Να δυναμώσουμε την ελπίδα αναγέννησης της κεντροαριστεράς

Να δυναμώσουμε την ελπίδα  αναγέννησης της κεντροαριστεράς

Να δυναμώσουμε την ελπίδα αναγέννησης της κεντροαριστεράς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 154 ΦΟΡΕΣ

Του Στάθη Κουσουρνά

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου γίνονται οι εκλογές για την ανάδειξη του αρχηγού του νέου υπό διαμόρφωση πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς.


Είναι ένας φιλόδοξος στόχος η ενοποίηση των κατακερματισμένων δυνάμεων του κεντρώου προοδευτικού χώρου, είναι όμως και ώριμος στόχος γιατί:
α) Ο ΣΥΡΙΖΑ, που βρέθηκε στην εξουσία υποστηριζόμενος κυρίως από τους απογοητευμένους από τα μνημόνια ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, διέψευσε τις ελπίδες τους. Κυβερνά με ξεπερασμένες πρακτικές: τη ρητορική του μίσους, τις επιθέσεις στους θεσμούς που δε συμφωνούν μαζί του και το χειρότερο, συγκυβερνά με τους υπερσυντηριτικούς ΑΝΕΛ του Καμμένου. Τρία χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αρκετά για τους πολίτες να κρίνουν, να συγκρίνουν και να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους στις επόμενες εκλογές.

β) Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να έχει εξαντλήσει τα όρια των προτιμήσεων των πολιτών και αυτή την περίοδο δεν δείχνει ικανή για μεγαλύτερα ποσοστά γιατί οι δυσαρεστημένοι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αντιδεξιά χαρακτηριστικά.
Είναι επομένως λογικό ο κεντρώος χώρος να αποτελέσει πόλο έλξης των πολιτών.
Η χώρα χρειάζεται ένα δυνατό κεντροαριστερό πολιτικό φορέα. Η κεντροαριστερά διαθέτει έμπειρους ρεαλιστές πολιτικούς και πολλά στελέχη με διεθνή εμπειρία και αναγνώριση.

Αρκεί μόνο η ενοποίηση των δυνάμεων και η δημιουργία νέου πολιτικού φορέα για να γίνει ξανά η κεντροαριστερά πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων;
Όχι βέβαια.
Ο νέος πολιτικός φορέας χρειάζεται να εμπνεύσει και να δώσει ελπίδα στον ελληνικό λαό μέσα από νέα χαρακτηριστικά.
Ο νέος φορέας να είναι ανοικτός με δημοκρατική συμμετοχική δομή, να αποκτήσει ρεαλιστικό πολιτικό πρόγραμμα χωρίς ανέξοδες εξαγγελίες και λαϊκισμούς.
Να δώσει έμφαση στα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας την ανεργία, τη φτωχοποίηση, τη φυγή των νέων παιδιών στο εξωτερικό, τη μείωση του πληθυσμού και μια σειρά από άλλα θέματα που θα αναδειχθούν μέσα από διάλογο.

Ο νέος φορέας να διευρύνει τα θετικά της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ μέσα στις σημερινές συνθήκες έχοντας την εμπειρία, τη θέληση και τα κατάλληλα πρόσωπα.
Συγχρόνως να παραμερίσει οριστικά τον κομματισμό, το πελατειακό σύστημα και ότι άλλο έχει βλάψει την κοινωνία.

Το πολιτικό σκηνικό των τελευταίων χρόνων έχει απογοητεύσει πολλούς δημοκράτες πολίτες οι οποίοι απέχουν από τα κοινά. Είναι η ώρα να ενεργοποιηθούν ξανά συμμετέχοντας στη δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα.
Η αποχή και η ανοχή δεν οδηγούν πουθενά. Αντίθετα συμβάλουν στη διαιώνιση της υπάρχουσας πολιτικής κατάστασης.
Είναι ευκαιρία μέσα από τη συμμετοχή στις εκλογές της Κυριακής να δυναμώσουμε την ελπίδα αναγέννησης του κεντροαριστερού χώρου.

Διαβάστε ακόμη

Πάνος Δρακόπουλος: «Στη θέση των διωκόμενων εκπαιδευτικών – ο καθένας»

Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Λονικέρα η ιαπωνική (Lonicera japonica), κοινώς αιγόκλημα, αγιόκλημα

Δημήτρης Προκοπίου: Θαλάσσιος τουρισμός

Ηλίας Καραβόλιας: Το συμβάν που έγινε σημείο

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B