Γ. Γιαννακάκης: H παράταξη ΡΟ.ΔΗ. είναι ενεργή

Γ. Γιαννακάκης:  H παράταξη ΡΟ.ΔΗ. είναι ενεργή

Γ. Γιαννακάκης: H παράταξη ΡΟ.ΔΗ. είναι ενεργή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 569 ΦΟΡΕΣ

Την άνοιξη αναμένεται να εκλεγεί νέος επικεφαλής

Η παράταξη «ΡΟ.ΔΗ.» του πρώην Δημάρχου Ροδίων κ. Χατζή Χατζηευθυμίου είναι ενεργή και ο κ. Γιάννης Γιαννακάκης έχει οριστεί ως εκπρόσωπός της μέχρι την ανάδειξη καινούργιου επικεφαλής, κάτι που πιθανολογείται ότι θα έχει ξεκαθαρίσει μέχρι την ερχόμενη Άνοιξη, δηλώνει στη «Ρ» ο τελευταίος, με αφορμή σχόλια που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννακάκη, η απουσία του κ. Χατζηευθυμίου στις τελευταίες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, οφείλεται στην προσωπική του ενασχόληση λόγω της θερινής περιόδου, όπως συμβαίνει με πολλούς συμπολίτες μας, και από εδώ και πέρα θεωρεί ότι θα επανέλθει.
Μάλιστα, δηλώνει κατηγορηματικά ότι η απουσία του επικεφαλής της παράταξης δεν σημαίνει τίποτα, ούτε ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του στο δ.σ. αφού η παρουσία του «είναι εξαιρετικά απαραίτητη και ως απλό μέλος του δ.σ., μια και ο κ. Χατζηευθυμίου έχει συσσωρευμένη εμπειρία, είναι εξαιρετικά χρήσιμος, απαραίτητος, και αποδεκτός απ’ όλες τις παρατάξεις του δ.σ.», όπως τονίζει χαρακτηριστικά. Επιβεβαιώνει ωστόσο κάτι το οποίο έχει γίνει γνωστό εδώ και καιρό, ότι δηλαδή έχει ξεκινήσει η προεργασία για τη διάδοχη κατάσταση στην ηγεσία της παράταξης «ΡΟΔ.Η.» αφού ο κ. Χατζηευθυμίου έχει γνωστοποιήσει στην ολομέλειά της ότι ο κ. Γιαννακάκης θα είναι ο μεταβατικός εκπρόσωπός της στο δ.σ. μέχρι την ανάδειξη καινούργιου επικεφαλής. Όπως λέει ο κ. Γιαννακάκης, έχει ξεκινήσει η διαδικασία της διαδοχής γιατί ο κ. Χατζηευθυμίου δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να συνεχίσει να είναι επικεφαλής της παράταξης. Μάλιστα, ο ίδιος υπολογίζει ότι το θέμα αυτό, της ηγεσίας της παράταξης, αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο.

Περί συναίνεσης
Όσο για την παρουσία του στις τελευταίες συνεδριάσεις του δ.σ. ως εκπρόσωπος της παράταξης και τη συναίνεση που εμφανίζει, ως επί το πλείστον, προς τη Δημοτική Αρχή, ο κ. Γιαννακάκης, καταρχήν, αναφέρεται στην τελευταία, ειδική, συνεδρίαση του Σώματος για την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος και του προϋπολογισμού του Δήμου για το έτος 2018.

Θυμίζει, λοιπόν, την αναφορά του ότι, ο νομοθέτης, πολύ σοφά, προβλέπει να γίνεται την ίδια ημέρα η συζήτηση και για τα δύο αυτά κορυφαία θέματα για το Δήμο και ο λόγος είναι ότι μέσω του προϋπολογισμού δίνονται τα κονδύλια για να γίνουν έργα. Λέει, λοιπόν, ότι θα ήταν εκτός πραγματικότητας εάν καταψήφιζε τον προϋπολογισμό ή τα έργα. Αντίθετα, σύμφωνα με τον ίδιο, εκείνο που θα πρέπει να κάνουν είναι να τα υιοθετήσουν και να αντιπροτείνουν έργα. «Αυτό είναι το πιο φρόνιμο. Πώς ήταν δυνατόν να ψήφιζα κατά των έργων;», λέει χαρακτηριστικά και θυμίζει ακόμη ότι ζήτησε να αυξηθούν τα κονδύλια γι’ αυτά ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης και του νησιού και αυτός είναι ο λόγος που ψήφισε «ναι».

Όσο για τη συναινετική στάση που επιδεικνύει στα συμβούλια εν γένει, ο κ. Γιαννακάκης παραπέμπει στη διαδρομή του, ότι δηλαδή ανέκαθεν ήταν υπέρ της συναίνεσης, και τονίζει ότι εκείνο που επιθυμεί είναι να μην ερίζουν, να τσακώνονται κτλ. μέσα στις συνεδριάσεις του δ.σ. Δεν παραλείπει, ακόμα, να δηλώσει ότι ο ίδιος έχει την εμπειρία, είναι παλιός και επίσης δεν προσδοκά τίποτα αφού δεν προτίθεται να συνεχίσει στα κοινά γιατί πιστεύει ότι οι παλιοί πρέπει να κάνουν τόπο στους νέους. Λέει, ακόμη, ότι δεν είναι υπέρ του να γίνεται αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση αλλά όταν επιβάλλεται.
«Να λέμε “όχι” γιατί πρέπει να πούμε “όχι”. Ανέκαθεν ήμουν προσεκτικός και συναινετικός. Αν αυτό είναι κατηγορία την αποδέχομαι», καταλήγει ο κ. Γιαννακάκης.

Διαβάστε ακόμη

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην διευθυντής υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ γιατρό Κώστας Κωτικώστας

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία