Καταδικάστηκαν δύο αδέλφια για διακίνηση ναρκωτικών

Καταδικάστηκαν δύο αδέλφια  για διακίνηση ναρκωτικών

Καταδικάστηκαν δύο αδέλφια για διακίνηση ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 374 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου κάθισαν δύο αδέλφια ηλικίας 32 και 29 ετών τα οποία κατηγορούνταν για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα ηρωίνης.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου τους κ. Άκη Δημητριάδη έκρινε ένοχους τους δύο άνδρες και επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών στον καθένα την οποία μετέτρεψε προς 5 ευρώ την ημέρα για τον 32χρονο, ενώ για τον 29χρονο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της τοξικομανίας και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών και χρηματικό πρόστιμο 1000 ευρώ την οποία αναστέλλει επί τριετίας.
Πρωτόδικα τα δύο αδέλφια είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών έκαστος με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Για τους εμπλεκόμενους όλα ξεκίνησαν όταν πρωινές ώρες της Μ. Πέμπτης 9 Απριλίου 2015 όταν 38χρονη εντοπίστηκε νεκρή από τους συγγενείς της με τους οποίους διέμενε. Για το συμβάν σχηματίστηκε δικογραφία από το αστυνομικό τμήμα Ρόδου η οποία και διαβιβάστηκε στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου μαζί με το κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε η 38χρονη.
Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης ναρκωτικών διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς ότι ο 29χρονος μαζί με τον 32χρονο κατείχαν και διακινούσαν σε χωριό της Ρόδου ποσότητες σκληρών ναρκωτικών (ηρωίνη).

Μαζί τους συνελήφθη και 45χρονος ο οποίος στις 8.4.2015 το απόγευμα είχε προμηθευτεί από κοινού με την 38χρονη μικροποσότητα ηρωίνης από τους διακινητές ενώ 33χρονος εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή-στέκι των αγοραπωλησιών να έχει στην κατοχή του μικροποσότητα ηρωίνης.
Ακολούθησε έρευνα στις κατοικίες των, 29χρονου και 32χρονου, όπου παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• ποσότητα ηρωίνης 96 γραμμαρίων.
• -1- Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και
• -4- κινητά τηλέφωνα

Επίσης βρέθηκαν και αρκετές πλαστικές συσκευασίες που ήταν κομμένες και έτοιμες για συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.

Σημειώνεται πως το πρωτόδικο δικαστήριο απάλλαξε τους δύο άνδρες από την κατηγορία της πώλησης από την οποία επήλθε ο θάνατος και η οποία αφορούσε 38χρονη στην οποία φέρονταν να πούλησαν μικροποσότητα ηρωίνης με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.
Σε ότι αφορά τους άλλους δύο συλληφθέντες ηλικίας 45 και 33 ετών οι οποίοι φέρονται ως τα άτομα που προμηθεύτηκαν ναρκωτικά από τα δύο αδέλφια, η δικογραφία ως προς αυτούς διαχωρίστηκε και παραπέμφθηκαν να δικαστούν από το αρμόδιο δικαστήριο για προμήθεια προς ιδίαν χρήση (σε βαθμό πλημμελήματος).

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο