Κάθειρξη 9,5 ετών για τη ληστεία τράπεζας στο Φαληράκι

Κάθειρξη 9,5 ετών για  τη ληστεία τράπεζας στο Φαληράκι

Κάθειρξη 9,5 ετών για τη ληστεία τράπεζας στο Φαληράκι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1284 ΦΟΡΕΣ

Σε συνολική ποινή κάθειρξης 9 ετών και φυλάκιση 6 μηνών καθώς και χρηματικό πρόστιμο 1000 ευρώ καταδικάστηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ο 30χρονος από τ’ Αφάντου για τη ληστεία στο υποκατάστημα της Eurobank στο Φαληράκι πριν από περίπου ένα χρόνο.

Το δικαστήριο με πρόταση και του εισαγγελέα της έδρας έκρινε ένοχο τον 30χρονο και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών για τη ληστεία και από ένα έτος για τις κατηγορίες της παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και παράνομης κατοχής όπλου, δηλαδή κατά συγχώνευση 9 έτη κάθειρξης 6 μήνες φυλάκιση και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 1000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε ο κ. Σάββας Παυλίδης.

Κατά την ακροαματική διαδικασία και συγκεκριμένα στην απολογία του, ο 30χρονος αποδέχτηκε για άλλη μία φορά τη πράξη του λέγοντας πως η δυσχερής οικονομική θέση στην οποία περιήλθε και η αδυναμία του να καλύψει τις υποχρεώσεις του τον έκαναν να προβεί σε αυτή «την απερισκεψία» όπως τη χαρακτήρισε.

«Δεν υπάρχει δικαιολογία για αυτό που έκανα. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους ανθρώπους της Τράπεζας και από το δικαστήριο» είπε ο 30χρονος.

Η ληστεία έγινε στις 13 Δεκεμβρίου 2016, λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι και αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία η οποία από τις καταθέσεις των μαρτύρων αλλά και τα όσα είχε καταγράψει το κλειστό κύκλωμα της τηλεόρασης που έχει η τράπεζα, ταυτοποίησε γρήγορα τα στοιχεία του δράστη, ο οποίος δεν είχε καν καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του!

Οι αστυνομικοί έλεγξαν και τη γύρω περιοχή του Φαληρακίου όπου είχε τραπεί σε φυγή πεζός ο δράστης, καταφέρνοντας να εντοπίσουν κοντά στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου ένα καφέ καπέλο το οποίο έμοιαζε με αυτό που φορούσε ο δράστης της ληστείας.

Λίγες ώρες αργότερα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έστησαν «καρτέρι» έξω από το σπίτι του 30χρονου στ’ Αφάντου τον οποίο και είδαν να καταφθάνει με το δίκυκλο μοτοποδήλατο του.

Ο 30χρονος παραδέχτηκε άμεσα στους αστυνομικούς ότι ήταν αυτός που έκανε τη ληστεία στην τράπεζα και συνεργάστηκε μαζί τους καθώς ο ίδιος τους παρέδωσε ένα πιστόλι κρότου μαζί με 42 φυσίγγια, που χρησιμοποίησε κατά τη ληστεία, τη μαύρη αθλητική φόρμα και το μπλε μπουφάν αλλά και την καστανή περούκα που φορούσε, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Στη συνέχεια ο 30χρονος οδήγησε τους αστυνομικούς στην αυλή του σπιτιού του όπου είχε τοποθετήσει στον κορμό δέντρου, επιμελώς κρυμμένα μέσα σε ένα πλαστικό δοχείο 16.680 ευρώ καθώς και ένα νόμισμα των 100 δολαρίων και τους τα παρέδωσε.

Επίσης κατασχέθηκε και το δίκυκλο μοτοποδήλατο με το οποίο διέφυγε μετά τη ληστεία.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο