Αναδρομικό κρυφό χαράτσι στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

Αναδρομικό κρυφό χαράτσι  στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

Αναδρομικό κρυφό χαράτσι στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 733 ΦΟΡΕΣ

Πρωτοβουλίες αναλαμβάνει το παράρτημα Δωδεκανήσου της Ένωσης Ιδιοκτητών

Έχοντας στόχο να αγωνιστεί για τα συμφέροντα χιλιάδων Δωδεκανησίων με μικρή και μεσαία ιδιοκτησία, συγκροτήθηκε το προεδρείο του παραρτήματος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ελλάδος στο Νομό Δωδεκανήσου.

Αναλυτικότερα πρόκειται για 5μελές όργανο που απαρτίζεται από τους κ.κ. Δημήτρη Αιβαλή (Μηχανικό ΕΜΠ) ως Πρόεδρο, Σταμάτη Παπασταματίου (Αρχιτέκτονα Μηχανικό) ως Γενικό Γραμματέα, Σάββα Πεταλά (Περιβαλλοντολόγο) ως Υπεύθυνο Τύπου & Επικοινωνίας και μέλη τους κ.κ. Νίκο Αρβανιτίδη (Επιχειρηματία) και Βασίλη Καρνάβα (Ιδιωτικό Υπάλληλο).

Πρώτη προτεραιότητα του παραρτήματος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ελλάδος στη Δωδεκάνησο, είναι οι επαφές με τους εκπροσώπους των Δήμων της Περιοχής μας με στόχο, να εκδοθούν αποφάσεις των Δημοτικών συμβουλίων που θα υπερβούν την αυθαίρετη ερμηνεία του νόμου Ν3345/2005 (άρθρο 5, παρ 1).

Όπως είναι γνωστό, λόγω αυθαίρετης ερμηνείας του Νόμου που οφείλεται σε έκδοση σχετικής εγκυκλίου, επιβάλλονται στους ιδιοκτήτες εξοντωτικά πρόστιμα που φτάνουν στο διπλάσιο των τελών καθαριότητας-φωτισμού, αναδρομικά έως και εικοσαετία.!!!

Πρόκειται για τις περιπτώσεις διακοπής ηλεκτροδότησης ακινήτων οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν έχουν καταθέσει τις σχετικές βεβαιώσεις του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) στους Δήμους, εντός τριμήνου από την διακοπή.

Όλα αυτά όταν κανένας ιδιοκτήτης δεν γνωρίζει ότι έχει τέτοια υποχρέωση και όταν οι Δήμοι μπορούν να ενημερώνονται αρμοδίως από τη ΔΕΔΔΗΕ για τα ακίνητα που διέκοψαν ή που συνδέθηκαν με το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Γιατί λοιπόν να τιμωρείται ο πολίτης για μία δήθεν παράλειψη του όταν είναι εύκολο οι δημόσιες αρχές να ενημερώνει η μία την άλλη;

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι πρόκειται για μία ακόμα αυθαίρετη και αστήρικτη πρακτική έμμεσης δήμευσης των περιουσιών, σε μία περίοδο που ούτως ή άλλως η Ελληνική ιδιοκτησία βάλλεται ως φορολογικός "σάκος του μποξ".

Αποτελεί πάντως ευχάριστη εξέλιξη ότι αποφάσεις που ζητούν οι Δωδεκανήσιοι ιδιοκτήτες, από τις Δημοτικές αρχές τους, ήδη έχουν ληφθεί από πολλά Δημοτικά Συμβούλια όπως Αθηναίων, Ηρακλείου, Αμαρουσίου, ενώ υπάρχει και ομόφωνη απόφαση του πρόσφατου Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Προς αυτή την κατεύθυνση ήδη έχουν αναληφθεί σχετικές πρωτοβουλίες ενημέρωσης των αρμοδίων παραγόντων του Δήμου Ρόδου, ως μεγαλύτερου ΟΤΑ του Νομού και έχουν δοθεί σχετικές διαβεβαιώσεις ότι το θέμα θα αντιμετωπιστεί με ευαισθησία.

Κατά συνέπεια αναμένουμε από όλες τις Δημοτικές αρχές του Νομού μας, να υιοθετήσουν τη θέση του κεντρικού τους οργάνου με λήψη μέτρων που θα άρουν την αδικία.

Διαβάστε ακόμη

19 εκατομμύρια ευρώ στους δήμους της Δωδεκανήσου

ΕΝΦΙΑ: 6 & 7 Απριλίου η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

«Πρωταθλήτρια» στις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Κοινή επιστολή των νησιωτικών συλλόγων λογιστών για τους κατοίκους Εξωτερικού

Ε. Κρητικός: 1.200 πλειστηριασμοί και κατασχέσεις στα Δωδεκάνησα

Λογαριασμοί ρεύματος: Τα μέτρα στήριξης για τον Νοέμβριο

Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ: Δίνουν έως 180.000€ σε νέες επιχειρήσεις

ΙΕΛΚΑ: Πώς η ακρίβεια άλλαξε τη διατροφή των Ελλήνων, ποια προϊόντα έχουν «κόψει» από το 2009