Δ. Γάκης: «Διάλογος για να αντιμετωπίσουμε τις προσκλήσεις του μεταναστευτικού στα νησιά μας»

Δ. Γάκης: «Διάλογος για να αντιμετωπίσουμε τις προσκλήσεις του μεταναστευτικού στα νησιά μας»

Δ. Γάκης: «Διάλογος για να αντιμετωπίσουμε τις προσκλήσεις του μεταναστευτικού στα νησιά μας»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 71 ΦΟΡΕΣ

Ο Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, Δημήτρης Γάκης, μιλώντας χθες, Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, στη συνεδρίαση της Επιτροπής με θέμα την ενημέρωση από τους δημάρχους Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω και Λέρου σχετικά με τη διαχείριση των προσφυγικών ροών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, επεσήμανε την καθοριστική σημασία της συνεργασίας Κοινοβουλίου, Κυβέρνησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αναζήτηση τρόπων που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες από το προσφυγικό, προς όφελος τόσο των τοπικών νησιωτικών κοινωνιών, όσο και των μεταναστών – προσφύγων.

«Αφουγκραζόμαστε τους νησιώτες, ακούμε τους πολίτες και τα προβλήματά τους. Το Κοινοβούλιο είναι η θεσμική πλατφόρμα συζήτησης για το μέλλον και την προοπτική των νησιών μας. Είμαστε ανοιχτοί στο κάλεσμα της κοινωνίας, δίνουμε βήμα διαλόγου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς φορείς. Σ' αυτό το πλαίσιο οργανώθηκε η ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης», είπε ο βουλευτής Δωδεκανήσου και συνέχισε: «Στόχος μας είναι να καταλήξουμε στη διατύπωση τεκμηριωμένων προτάσεων προς την Κυβέρνηση για τη βελτίωση της κατάστασης στα νησιά όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες, ενόψει και της χειμερινής περιόδου, μέσα στο πλαίσιο που έχουμε συμφωνήσει με την Ε.Ε., στη βάση της λειτουργίας των δομών Υποδοχής, με ρεαλιστικό σχέδιο αντιμετώπισης των ροών και όχι με επικοινωνιακή ρητορική που δυσκολεύει παρά διευκολύνει την κοινή μας προσπάθεια».

Είμαι βέβαιος, κατέληξε στην ομιλία του ο Δημήτρης Γάκης, ότι μια ανοιχτή, ενωμένη και αλληλέγγυα κοινωνία με κοινούς στόχους, ανοίγει νέες δυνατότητες στην ανάπτυξη των περιοχών μας.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε οι νησιώτες από τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, τη Λέρο και την Κω, καθημερινά, σ’ όλη την Ευρώπη, αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να στείλει η σημερινή συνεδρίαση.

Στη συνεδρίαση, τα μέλη της Επιτροπής ενημέρωσαν για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών στα νησιά τους, οι δήμαρχοι Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, Χίου, Μανώλης Βουρνούς, Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, Κω, Γιώργος Κυρίτσης και Λέρου, Μιχάλης Κώλιας, ενώ από την Κυβέρνηση παρέστησαν ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννης Μουζάλας, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννης Μπαλάφας και αξιωματούχοι αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών των υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης, Εσωτερικών και Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, που παρουσίασαν, ο καθένας από το δικό του τομέα ευθύνης, τις δράσεις και το έργο που έχει γίνει για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών στα νησιά του Αιγαίου.

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών

Σε Κάλυμνο, Ρόδο και Κω ο Βουλευτής Βασίλης Α. Υψηλάντης

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»