Τα 181 εκατομμύρια ευρώ φθάνει ο προϋπολογισμός του δήμου

Τα 181 εκατομμύρια ευρώ φθάνει ο προϋπολογισμός του δήμου

Τα 181 εκατομμύρια ευρώ φθάνει ο προϋπολογισμός του δήμου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 394 ΦΟΡΕΣ

Εγκρίθηκε ομόφωνα χθες από την Οικονομική Επιτροπή

Ομόφωνα εγκρίθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής το σχέδιο προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων του Δήμου Ρόδου για το οικονομικό έτος 2018, το οποίο έρχεται για ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο, μαζί με το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα, την ερχόμενη Κυριακή 5 Νοεμβρίου.

Κατά τη συνεδρίαση, εξετάστηκε μία τελευταία τροποποίηση του σχεδίου προϋπολογισμού του 2018 όπου σύμφωνα μ’ αυτήν εγγράφηκαν κάποιοι νέοι κωδικοί για χρηματοδοτούμενα προγράμματα, όπως η δομή παροχής συσσιτίου και κοινωνικού φαρμακείου του Δήμου, ένα έσοδο και έξοδο δαπάνης για τη βιβλιοθήκη Κρεμαστής, όπως επίσης για το ολοκληρωμένο τηλεματικό σύστημα δημοτικών συγκοινωνιών για βιώσιμη αστική κινητικότητα «ευ-κίνησις», το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «blue islands», το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας σε δημόσια κτίρια του διασυνοριακού τόξου Ελλάδας-Κύπρου με τίτλο «συνεργείν», κωδικός εισόδου-εξόδου του χρηματοδοτούμενου έργου «Aqua» που αφορά συστήματα αυτόνομης οικιακής κομποστοποίησης σε αστικό περιβάλλον κ.α.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής, Αντιδήμαρχο, κ. Σάββα Διακοσταματίου, έγιναν αλλαγές που έχουν να κάνουν με το Τεχνικό Πρόγραμμα αφού μέχρι και πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού μπορούν να γίνουν. Έτσι, έχουμε εισαγωγή 28 περίπου κωδικών στο νέο Τ.Π., ανάμεσά τους αύξησαν την επιχορήγηση στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου και στον ΔΟΠΑΡ, ενέγραψαν υπερωριακή αποζημίωση για το προσωπικό της Διεύθυνσης Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας για τους ελέγχους που κάνει τις εξαιρέσιμες ημέρες και αργίες. Ακόμα, ενέκριναν την προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και ΔΕΥΑΡ για την εκτέλεση μελετών στη δημοτική ενότητα Νότιας Ρόδου που επιχορηγούνται από τη ΔΕΗ 2 εκατ. 86 χιλιάδες ευρώ.

Μετά από όλα τα παραπάνω, λοιπόν, ο νέος προϋπολογισμός που κατάρτισε η Διεύθυνση Οικονομικών και εισηγείται στο δ.σ. έχει ως εξής: Έσοδα 181.136.493,67 ευρώ και αντίστοιχα έξοδα αφού είναι ισοσκελισμένος. Επίσης, η γνώμη του Παρατηρητηρίου ήταν θετική και έγιναν μόνο κάποιες παρατηρήσεις τεχνικού χαρακτήρα τις οποίες και διόρθωσαν σε προηγούμενη συνεδρίαση.

Επίσης, όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος, σε σχέση με τον περυσινό, ο νέος προϋπολογισμός παρουσιάζει μία μείωση γύρω στα 40 εκατ. ευρώ (σ.σ. 221 εκατ. ευρώ ήταν ο περυσινός). Αρχικά ήταν 211 εκατ. ευρώ αλλά μετά απ’ όλες αυτές τις αλλαγές διαμορφώθηκε στο συγκεκριμένο ποσό.

Το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, τέλος, ανέρχεται στα 18 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων πάνω από 7 εκατ. ευρώ είναι ίδιοι πόροι. Πρόκειται για ένα αρκετά μεγάλο ποσό για τη σημερινή περίοδο, σχολίασε ο Αντιδήμαρχος και τόνισε ότι ο Δήμος πρέπει να έχει την ικανότητα να υποβάλει μελέτες και σε άλλα προγράμματα, όπως και το κάνει. Είπε, λοιπόν, ότι απ’ ό,τι φαίνεται γίνεται αρκετά καλή δουλειά αναλογικά και με το υπάρχον περιβάλλον.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου