Διαφωνίες στο δ.σ. της ΔΕΥΑΡ για το θέμα των ελαιοτριβείων

Διαφωνίες στο δ.σ. της ΔΕΥΑΡ για το θέμα των ελαιοτριβείων

Διαφωνίες στο δ.σ. της ΔΕΥΑΡ για το θέμα των ελαιοτριβείων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 854 ΦΟΡΕΣ

Το θέμα λειτουργίας των ελαιοτριβείων και ειδικότερα η διάθεση του νερού πλύσης του ελαιόκαρπου και των εγκαταστάσεων, συζητήθηκε στη χτεσινή συνεδρίαση του δ.σ. της ΔΕΥΑΡ, ως συνέχεια της συνεδρίασης της περασμένης Παρασκευής. Μάλιστα χτες στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν και ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων, και μόνο 6 από τα 11 μέλη της διοίκησης.

Λόγω της επιτακτικής ανάγκης να λειτουργήσουν απρόσκοπτα οι μονάδες, λίγες μόνο μέρες πριν την έναρξη της φετινής ελαιοκομικής περιόδου, και με δεδομένη την αγωνία των ιδιοκτητών τους αλλά και των παραγωγών, υπερψηφίστηκε η πρόταση που τέθηκε να δεχτεί το νερό πλύσης η ΔΕΥΑΡ στις εγκαταστάσεις της.

Η εν λόγω πρόταση απέσπασε τρεις ψήφους, καθώς όπως ειπώθηκε τα διφασικά ελαιοτριβεία τα οποία αφορά το θέμα αποδεδειγμένα δεν παράγουν επιβλαβές για το περιβάλλον υποπροϊόν και επίσης θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το ότι αν δε λειτουργήσουν θα προκύψει κοινωνικό θέμα τόσο για τους ιδιοκτήτες τους όσο και για τους παραγωγούς.

Από την άλλη η πρόταση του προέδρου της ΔΕΥΑΡ, Αλέξανδρου Μανωλάκη σύμφωνα με την οποία θα έπρεπε να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα οι ελαιοτριβείς και μέχρι την έκδοση απόφασης να γίνονται δεκτά τα απόβλητα στις εγκαταστάσεις του βιολογικού, απέσπασε δύο ψήφους, ενώ ένα μέλος ψήφισε παρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα πρέπει να διευκρινιστεί από την επιχείρηση αν τελικά αυτή η πρόταση που υπερψηφίστηκε είναι δεσμευτική και δίνει λύση στο ζήτημα, ώστε να γνωρίζουν και όλοι οι εμπλεκόμενοι πως θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο δημαρχείο για να συζητηθεί το θέμα και να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις.

Διαβάστε ακόμη

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης