Ευεργετική η βροχή στην Ρόδο χωρίς σοβαρά προβλήματα

Ευεργετική η βροχή στην Ρόδο χωρίς σοβαρά προβλήματα

Ευεργετική η βροχή στην Ρόδο χωρίς σοβαρά προβλήματα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1168 ΦΟΡΕΣ

Σε ότι αφορά το νησί της Ρόδου, η έντονη βροχή που ξεκίνησε από χτες το μεσημέρι και συνεχίστηκε μέχρι και το απόγευμα, δεν προκάλεσε ιδιαίτερα προβλήματα, σε αντίθεση με τη Σύμη που υπέστη μεγάλες καταστροφές.

Στο μεγαλύτερο τμήμα του νησιού έβρεξε αρκετά, και οι ποσότητες νερού ήταν ικανοποιητικές. Μάλιστα όπως δήλωσε στη «Ρ» ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης, η βροχόπτωση κάλυψε σχεδόν όλο το νησί ακόμα και τη νότια Ρόδο, η οποία ταλαιπωρείται από έντονη ξηρασία.

Η ποσότητα του νερού όπως είπε ήταν αρκετή, και για το λόγο αυτό ευεργετική τόσο για τις καλλιέργειες κάθε είδους όσο και για τη κτηνοτροφία.

Μάλιστα αν οι βροχές συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα όπως προβλέπεται με τους ίδιους ρυθμούς, τότε θα ανακουφίσουν το νησί και θα ενισχύσουν τους υδροφόρους ορίζοντες.

Σημειώνεται ότι αρκετή ποσότητα βροχής έπεσε και στο φράγμα Γαδουρά που αύξησε σημαντικά και τα αποθέματά του σε νερό.

Σημειώνεται ότι τα κυριότερα ζητήματα που αντιμετώπισε η Ρόδος εστιάστηκαν σε προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο οδικό δίκτυο, λόγω της μεταφοράς φερτών υλικών από τα νερά της βροχής.

Όπως δήλωσε στη «Ρ» ο αντιδήμαρχος Αγαπητός Πάλλας, χρειάστηκε η επέμβαση των αρχών σε περιπτώσεις πτώσης δέντρων στην περιοχή Τρεις το βράδυ της Δευτέρας, και σε περιπτώσεις καθαρισμού των δρόμων.

Συγκεκριμένα, ξύλα, πέτρες, χώματα, σκουπίδια και κλαδιά, παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά της βροχής και δημιούργησαν μικρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο από τον πρώην δήμο Ατταβύρου μέχρι και τη νότια Ρόδο, από την αρχαία Κάμειρο μέχρι την Κρητηνία και από τον Έμπωνα μέχρι τον άγιο Ισίδωρο.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο