Αθωώθηκαν και οι 4 για τα επεισόδια στην πορεία

Αθωώθηκαν και οι 4 για τα επεισόδια στην πορεία

Αθωώθηκαν και οι 4 για τα επεισόδια στην πορεία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 341 ΦΟΡΕΣ

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου οι τέσσερις άνδρες κατηγορούμενοι ηλικίας 26, 22, 22 και 32 ετών, οι οποίοι με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου παραπέμφθηκαν σε δίκη για τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί τον Δεκέμβριο του 2012, κατά τη διάρκεια της πορείας στη Ρόδο για την επέτειο μνήμης από το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Χρυσής Χρυσοχού, Κώστα Κυπραίου και Μανώλη Κουτσούκου απάλλαξε από τις κατηγορίες τους τέσσερις άνδρες και τους έκρινε ένοχους μόνο για την κατηγορία της διατάραξης κοινής ειρήνης για την οποία και με το νέο νόμο (4411/16) παύει εφ’ όρου την ποινική δίωξη.

Η σύλληψη των έξι νεαρών (εμπλέκονταν και δύο ανήλικοι οι οποίοι αθωώθηκαν από το αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων), έγινε περίπου στις 10.30 το βράδυ της Πέμπτης 6 Δεκεμβρίου 2012 όταν κινούμενοι μαζί με άλλα περίπου 25 άτομα επί της οδού Δημοκρατίας και με κατεύθυνση προς το Θέρμαι, κρατώντας στα χέρια τους ξύλα, πέτρες και σιδερένια αντικείμενα επιτέθηκαν με αυτά στους αστυνομικούς και στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκονταν εκεί.
Μάλιστα σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι συλληφθέντες εκσφενδόνισαν απρόκλητα προς τους αστυνομικούς τα αντικείμενα που είχαν στα χέρια τους και δύο μολότοφ εκ των οποίων η μία ανεφλέγη ενώ η δεύτερη δεν ανεφλέγη με σκοπό τον επικίνδυνο – βαρύ τραυματισμό των αστυνομικών.

Ο ίδιοι κατηγορούνται για τις ζημιές που προκλήθηκαν στην οδό Δημοκρατίας σε πέντε κολώνες φωτισμού, τους δύο κάδους των απορριμμάτων που έκαψαν, τις πέτρες που εκσφενδόνισαν εναντίον των αστυνομικών με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στο πίσω παρμπρίζ ι.χ. αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένο στην οδό Ε. Βενιζέλου.

Οι πέντε από τους κατηγορούμενους ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς, ενώ ο αλλοδαπός 16χρονος άφησε το σακίδιό του και τράπηκε σε φυγή και στη συνέχεια την επόμενη μέρα το πρωί παρουσιάστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου όπου και συνελήφθη.
Συνολικά στην αστυνομία το βράδυ των επεισοδίων προσήχθησαν 10 άτομα και τελικά συνελήφθησαν τα έξι στην κατοχή των οποίων και από τις περιοχές όπου εκδηλώθηκαν οι επιθέσεις κατά των αστυνομικών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων -3- ξύλινα καδρόνια, -2- σιδερένιες βέργες, πέτρες καθώς και μια γυάλινη φιάλη που περιείχε υπολείμματα από εύφλεκτο υγρό (μολότοφ).

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο