Απεβίωσε ο Τάσος Υψηλάντης, πατέρας του τ. βουλευτή Βασίλη Υψηλάντη

Απεβίωσε ο Τάσος Υψηλάντης, πατέρας του τ. βουλευτή Βασίλη Υψηλάντη

Απεβίωσε ο Τάσος Υψηλάντης, πατέρας του τ. βουλευτή Βασίλη Υψηλάντη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2529 ΦΟΡΕΣ

Αύριο στις 3 μμ στον Ευαγγελισμό η κηδεία του

Σε ηλικία 80 ετών έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Αναστάσιος Υψηλάντης, ένας γνωστός ροδίτης που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην τοπική μας κοινωνία.

Ο Τάσος Υψηλάντης, γεννήθηκε Κάλυμνο τον Μάρτιο του 1939 όπου και έζησε τα πρώτα του παιδικά χρόνια. όπου έφθασε στη Ρόδο με τον πατέρα του Βασίλη λίγο μετά την αποφυλάκιση του πατέρα του μετά από την συνθηκολόγηση των Ιταλών (concentramento).

Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο οικονομικό γυμνάσιο Ρόδου και ίδρυσε με τ αδέλφια του στη συνέχεια την εταιρία Υιοί Β Υψηλάντη ΑΕ - ΥΨΙΚΕΡΑΜ η οποία πρωταγωνίστηκε για δεκαετίες ολόκληρες στον χώρο των οικοδομικών υλικών και στην παραγωγή πλίνθων σε ολόκληρη την Δωδεκάνησο.
Υπήρξε για δεκαετίες αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου και πρωτοστάτησε στη δημιουργία αναπτυξιακών και πολιτιστικών πρωτοβουλιών στα Δωδεκάνησα.

Από τους ιδρυτές της ΔΑΝΕ - Τράπεζας Δωδεκανήσου του Ιδρύματος υποτροφιών Δωδεκανήσου της Ομάδας Καλαθοσφαίρισης ΚΟΛΟΣΟΣ.
Υπήρξε πρόεδρος και μέλος σε πολλά σωματεία της Ρόδου.
Σύζυγός του είναι η Ελένη κόρη του αείμνηστου δημάρχου Ρόδου Μιχαήλ Πετρίδη και παιδιά του ο Βασίλης Υψηλάντης Δικηγόρος και πρώην βουλευτής και η εικαστικός - εκπαιδευτικός Τάνια σύζυγος του γνωστού γιατρού Ιωάννου Χιώτη.
Από τα παιδιά του απέκτησε τρία εγγόνια: Τον Αναστάση, τον Αντώνη και την Μαρία-Ελένη.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο