντισφαίρισης στο Κορακόνερο, για πενήντα χρόνια. Μάλιστα, ο κ. Παγκάς δεν παρέλειψε ν’ αναφέρει ότι, ειδικά τα τελευταία χρόνια, μας έχει καταπλήξει με τις δραστηριότητες και τις δράσεις του. Το Προεδρείο του ΡΟΑ ήταν παρόν στη συνεδρίαση και, μάλιστα, ανέφεραν στο συμβούλιο ότι τους ενδιαφέρει και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου γι’ αυτό αρχές Νοεμβρίου έρχονται, για κάποιες μέρες, παιδιά με τους γονείς και τους συνοδούς τους από το Βέλγιο και θα κάνουν ένα τουρνουά στο Κορακόνερο.

Τέλος, ο κ. Παγκάς ανέφερε ότι, άμεσα, θ’ αρχίσει και η προετοιμασία για τα Χριστούγεννα και μέλη της δ.κ. θ’ αναλάβουν έναν ενεργό ρόλο για τον στολισμό όχι μόνο στο κέντρο αλλά και τις συνοικίες. Είπε, ακόμη, ότι και φέτος θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για να έχουμε ευχάριστες και χαρούμενες γιορτές στην πόλη ενώ άμεσα θα βγει «στον αέρα» η πρόσκληση ενδιαφέροντος για το Χριστουγεννιάτικο χωριό.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο