Στην πρώτη γραμμή το κυκλοφοριακό, οι θέσεις παρκινγκ και η οδική ασφάλεια των κατοίκων του νησιού

Στην πρώτη γραμμή το κυκλοφοριακό, οι θέσεις παρκινγκ και  η οδική ασφάλεια των κατοίκων του νησιού

Στην πρώτη γραμμή το κυκλοφοριακό, οι θέσεις παρκινγκ και η οδική ασφάλεια των κατοίκων του νησιού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 215 ΦΟΡΕΣ

Συνάντηση του Δημάρχου με εκπροσώπους της ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου και του ΤΕΕ Δωδεκανήσου

Συνάντηση με θέμα την οδική ασφάλεια στο δημοτικό και περιφερειακό οδικό δίκτυο της Ρόδου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16-11-2017 στο γραφείο του Δημάρχου Ρόδου κου Φώτη Χατζηδιάκου με την Πρόεδρο της ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου κα Ελένη Καρύδη και τους εκπροσώπους του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, που αποτελούν την επιστημονική επιτροπή του φορέα, για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Ο κος Χατζηδιάκος χαρακτήρισε «ως μείζον θέμα» την ασφάλεια των συμπολιτών και επισκεπτών του νησιού μας και ενημέρωσε για μία σειρά από παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται σχεδόν σε καθημερινή βάση από τα συνεργεία αυτεπιστασίας των Τεχνικών Υπηρεσιών, όπως και για τις μελέτες και τους υπό εξέλιξη διαγωνισμούς, για την βελτίωση και αναμόρφωση του οδικού δικτύου, στο πλαίσιο πάντα των αρμοδιοτήτων του Δήμου Ρόδου.

Παράλληλα ζήτησε από το επιστημονικό κλιμάκιο της ΕΥΘΥΤΑ και μελών του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, που αποτελούνταν από τους Μηχανικούς κ.κ: Αγαπητό Ξάνθη Αντώνη, Γιαννικουρή, Πάνο Βενέρη και Κλεόβουλο Παπακωνσταντίνου, τις προτάσεις τους για την βελτίωση του συνόλου του οδικού άξονα του νησιού.

Η κα Καρύδη κατέθεσε γραπτώς τις προτάσεις της ΕΥΘΥΤΑ, που αφορούσαν παρεμβάσεις στις βασικές κυκλοφοριακές αρτηρίες του νησιού, εστιάζοντας στην αγκύλωση της Νομοθεσίας και στο Βασιλικό διάταγμα του 1962, ζητώντας την παρέμβαση των φορέων για τον αποχαρακτηρισμό των επαρχιακών οδών.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο