Μαριέττα Παπαβασιλείου: υπάρχει δυναμική για τη σεζόν στα νησιά μας

Μαριέττα Παπαβασιλείου: υπάρχει δυναμική για τη σεζόν στα νησιά μας

Μαριέττα Παπαβασιλείου: υπάρχει δυναμική για τη σεζόν στα νησιά μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 419 ΦΟΡΕΣ

Αν συνεχιστεί έτσι τότε θα έχουμε διψήφια αύξηση στις αφίξεις τουριστών

Το καλό κλίμα για την περιοχή μας και τα θετικά μηνύματα για την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου του 2018 μετέφερε η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού-πολιτισμού-αθλητισμού Μαριέττα Παπαβασιλείου, επιστρέφοντας από την έκθεση του Λονδίνου, στην οποία όπως είναι γνωστό η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου είχε την καλύτερη ελληνική παρουσία.

Η κα Παπαβασιλείου μίλησε για τη δυναμική που καταγράφει αυτό το διάστημα η περιοχή μας, και η οποία αν συνεχιστεί και όλο το επόμενο διάστημα μέχρι και το Μάρτιο τότε θα μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι του χρόνου το τουριστικό ρεύμα θα σημειώσει διψήφια αύξηση.

Στην έκθεση του Βερολίνου, θα γνωρίζουμε με βεβαιότητα πως θα εξελιχθεί η επόμενη τουριστική περίοδος. «Ολοκληρώθηκε η έκθεση του Λονδίνου και τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά εξαιρετικά, καθώς υπάρχει μία πολύ μεγάλη δυναμική για την περιοχή μας και υπολογίζουμε να έχουμε έναν διψήφιο αριθμό σαν αύξηση» δήλωσε χαρακτηριστικά η αντιπεριφερειάρχης και πρόσθεσε :

«Συγχρόνως γίνονται και άλλες εκθέσεις και μέχρι το τέλος του χρόνου θα κλείσει ουσιαστικά ο πρώτος κύκλος των εκθέσεων. Ολοκληρώθηκε και η έκθεση Ergo Marathon για τον αθλητικό τουρισμό και η Philoxenia όπου και από εκεί τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά.

Βάσει των μηνυμάτων της έκθεσης του Λονδίνου η οποία είναι και η έκθεση από την οποία παίρνουμε τα πρώτα μηνύματα για την επόμενη σαιζόν όχι μόνο για την Αγγλία αλλά για όλες τις αγορές θεωρούμε ότι θα είναι μία πολύ καλή σαιζόν.

Όπως βλέπουμε αυτή τη στιγμή υπάρχει μία αύξηση στα slots που σημαίνει ότι όλοι προγραμματίζουν να έχουν περισσότερο κόσμο για το 2018 αλλά όλα θα κριθούν το Μάρτιο στο Βερολίνο. Αν αυτή η δυναμική της περιοχής μας συνεχιστεί μέχρι το Μάρτιο τα αεροπλάνα θα διατηρηθούν και στη συνέχεια θα αποφασιστεί αν θα αυξηθούν ή αν θα μειωθούν. Πιστεύω όμως ότι αυτή τη στιγμή με τη δυναμική που υπάρχει, προβλέπεται αύξηση για το 2018».

Νέες αγορές
Αναφερόμενη στο άνοιγμα των νέων αγορών δήλωσε πως η περιφέρεια έχει ξεκινήσει από πέρσι μία προσπάθεια με την Ιορδανία, και κάποιες άλλες αγορές, όμως λόγω της visa είναι σε ένα βαθμό δύσκολο να μπορέσει αυτό να υλοποιηθεί.

«Σε αυτό όμως που στοχεύουμε είναι η αύξηση της κίνησης από την αγορά της Αμερικής που είναι μία πιο εύκολη αγορά και μία αγορά που έχει τρομερή δυναμική και αν σκεφτούμε ότι τον Απρίλιο το υπουργείο τουρισμού έχει προγραμματίσει ένα μεγάλο συνέδριο με τους πράκτορες και τους tour operator θα μπορέσουμε να κερδίσουμε ένα πολύ μεγάλο μέρος της αγοράς» είπε επίσης.

Τα συμβόλαια του 2018
Μιλώντας για τα συμβόλαια της επόμενης τουριστικής περιόδου, επιβεβαίωσε ότι οι ξενοδόχοι πήραν αυξήσεις καθώς η χρονιά που πέρασε ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική, λέγοντας: «Λόγω του γεγονότος ότι είναι μία πολύ καλή σαιζόν οι ξενοδόχοι ζήτησαν αύξηση στα νέα συμβόλαια και την πήραν. Σε μία κακή σαιζόν μπορεί να ζητούν αύξηση αλλά δεν καταφέρνουν να την πάρουν».

Κοινά πακέτα με Τουρκία
Παράλληλα έγινε γνωστό ότι δυστυχώς τα κοινά πακέτα διακοπών που υλοποιούνταν για Ρόδο και Μαρμαρίς και στα οποία συμμετείχαν ευρωπαίοι τουρίστες που έκαναν διακοπές στην Τουρκία, συρρικνώνονται από πλευράς αριθμού τουριστών. Και αυτό γιατί η κατάσταση στη γείτονα χώρα αποτρέπει τους Ευρωπαίους από το να κάνουν εκεί τις διακοπές τους και να επισκεφτούν με την ευκαιρία και τη Ρόδο. «Θα γίνουν αλλά σε μικρότερο βαθμό, λόγω των καταστάσεων που επικρατούν στην Τουρκία.

Οι τουρίστες είναι δυτικοευρωπαίοι που πάνε στην Τουρκία και επισκέπτονται για ένα διήμερο τη Ρόδο, οι οποίοι τελικά δεν επιλέγουν την Τουρκία σαν προορισμό δήλωσε η κα Παπαβασιλείου.

Γάμοι Κινέζων
Τα ευχάριστα όμως έρχονται από την αγορά της Κίνας καθώς η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου στοχεύει στην ανάδειξη της Ρόδου ως προορισμού τέλεσης πολιτικών γάμων. Μάλιστα η αρχή θα γίνει τον επόμενο Απρίλιο καθώς σε ημερομηνία που δεν έχει ακόμα οριστεί θα τελεστεί ο πρώτος ομαδικός γάμος Κινέζων. «Τον Απρίλιο θα γίνει στη Ρόδο ένας ομαδικός γάμος που θα περιλαμβάνει 8 ζευγάρια από την Κίνα και μαζί με αυτά θα έρθει και ο επιχειρηματικός κόσμος που ασχολείται με γάμους ώστε να συναντηθούν με όσους ασχολούνται με γάμους στη Ρόδο, για να μπορέσουμε να ανοίξουμε αυτή την αγορά.

Η περιφέρεια απηύθυνε κάλεσμα στα ζευγάρια τα οποία θα συνοδεύονται και από δημοσιογράφους, ενώ δεν έχει ακόμα αποφασιστεί πού θα πραγματοποιηθεί η τελετή» δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης. Επίσης σε ότι αφορά το θέμα με τους γάμους στον άγιο Παύλο η περιφέρεια είναι σύμφωνα με την κα Παπαβασιλείου διατεθειμένη να χρηματοδοτήσει όποια απόφαση παρθεί από το δήμο και την τοπική κοινότητα, ενώ όπως υπογράμμισε ίσως θα πρέπει να στηθεί μια εξέδρα και να βρεθεί άλλος χώρος στον κόλπο του αγίου Παύλου ώστε οι γάμοι αντί να τελούνται εκεί να τελούνται κάπου κοντά.

Ταξίδια δημοσιογράφων
Επίσης ανέφερε ότι το 2018 ολοκληρώνεται το τριετές στρατηγικό πλάνο της περιφέρειας το οποίο περιλάμβανε τις εκθέσεις τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης ( bloggers , δημοσιογράφοι κλπ). Επίσης μέσω του ΕΣΠΑ θα ενισχυθούν αυτές οι δράσεις και θα προστεθεί και το digital marketing το οποίο είναι επίσης ένα σημαντικό κομμάτι.

Ανακοίνωση ΠΝΑΙ για Philoxenia
«Το Νότιο Αιγαίο άφησε ισχυρό το αποτύπωμά του στην 33η διεθνή τουριστική έκθεση Philoxenia που πραγματοποιήθηκε το διάστημα από τις 10 – 12 Νοεμβρίου 2017 στο διεθνές εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο Θεσσαλονίκης. Στην έκθεση συμμετείχε με δικό της περίπτερο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έχοντας μαζί της 22 νησιά από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα τα οποία ανταποκρίθηκαν στο σχετικό κάλεσμα συμμετοχής.

Στο πολυσύχναστο περίπτερο της Περιφέρειας, η Ρόδος, η Κως, η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Πάρος, η Αντίπαρος, η Ίος, η Σύρος, η Μήλος, η Τήνος, η Κύθνος, η Φολέγανδρος, η Σέριφος, η Άνδρος, η Σίκινος, η Πάτμος, η Κάσος, η Λέρος, η Αστυπάλαια, οι Λειψοί, η Σύμη και η Κάλυμνος, κέντρισαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης, αναδεικνύοντας παράλληλα την μοναδική τουριστική ταυτότητα του προορισμού «Νότιο Αιγαίο». H Philoxenia προσέλκυσε 20.000 επισκέπτες (μαζί με την έκθεση Hotelia που διεξαγόταν παράλληλα), καταφέρνοντας να αυξήσει φέτος τις συμμετοχές από το εξωτερικό. Οιεκθέτες ήταν 400 (άμεσοι και έμμεσοι) από 18 χώρες.

«Ο τουρισμός αποτελεί την κινητήριο δύναμη του τόπου μας. Είναι χρέος και καθήκον μας να στηρίξουμε αυτό τον τόσο σημαντικό παραγωγικό κλάδο, κάτι που πράττουμε οργανωμένα και με σχέδιο, δημιουργώντας νέες αναπτυξιακές προοπτικές για τον τόπο μας. Χιλιάδες ξεχωριστές ομορφιές χαρίζουν οντότητα στον προορισμό Νότιο Αιγαίο συνθέτοντας το πιο δυνατό τουριστικό brand στην Ελλάδα.

Με τη μεγάλη συμμετοχή των νησιών μας στη διεθνή τουριστική έκθεση Philoxenia και με την παρουσία των ανθρώπων της αγοράς, που χαιρόμαστε πάντα να έχουμε μαζί μας, αναδείχθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η ευρεία γκάμα των ξεχωριστών τουριστικών προϊόντων και εμπειριών, αλλά και οι μοναδικές ομορφιές του προορισμού Νότιο Αιγαίο», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου.

Ανακοίνωση ΠΝΑΙ για Ergo Marathon Expo
«Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετείχε στην εξειδικευμένη έκθεση ErgoMarathon Expo, στο πλαίσιο των στοχευμένων ενεργειών που καταβάλει για την ανάδειξη του αθλητικού τουρισμού.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου φιλοξενήθηκαν οι εξής αγώνες: Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου, Kos City Run, Patmos Revelation, Cyclades Trail Cup, Amorgos Trail Challenge, Andros Trail Race, DonousaTrail Running, Ios Trail Race, Naxos Trail Race, Syros City Trail, Tinos Challenge extreme edition, Folegandros Sunset Trail, Trail Swim Run Milos & Kimolos, Ημιμαραθώνιος Άνδρου-Δρόμος Αφανούς Ναύτη, Road Race Antiparos, Serifos Sunset Race, Tinos Running Experience και Santorini Experience. Το πληροφοριακό υλικό των αγώνων έγινε ανάρπαστο με το κοινό της έκθεσης να ενθουσιάζεται από τα σημαντικά αθλητικά δρώμενα που λαμβάνουν χώρα στο Νότιο Αιγαίο!

Η ErgoMarathonExpoη οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 9 έως 11 Νοεμβρίου 2017 στο κλειστό στάδιο TaeKwonDo Παλαιού Φαλήρου, διεξήχθη παράλληλα με τον κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας.Αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις των δρομικών αγωνισμάτων. Στη φετινή διοργάνωση, συμμετείχαν περισσότεροι από 160 εκθέτες ενώ οι επισκέπτες εκτιμάται ότι ξεπέρασαν τους 70.000.

«Τρέχουμε για τον Τουρισμό»
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στήριξε την πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ με σύνθημα «Τρέχουμε για τον Τουρισμό» στο πλαίσιο του 35oυ Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Στη διαδρομή των πέντε χιλιομέτρων έτρεξαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού & Πολιτισμού Νοτίου Αιγαίου κα Μαριέττα Παπαβασιλείου μαζί με την Υπουργό Τουρισμού κα

Έλενα Κουντουρά, το Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργο Τζιάλλα, τη Γενική Γραμματέα Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα, το Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνο Τσέγα και στελέχη του Υπουργείου. «Αποτελεί κορυφαία μας προτεραιότητα η ανάδειξη του αθλητικού τουρισμού και η ενίσχυση του τουριστικού πακέτου του Νοτίου Αιγαίου με εναλλακτικά προϊόντα. Τόσο οι Κυκλάδες όσο και τα Δωδεκάνησα φιλοξενούν σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις οι οποίες μας βοηθούν να εδραιώσουμε το αθλητικοτουριστικό προφίλ του Νοτίου Αιγαίου.

Ήδη νησιά, όπως η Ρόδος έχουν καταφέρει να αναγνωρίζονται ως προορισμοί μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων. Έχουμε βάλει στέρεες βάσεις για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και συνεχίζουμε άοκνα την προσπάθεια», δήλωσε η Aντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου.

Διαβάστε ακόμη

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη