Πολιτιστική εσπερίδα στη μνήμη της Πάολας Νεστορίδη

Πολιτιστική εσπερίδα στη μνήμη της  Πάολας Νεστορίδη

Πολιτιστική εσπερίδα στη μνήμη της Πάολας Νεστορίδη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 244 ΦΟΡΕΣ

Ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο Πρόεδρος του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης δρ. Νικόλαος Φρόνας και τα μέλη του Δ.Σ., καθώς και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ι. & Π. Νεστορίδη Ευαγόρας Νικολάου σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε την ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα: “Οι πεποιθήσεις των αρχαίων Ελλήνων για την μεταθανάτια συνέχιση της ζωής”.

Ομιλητής: Γιώργος Χαραλαμπίδης, Πολιτισμολόγος, Ερευνητής της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας και Φιλοσοφίας. Πρόλογος και συντονισμός της συζήτησης: Αθηνά Σχινά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017, ώρα 18.00, στο Νεστορίδειο Μέλαθρο Πλατεία Γ. Χαρίτου (Εκατό Χουρμαδιές). Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση.

Η διάλεξη βασίζεται αποκλειστικά στην ερμηνεία των γραπτών πηγών της αρχαιοελληνικής μας γραμματείας, ιδιαιτέρως στα κείμενα του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, του Πλούταρχου και του Επίκουρου. Εμπεριστατωμένα θα αναφερθούν οι κυριότερες απόψεις των μεγάλων αυτών φιλοσόφων, επικεντρωνόμενες στο μεταθανάτιο ταξίδι της ψυχής και επιπλέον πώς αυτό προετοιμαζόταν μέσα από τα Ελευσίνια Μυστήρια.

Διαβάστε ακόμη

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»