Δρομολογήθηκαν λύσεις για τα προβλήματα των Λειψών

Δρομολογήθηκαν λύσεις για τα προβλήματα των Λειψών

Δρομολογήθηκαν λύσεις για τα προβλήματα των Λειψών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 214 ΦΟΡΕΣ

Πενθήμερο ταξίδι στην Αθήνα πραγματοποίησε ο δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος, το διάστημα από 1/11/2017 έως 6/11/2017, κατά το οποίο είχε πολύ σημαντικές και ενδιαφέρουσες συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες υπουργείων και δημοσίων οργανισμών αλλά και με τους πολιτικούς προϊσταμένους αυτών.

Κατά την άφιξή του στον Πειραιά, επισκέφθηκε τον υφυπουργό ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό με τον οποίο συζήτησε όλα τα θέματα που έχουν τεθεί πρόσφατα απ’ το δήμαρχο, σχετικά με τους Λειψούς, και που βρίσκονται σε εξέλιξη όπως:
− Τον ορθολογικό προγραμματισμό των τοπικών δρομολογίων,
− Την έκβαση του διαγωνισμού για την αφαλάτωση, που διενεργήθηκε στις 24/10, και το χρονοδιάγραμμα συμβασιοποίησης του έργου,
− Την εύλογη και δίκαιη απαίτηση των παράκτιων αλιέων για απαγόρευση της "βινζότρατας".

Εκεί συντονίστηκαν οι επόμενες συναντήσεις του δημάρχου:
α) Με τη Γενική Διευθύντρια Αλιείας, κα Πέτρου Μαίρη, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με την οποία έγινε εκτενής συζήτηση για το θεσμικό πλαίσιο σχετικά με την αλιεία γενικότερα και τους τρόπους προστασίας της.
β) Με τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού της Αλιείας, κο Κατή Γιώργο, ο οποίος έδωσε το πράσινο φως για την κατάθεση του τεχνικού δελτίου του έργου "Επέκταση αποβάθρας λιμένα Λειψών" προϋπολογισμού 1.285.000,00€ ως ένα από τα πλέον ώριμα.
γ) Με στελέχη της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ) του Υπουργείου Ανάπτυξης για την συμπλήρωση του τεχνικού δελτίου προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με σκοπό τη χρηματοδότηση μελέτης για αγκυροβόλια τουριστικών σκαφών προϋπολογισμού 85.000,00€.
δ) Με την Προϊσταμένη του Τμήματος Δημόσιας Περιουσίας, στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, με την οποία συζητήσαμε την επικείμενη κατάθεση του σχετικού νόμου για νομιμοποίηση αυθαιρέτων εντός αιγιαλού, ύστερα από αιτήματα του συνόλου σχεδόν των παράκτιων και νησιωτικών δήμων της Χώρας καθώς και του δήμου μας.


Στη ΜΟΔ συζητήθηκαν επίσης οι δυνατότητες εκπόνησης άλλων δύο μελετών, ενός βρεφονηπιακού σταθμού και ενός πολιτιστικού κέντρου-δημαρχείου από τις Κτιριακές Υποδομές (ΚΤΙΠ) του Υπουργείου Υποδομών, για τις οποίες έγινε μια πρώτη συζήτηση με τον Υφυπουργό Μεταφορών κο Μαυραγάνη στο περιθώριο εκδήλωσης στο Ζάππειο.
Στο διάστημα της παραμονής του στην Αθήνα ο δήμαρχος παραβρέθηκε, ως επίσημος καλεσμένος, σε δύο εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα, στο Μέγαρο Μουσικής και στο Ζάππειο αντίστοιχα.


Στην πρώτη, σε μία κατάμεστη αίθουσα του μεγάρου μουσικής, η ΑΜΚΕ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ παρουσίασε ένα καταπληκτικό ντοκιμαντέρ με όλες τις δράσεις εθελοντισμού της ομάδας στα μικρά ακριτικά νησιά, το οποίο παρακολούθησαν 750 προσκεκλημένοι δηλώνοντας, αρκετοί εξ αυτών, την επιθυμία τους να γίνουν χορηγοί και εθελοντές στην προσπάθεια για βελτίωση των συνθηκών ζωής όλων των ακριτών του Αιγαίου. Η ταινία αυτή κλείνει με την αναφορά του δημάρχου στην ιδιαίτερα σημαντική προσφορά αγάπης των ανθρώπων της Σύμπλευσης και στο θεάρεστο έργο που επιτελούν με προσωπική θυσία κάθε φορά.

Στη δεύτερη, στον σημαίνοντα χώρο του Ζαππείου, ο δήμαρχος παρακολούθησε τις εκδηλώσεις για τη σύσταση του πρώτου δικτύου νησιών με ενάλιο πλούτο, η οποία έγινε με πρωτοβουλία των δημάρχων Κέας, Κυθήρων και Σκύρου, νησιών με ναυάγια παγκοσμίου ενδιαφέροντος όπως, το ναυάγιο των Αντικυθήρων, το ναυάγιο του πλοίου "Βρετανικός" και πολλά άλλα. Στην πρώτη διεύρυνση του δικτύου οι Λειψοί θα είναι απ’ τα πρώτα νησιά που θα εγγραφούν.

Διαβάστε ακόμη

Λειψοί: Το ελληνικό νησί χωρίς ξαπλώστρες που προβάλλουν Sun και Vanity Fair ως όαση για φυσιολάτρες

Συνάντηση του δημάρχου Λειψών Φ. Μάγγου με τον υπουργό Ναυτιλίας Χ. Στυλιανίδη

Οι Λειψοί στην κορυφή των 11 πιο υποσχόμενων προορισμών του κόσμου για το 2024

Με τον περιφερειάρχη συναντήθηκε ο δήμαρχος Λειψών

Δωρεά του Αθανάσιου Μαρτίνου η αυλή του Νηπιαγωγείου Λειψών

Ποιοι ορίστηκαν αντιδήμαρχοι στον δήμο Λειψών

Οργανωμένες επαφές του Δήμου Λειψών στη διεθνή έκθεση WTM 2023

Συνελήφθη ένας άνδρας για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών στους Λειψούς