Ανέλαβε την ευθύνη ο Αλβανός για το δέμα με την κοκαΐνη

Ανέλαβε την ευθύνη  ο Αλβανός για το δέμα  με την κοκαΐνη

Ανέλαβε την ευθύνη ο Αλβανός για το δέμα με την κοκαΐνη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 713 ΦΟΡΕΣ

Την πλήρη ευθύνη για το δέμα με τα 500 γραμ. κοκαΐνης αλλά και των λοιπών ναρκωτικών που βρέθηκαν σπίτι του, ανέλαβε χθες ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου ο 34χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Σε ότι αφορά την 32χρονη φίλη και συμπατριώτισσά του, αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής της μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 2000 ευρώ.

Όπως είναι γνωστό σε βάρος του ζευγαριού ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και χθες το μεσημέρι συνοδευόμενο από τους συνηγόρους κ.κ. Άκη Μεϊμάρη και Ιωάννη Λαμπρόπουλο βρέθηκαν διαδοχικά ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος δήλωσε ότι είναι εξαρτημένος από τα ναρκωτικά πως ο «προμηθευτής» του ήταν αυτός που του ζήτησε να του κάνει μία εξυπηρέτηση και να παραλάβει το δέμα. Ο ίδιος είπε ότι δεν γνώριζε κάτι περισσότερο και πως ουδεμία σχέση είχε η 32χρονη φίλη του με την υπόθεση. Αλλά και η 32χρονη Αλβανίδα ισχυρίστηκε το ίδιο, πως δηλαδή δεν είχε την παραμικρή ιδέα για το δέμα ή τα ναρκωτικά.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο 34χρονος πήρε το δρόμο για τις φυλακές, ενώ η 32χρονη αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους.

Η υπόθεση διαλευκάνθηκε μετά από «επιχείρηση» που στήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου στις 4 Νοεμβρίου 2017 οπότε και συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, «έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίσθηκε σε μεταφορική εταιρεία της Αθήνας, βαλίτσα με προορισμό τη Ρόδο, εντός της οποίας αποκρύπτονταν ποσότητα κοκαΐνης.

Ακολούθως, έγιναν άμεσες ενέργειες για την εξακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας των εμπλεκομένων και οργανώθηκε επιχείρηση στη νήσο Ρόδο για τη σύλληψή τους.
Μεσημβρινές ώρες της 4-11-2017, συνελήφθησαν οι δύο (2) προαναφερόμενοι υπήκοοι Αλβανίας, κατά τη στιγμή της παραλαβής της αποσκευής.

Όπως διαπιστώθηκε εντός της βαλίτσας ήταν τοποθετημένη ηλεκτρονική συσκευή (dvd player) εντός της οποίας αποκρύπτονταν είκοσι (20) συσκευασίες με ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους -507,4- γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.

Επιπλέον, στην κατοχή τους καθώς και από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κοκαΐνης βάρους -100,5- γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των -240- ευρώ, μία (1) ζυγαριά ακριβείας και ένα (1) μεταλλικό μπαστούνι.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό του αποστολέα του δέματος, συνεχίζεται».

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο