Πού θα στηθούν οι κάλπες για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς

Πού θα στηθούν οι κάλπες για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς

Πού θα στηθούν οι κάλπες για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 400 ΦΟΡΕΣ

Συνολικά σε 30 σημεία σε όλα τα Δωδεκάνησα

Δίνοντας έμφαση στην ενότητα του χώρου, οι εκπρόσωποι των υποψηφίων αρχηγών για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς στη χώρα μας, που διεξάγονται την ερχόμενη Κυριακή 12 και την επόμενη 19 Νοεμβρίου, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες, απηύθυναν κάλεσμα στον κόσμο να συμμετάσχει στην προσπάθεια και αναφέρθηκαν αναλυτικά στην εκλογική διαδικασία.

Πρώτος ξεκίνησε ο συντονιστής των εκλογών για το Νότιο Αιγαίο που, ως γνωστόν, έχει οριστεί ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο οποίος είπε ότι του ζητήθηκε από τον κ. Αλεβιζάτο ν’ αναλάβει αυτό το ρόλο και μπορεί να ήταν αδόκιμο για Δήμαρχο ωστόσο δέχθηκε επειδή έχει και την ιδιότητα του Προέδρου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου αλλά και επειδή το θεωρεί ως ελάχιστη προσφορά στο χώρο από τον οποίο προέρχεται.

Όσο αφορά στις διαδικασίες είπε ότι η ομάδα δούλεψε συλλογικά και ότι στόχος τους είναι να ευαισθητοποιήσουν τους συμπολίτες μας για να προσέλθουν και να ψηφίσουν στις εκλογές ενώ μίλησε και για την άριστη συνεργασία που έχουν οι εκπρόσωποι των υποψηφίων αρχηγών. Μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζηδιάκος τόνισε ότι είναι διασφαλισμένο το αδιάβλητο των διαδικασιών και όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή τόσο περισσότερο διασφαλίζεται. «Δηλώνουμε ότι προχωράμε συντονισμένα χωρίς διαφωνίες και αντιπαραθέσεις είπε.

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος της εκλογικής διαδικασίας για το νότιο συγκρότημα της Δωδεκανήσου, κ. Κολιάδης, είπε ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν εθελοντικά στη διαδικασία που διήρκεσε εδώ και δυόμιση μήνες.
Είπε, ακόμη, ότι όλες οι επιτροπές των «νομαρχιακών οργάνων εμπιστοσύνης» (σ.σ. νοε), όπως λέγονται, έχουν πάρει ομόφωνα τις αποφάσεις. Δεν παρέλειψε, επίσης, να πει ότι πολύς κόσμος που είχε απομακρυνθεί από το χώρο τα τελευταία χρόνια, επανήλθε.
Ο εκπρόσωπος της κας Φώφης Γεννηματά, πρώην Υπουργός κ. Κοσμάς Σφυρίου, ανέφερε ότι δούλεψαν από τώρα ως ενιαίος φορέας και ότι υπάρχει ένα πνεύμα αλληλοκατανόησης.

Τόνισε, ακόμη, ότι δημιουργείται από μηδενική βάση μία νέα κατάσταση και ότι οι πολίτες που καλούνται να ψηφίσουν να αισθανθούν ότι με την πράξη τους γίνονται συνιδρυτές του νέου φορέα αφού είναι και εκείνοι που, μετά, θα έχουν δικαίωμα να εκλέξουν τους συνέδρους για το ιδρυτικό συνέδριό του.
Ο κ. Τάσος Ντάλιας, εκπρόσωπος του κ. Σταύρου Θεοδωράκη ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το εγχείρημα που ξεκίνησε θα στεφθεί με επιτυχία και ότι το καίριο βήμα έχει ήδη γίνει. Επίσης, ότι η απόφαση όλων είναι να παραμείνουν ενωμένοι και την επόμενη ημέρα. Έκανε γνωστό ότι τελικά δεν θα έρθει ο κ. Θεοδωράκης στη Ρόδο, αν και το είχε προγραμματίσει αρχικά, αλλά ήταν για την 1η Νοεμβρίου και συνέπεσε με την κα Γεννηματά.

Ο κ. Τσαμπίκος Ψαράς, εκπροσωπώντας τον κ. Νίκο Ανδρουλακη, απηύθυνε και εκείνος κάλεσμα για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή που θα νομιμοποιήσει τη διαδικασία και τόνισε ότι «ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί να παντρέψει όλες τις γενιές».
Ο κ. Μανόλης Παπαδόπουλος, τέλος, εκπρόσωπος του κ. Γιώργου Καμίνη, ευχαρίστησε όλους για τη συνεργασία και είπε ότι αποφάσισαν άνοιγμα στην κοινωνία ενώ σύνθημά τους είναι «όχι στην αναμονή, ναι στη συμμετοχή».

Οι διαδικασίες
Καταρχήν, η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί από τις 8:00 το πρωί μέχρι και τις 8:00 το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής. Μπορεί να ψηφίσει όποιος Έλληνας πολίτης έχει το δικαίωμα και είναι γραμμένος στους εθνικούς καταλόγους (σ.σ. όχι δηλαδή μόνο στους δημοτικούς καταλόγους). Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να προσέρχονται είτε με την αστυνομική τους ταυτότητα είτε με άλλο έγγραφο ταυτοπροσωπίας. Η ψήφος είναι μοναδική και ο πολίτης μπορεί να ψηφίσει σε όποιο εκλογικό τμήμα της χώρας επιθυμεί ενώ δεν ισχύουν τα μητρώα. Σημειώνεται ότι, για ευνόητους λόγους, για να ψηφίσει κάποιος τη δεύτερη φορά θα πρέπει να έχει ψηφίσει και την πρώτη.

Επίσης, θα υπάρχει ψηφοδέλτιο ενώ η ταυτοπροσωπία θα διασφαλίζεται με tablets μέσω του δικτύου της WIND που έχει αναλάβει την εκλογική διαδικασία σε πανελλαδικό επίπεδο. Σε κάθε εκλογικό τμήμα θα υπάρχει εφορευτική επιτροπή, δικηγόρος και εκπρόσωπος των υποψηφίων, όπου δύναται. Ακόμη, όποιος προσέρχεται για να ψηφίσει θα πρέπει να καταβάλει ένα ελάχιστο, συμβολικό, αντίτιμο 3 ευρώ.

Στο νότιο συγκρότημα θα στηθούν 19 κάλπες και 11 στο βόρειο συγκρότημα ενώ συνολικά θα λειτουργήσουν 28 εκλογικά τμήματα. Αναλυτικά:
Στη Ρόδο: Τρεις κάλπες θα στηθούν στο Ροδίνι και από μία κάλπη στις δημοτικές ενότητες ως εξής: Ιαλυσό, Κρεμαστή, Σορωνή, Έμπωνα, Καλυθιές, Αφάντου, Αρχάγγελο, Λάρδο, Γεννάδι. Σημειώνεται ότι σε όλα τα δ.δ. οι κάλπες θα στηθούν στα ΚΕΠ ενώ στο Γεννάδι θα είναι στο πρώην Δημαρχείο.

Στα νησιά
Δύο εκλογικά τμήματα θα υπάρχουν στην Κάρπαθο, στα Πηγάδια και το Διαφάνι.
Έξι εκλογικά τμήματα στην Κω: Στην πόλη, το Ζηπάρι, το Πυλί, την Αντιμάχεια, την Καρδάμαινα και την Κέφαλο. Και από ένα εκλογικό τμήμα στα παρακάτω νησιά:
Καστελλόριζο, Σύμη, Χάλκη, Κάσο, Τήλο, Νίσυρο, Αστυπάλαια, Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο.

Διαβάστε ακόμη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa