Αναζητείται λύση για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες που χρειάζονται οδοντίατρο

Αναζητείται λύση για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες που χρειάζονται οδοντίατρο

Αναζητείται λύση για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες που χρειάζονται οδοντίατρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 522 ΦΟΡΕΣ

Να βρεθεί λύση για τα παιδιά ΑΜΕΑ του νησιού μας που αντιμετωπίζουν οδοντιατρικά προβλήματα ζητά ο σύλλογος Γονέων – Κηδεμόνων, φίλων των παιδιών χρονίων Παθήσεων «Άγιος Ανδρέας» με αφορμή το χρόνιο πρόβλημα για την αντιμετώπιση οδοντιατρικής περίθαλψης παιδιών ΑΜΕΑ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν ζητούν να αναλάβουν πρωτοβουλία οι βουλευτές και να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια παρουσιάζονται σήμερα.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:
«Ο σύλλογός μας αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει και να συγχαρεί δημόσια τον δημοσιογράφο κ. Κώστα Σαμιωτάκη και τον οδοντιατρικό σύλλογο Ρόδου.

Τον κ. Σαμιωτάκη για την πρωτοβουλία του να προβάλει το θέμα της έλλειψης οδοντιατρικής περίθαλψης για τα ΑΜΕΑ στο νησί μας και τις προσπάθειές του για την εξεύρεση λύσης. Το Νοσοκομείο Ρόδου αδυνατεί να παράσχει οδοντιατρικές υπηρεσίες σε ΑΜΕΑ, κυρίως αυτά με νοητική υστέρηση, τα οποία δεν μπορούν να συνεργαστούν με τον οδοντίατρο και επομένως χρειάζεται να τους δοθεί μέθη ή νάρκωση. Ο

ι γονείς και κηδεμόνες των ΑΜΕΑ αναγκάζονται για την απλούστερη οδοντιατρική πράξη ή ακόμα για μια απλή οδοντιατρική εξέταση να ταξιδεύουν στην Αθήνα με ότι αυτό συνεπάγεται σε ταλαιπωρία και έξοδα.

Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ρόδου για την προσφορά του να παράσχει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στα ΑΜΕΑ σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Ρόδου εφόσον φυσικά ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια. Η πρόταση του Οδοντιατρικού Συλλόγου για σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Νοσοκομείο, εφόσον γίνει δεκτή, θα αποτελεί ιδανική λύση.

Κάνουμε έκκληση στη Διοίκηση του Νοσοκομείου και στη Β’ ΔΥΠΕ να δείξουν κατανόηση και να αποδεχθούν την πρόταση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ρόδου.

Με τον τρόπο αυτό δείχνει η Πολιτεία έμπρακτα την ευαισθησία της, δίνει λύση και μάλιστα χωρίς δημοσιονομικό κόστος, σε ένα τεράστιο και χρονίζων πρόβλημα για τα ΑΜΕΑ και τις οικογένειές τους.
Έκκληση κάνουμε επίσης προς τους βουλευτές του Νομού να βοηθήσουν στη εξεύρεση λύσης”.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου Ρόδου

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν για το ίδιο θέμα οι γιατροί του Νοσοκομείου της Ρόδου αναφέρουν:
«Τα μέλη της Ένωσης ιατρών Ρόδου είναι γιατροί και οδοντίατροι που συνειδητά επέλεξαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο εθνικό σύστημα υγείας. Το σύστημα αυτό δημιουργήθηκε για να υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως διακρίσεων και ειδικών αναγκών.

Επί της αρχής λοιπόν στηρίζουμε και επικροτούμε οτιδήποτε γίνεται γενικά στα νοσοκομεία της χώρας και ειδικά στο δικό μας που αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες και εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο όλους τους χρήστες υγείας και ειδικά αυτούς με ιδιαίτερες ικανότητες. Όμως το σύστημα αυτό για να προστατεύσει τους ασθενείς όσο το δυνατόν περισσότερο διέπεται από κανόνες και νόμους που δεν πρέπει να παραβιάζονται. Με βάση λοιπόν τους κανόνες αυτούς για την άρτια περίθαλψη οδοντιατρικών ασθενών με γενική αναισθησία απαιτείται:

η επέμβαση να πραγματοποιείται σε εξοπλισμένη χειρουργική αίθουσα, με οδοντιατρική μονάδα και συνθήκες χειρουργείου, όχι σε εξωτερικό ιατρείο
η επέμβαση να πραγματοποιείται από εκπαιδευμένους οδοντιάτρους.
αναισθησιολόγος για την χορήγηση της αναισθησίας και την πραγματοποίηση του κατάλληλου προεγχειρητικού ελέγχου εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό

Η ύπαρξη της παραπάνω ομάδας σε συνεργασία με άλλες ειδικότητες που πιθανώς να απαιτηθούν θα εξασφαλίσουν τόσο την ασφάλεια του ασθενή, όσο και την αποτελεσματική οδοντιατρική του φροντίδα. Θεωρούμε ότι το ιατρικό και οδοντιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου μας, εφόσον υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες, έχει την δυνατότητα να ανταπεξέλθει πλήρως στις ιδιαίτερες ανάγκες αυτών των ασθενών .»

Η απάντηση από τον Κώστα Σαμιωτάκη
Σε ανακοίνωση – σχόλιό του ο συμπολίτης μας Κώστας Σαμιωτάκης, πατέρας παιδιού με ειδικές ανάγκες το παιδί του οποίου χρειάζεται τέτοια περίθαλψη, αναφέρει συγκεκριμένα:

«Τεράστια λύπη και απογοήτευση από την "μη απάντηση" της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ρόδου!! Καμία αναφορά... μα καμία, στην πρόταση του Οδοντιατρικού Συλλόγου για προγραμματική σύμβαση, ούτε καν μια τυπική δήλωση συμπάθειας στα ΑΜΕΑ που υποφέρουν. Πάνω απ' όλα ο νόμος η τάξη και η τυπικονομικοδιοικητική ασφάλεια!! Υπερασπίζονται την επάρκεια των συναδέλφων τους λες και την αμφισβήτησε κανείς!!

Ένα δείγμα από την απάντηση ... "...η επέμβαση να πραγματοποιείται σε εξοπλισμένη χειρουργική αίθουσα, με οδοντιατρική μονάδα και συνθήκες χειρουργείου, όχι σε εξωτερικό ιατρείο..." αυτό όλο για ένα σφράγισμα, μια εξαγωγή, έναν καθαρισμό, μια απονεύρωση!!!!

Τι λέει άραγε για αυτά ένας γιατρός χωρίς σύνορα που επιχειρεί σε εμπόλεμες ζώνες;; Θα ανακούφιζε λέτε τον πόνο;; Άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε... μη μου τους κύκλους τάραττε.... Από την αρχή!! Ξανά τα ερωτήματά μας....ΜΉΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ!!

1: Αποδέχεστε την πρόταση του Οδοντιατρικού συλλόγου για υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το νοσοκομείο;

2: Αγκαλιάζετε την προσφορά σε εμπειρία εργασία και υλικά των συναδέλφων σας Οδοντιάτρων;

3: Έχετε κάποια ένσταση για την επικουρική εθελοντική και ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή ιδιωτών γιατρών για την ανακούφιση των ΑΜΕΑ; 4: Μπορείτε με οποιονδήποτε τρόπο να ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ!! στην επίλυση ενός "άγνωστου" μέχρι σήμερα θέματος υγείας;;»

Διαβάστε ακόμη

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας στις μητέρες εμπόρους

M. Kόνσολας: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πρέπει να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο για τη Ρόδο και την Κω

Ακυρώνεται η εκλογή του Βάιου Καλοπήτα με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια

Τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην διευθυντής υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ γιατρό Κώστας Κωτικώστας

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου