Στο εδώλιο αύριο και πάλι η δημοτική σύμβουλος Ευαγγελία Παναή

Στο εδώλιο αύριο και πάλι η δημοτική σύμβουλος Ευαγγελία Παναή

Στο εδώλιο αύριο και πάλι η δημοτική σύμβουλος Ευαγγελία Παναή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 763 ΦΟΡΕΣ

Μαζί με άλλους κατοίκους που πρωτοστάτησαν σε διαμαρτυρίες το 2008

Αύριο το πρωί αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Ρόδο (μετά από πολλές αναβολές) η εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενη την δημοτική σύμβουλο Ευαγγελία Παναή, και ακρετοί άλλοι κάτοικοι της περιοχής, επειδή πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις που είχαν γίνει τον Ιούλιο του 2008 όταν η ΔΕΗ επιχείρησε να βάλει στο εργοστάσιο της Σορωνής, νέες μηχανές παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.

Στην ανάρτηση που έκανε χθες η ίδια αναφέρει συγκεκριμένα:
«Παρασκευή, 17-11-2017, Δικαστήριο Ρόδου...
Για άλλη μία φορά, οι συναγωνιστές μου κι εγώ, θα δικαστούμε με στημένα κατηγορητήρια.
Αφορά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα τον Ιούνιο του 2011, στην ΔΕΗ Σορωνής, όταν προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε άλλη μια παράνομη τοποθέτηση αεροστροβίλου εντός του εργοστασίου. Καταγγείλαμε παρανομίες της ΔΕΗ, του Κράτους...
Παραλείψεις της Δικαιοσύνης, της Αστυνομίας.... Υπέστημεν τις βιαιοπραγίες της Αστυνομίας. Τις καταγγείλαμε....
Μας παρέπεμψαν σε δίκη....

Την Παρασκευή 17-11-2017, για πολλοστή φορά, αντί να δικαστούν ΔΕΗ, Κράτος, Δικαιοσύνη, Αστυνομία που παρανόμησαν, θα δικαστούμε εμείς οι απλοί Πολίτες, με στημένα κατηγορητήρια.... Θα καταρρεύσουν ΚΑΙ αυτά, όπως και ΟΛΑ τα προηγούμενα που υπέστημεν μέχρι σήμερα! Το ξέρουν και αυτοί που κάθε φορά τα στήνουν....

Μα ο στόχος τους ήταν και είναι, μέσα από την φυσική, οικονομική, ψυχολογική μας ταλαιπωρία και εξόντωση, να επιτύχουν την εξουδετέρωση και την παραίτηση μας από τους αγώνες για την προστασία των πιο ιερών δικαιωμάτων μας:
στην ζωή μας, στην υγεία μας, στο περιβάλλον μας, στον γενέθλιο Τόπο μας, στην περιουσία μας.... Δεν τους κάναμε ποτέ τη χάρη!.... Δεν θα τους την κάνουμε, ούτε τώρα!...
Ευαγγελία Παναή
Φιλόλογος-Επιχειρηματίας
Δημοτική Σύμβουλος Ρόδου»


Το ιστορικό
Ήταν... ξημερώματα της 21ης Ιουλίου 2008 όταν οι κάτοικοι της περιοχής, έκλεισαν τους δρόμους και την είσοδο του εργοστασίου στη Σορωνή για να μην περάσουν τα νέα μηχανήματα. Οι διαμαρτυρίες εξελίχθησαν σε ισχυρή αντιπαράθεση με τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες εκτελώντας εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα πήραν εντολή να απομακρύνουν τους κατοίκους και να ανοίξουν την είσοδο του εργοστασίου.

Από την πλευρά τους, στελέχη της ΔΕΗ υποστήριξαν τότε ότι πρόκειται για αναγκαστική ενέργεια που ως στόχο είχε να μην εκτεθεί διεθνώς το νησί της Ρόδου με τις εκ περιτροπής διακοπές του ρεύματος που θα ακολουθούσαν. Το επιχείρημα αυτό πάντως κρίθηκε ως απαράδεκτο από την επιτροπή αγώνα του Θεολόγου που τόνισαν τότε ότι η ΔΕΗ όφειλε να είχε κάνει καλύτερο προγραμματισμό κα όχι να εμπαίζει με τέτοιο τρόπο βάζοντας διλήμματα μια ολόκληρη κοινωνία που έχει ανεχθεί και έχει υποστεί τα μύρια όσα δεινά από την λειτουργία του εργοστασίου στη Σορωνή.

Η επιτροπή αγώνα με την συνδρομή του δικηγόρου τους κ. Μανώλη Βλάχου, κατέθεσε στον Εισαγγελέα Ρόδου υπόμνημα ζητώντας την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου, αναφορικά με την εγκατάσταση των μηχανών παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος (ΗΖ) σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι οποιαδήποτε πράξη εγκατάστασης, είναι αυθαίρετη και απαράδεκτη.

Ακολούθησαν έντονες αντιπαραθέσεις με την αστυνομική δύναμη, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος των κατοίκων για αντίσταση κατά της αρχής! Η υπόθεση πήρε πολλές αναβολές στην διάρκεια των επόμενων χρόνων και δεν εκδικάστηκε μέχρι σήμερα.

Διαβάστε ακόμη

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών