Μεγάλο βάρος στη συμμετοχή δίνεται και σε τοπικό επίπεδο

Μεγάλο βάρος στη συμμετοχή  δίνεται και σε τοπικό επίπεδο

Μεγάλο βάρος στη συμμετοχή δίνεται και σε τοπικό επίπεδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 137 ΦΟΡΕΣ

Για μία «γιορτή της Δημοκρατίας» έκαναν λόγο τα μέλη του Συντονιστικού οργάνου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που παραχώρησαν συνέντευξη τύπου χθες, ενόψει της κορύφωσης της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του αρχηγού του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς την ερχόμενη Κυριακή, και απηύθυναν κάλεσμα στους συμπατριώτες μας να συμμετάσχουν όλοι όσοι ψήφισαν και την προηγούμενη Κυριακή αφού έτσι θα συμβάλουν στην ίδρυση του νέου φορέα.

Κατά τη συνέντευξη τύπου, που δόθηκε στα γραφεία του παραρτήματος της ΠΕΔ, παρόντες ήταν τα μέλη του Συντονιστικού οργάνου, που είναι οι εκπρόσωποι των υποψηφίων, αλλά και αρκετά στελέχη κυρίως από το χώρο του ΠΑΣΟΚ της περιοχής μας.

Ξεκινώντας, ο Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής, κ. Αντώνης Κολιάδης, καταρχήν ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των κομμάτων καθώς και τα στελέχη τους που συνέβαλαν ώστε η διαδικασία στα νότια Δωδεκάνησα να στεφθεί με επιτυχία, και είπε: «Δεν αντιμετωπίσαμε το παραμικρό πρόβλημα και στα επτά νησιά τα οποία ήταν υπό την εποπτεία μου και υπό την εποπτεία του Δημάρχου Ρόδου και γενικού συντονιστή, του κ. Χατζηδιάκου».

Στη συνέχεια, ενημερώνοντας για τα διαδικαστικά, είπε ότι τη δεύτερη Κυριακή, μεθαύριο, που θα αναμετρηθούν η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κα Φώφη Γεννηματά και ο ευρωβουλευτής κ. Νίκος Ανδρουλάκης, τα εκλογικά τμήματα παραμένουν τα ίδια, δηλαδή 19 στα νότια Δωδεκάνησα, όπως ίδιες είναι και οι κάλπες.

Η μόνη διαφοροποίηση της δεύτερης Κυριακής έχει να κάνει με τη διαδικασία: Δηλαδή, την προηγούμενη Κυριακή υπήρχε το τραπέζι υποδοχής όπου εκεί βρίσκονταν κάποιοι εθελοντές, γίνονταν οι εγγραφές των μελών και φίλων, ο ψηφοφόρος κατέβαλε τα 3 ευρώ και, μετά τη διαπίστευσή του, πήγαινε στην εφορευτική επιτροπή για να ψηφίσει, στο χειριστή και την κάλπη. Την ερχόμενη Κυριακή, δεν θα υπάρχει τραπέζι υποδοχής, αφού δεν θα γίνεται ξανά εγγραφή ούτε θα αποδίδουν ξανά αντίτιμο οι ψηφοφόροι και έτσι αυτοί θα κατευθύνονται απευθείας στο χειριστή και τον Πρόεδρο της εφορευτικής.

Ανέφερε, ακόμη, ότι, κάποια τεχνικά ζητήματα που είχαν αντιμετωπίσει και τα οποία είχαν επιλυθεί από το Σάββατο πριν τις εκλογές, όπως για παράδειγμα σε κάποια ακριτικά νησιά που δεν έγινε σε σωστό χρόνο η αποστολή της ταμπλέτας, έχουν επιλυθεί.

Στη συνέχεια, απηύθυνε έκκληση στον κόσμο να προσέλθει και είπε ότι η παρουσία εκπροσώπων των υποψηφίων που δεν προκρίθηκαν στο β’ γύρο, δηλώνει τη σύμπνοια και την ενότητα που έχει ο χώρος, όπως επίσης και την επιθυμία τους να υπάρχει ένας δυνατός ενιαίος πολιτικός φορέας την επόμενη ημέρα για το καλό της Ελλάδας. Δύο σημαντικά θέματα για τη διαδικασία είναι ότι δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι προσήλθαν την πρώτη Κυριακή-εκτός και αν υπάρξει κάποια τροποποίηση από την Επιτροπή του καθηγητή Αλιβιζάτου.

Αυτοί μπορούν να ψηφίσουν σε όποιο εκλογικό τμήμα επιθυμούν, αρκεί να έχουν ψηφίσει την πρώτη Κυριακή.

Σημειώνεται ότι, τα μέλη του Συντονιστικού εξέφρασαν την οδύνη τους για τα θύματα της φονικής κακοκαιρίας στην Αττική, όπως και τη συμπαράστασή τους στους πληγέντες από τη θεομηνία στη Σύμη και σχολίασαν θετικά ότι η κα Γεννηματά και ο κ. Ανδρουλάκης επισκέφθηκαν μαζί τον τόπο της καταστροφής και αποφάσισαν να μην κάνουν καμία τηλεοπτική εμφάνιση.
Στη συνέχεια, εκπροσωπώντας την κα Γεννηματά, ο πρώην Υπουργός κ. Κοσμάς Σφυρίου,

Εξέφρασε τις ευχαριστίες του «σε όλους τους πολίτες που ήρθαν και με τη συμμετοχή τους έγιναν συνιδρυτές αυτού του νέου, ενιαίου, προοδευτικού, σοσιαλδημοκρατικού, πολιτικού φορέα». Μάλιστα, τόνισε για ακόμα μία φορά, ότι το εγχείρημα δεν περιλαμβάνει μόνο την εκλογή, αλλά και το ιδρυτικό συνέδριο, δηλαδή τη δημιουργία του ενιαίου νέου φορέα, οπότε μετά την πρώτη Κυριακή έχουμε συνιδρυτές του νέου φορέα αφού αυτό ιδρύεται από μηδενική βάση και τον κατάλογο τον διαμόρφωσαν οι ίδιοι οι πολίτες που πήραν μέρος.

Από αυτούς τους ανθρώπους, όσοι επέλεξαν να είναι μέλη, θα συγκροτηθεί και η βάση για το ιδρυτικό συνέδριο.

Εξέφρασε, ακόμη, τη χαρά του ότι, χθες, ήταν παρόντες οι εκπρόσωποι τεσσάρων υποψηφίων και αυτό, πέραν του ότι συμβολίζει την απόφαση για μία ενωτική πορεία από εδώ και μπρος, υπογραμμίζει ότι και μετά την εκλογή, η δουλειά που έχει να γίνει είναι πολύ σημαντική. Άρα-τόνισε-έχει πολύ μεγάλη σημασία ότι και εκείνοι που δεν εκλέχθηκαν έχουν σημαντικότατο ρόλο να παίξουν στη διαμόρφωση του νέου φορέα.

Κλείνοντας, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους συμπατριώτες μας να δώσουν το «παρών» μαζικά στην κάλπη και αυτή την Κυριακή για να ολοκληρωθεί αυτή η δημοκρατική διαδικασία.

Ο κ. Βάιος Καλοπήτας, μιλώντας ως μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ αλλά και ως εκπρόσωπος του κ. Ανδρουλάκη, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η συμμετοχή στις εκλογές είναι η μεγαλύτερη τα τελευταία οκτώ-εννιά χρόνια, τουλάχιστον για τη Δωδεκάνησο, και αυτοί που ψήφισαν τίμησαν το χώρο και αναζητούν μία άλλη εναλλακτική πρόταση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μηνύματα είναι η ενότητα του χώρου, μία ανανέωση και ουσιαστικά την αναγέννηση της παράταξης. Θέλησε, ακόμη, να πει ότι και οι τρεις υποψήφιοι που επισκέφθηκαν το νησί μας, η κα Γεννηματά, ο κ. Ανδρουλάκης και ο κ. Καμίνης, έβαλαν τη νησιωτικότητα στο επίκεντρο και δίνουν ένα σαφές στίγμα ότι αυτή βρίσκεται στο επίκεντρο της προοδευτικής παράταξης.

Ο κ. Ντάλιας, εκπρόσωπος του κ. Θεοδωράκη, απηύθυνε, με τη σειρά του, κάλεσμα προς όλους τους πολίτες που συμμετείχαν την πρώτη Κυριακή υποστηρίζοντας υποψηφίους που δεν προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι τη δεύτερη Κυριακή είναι ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας η ψήφος αυτών των ανθρώπων, ανεξάρτητα που θα τη δώσουν, αφού έχει ένα σαφές πολιτικό μήνυμα ότι δεν υπαναχωρούν από τη θέση τους να συμμετάσχουν στη δημιουργία αυτού του νέου φορέα.

Θέλησε, μάλιστα, να ξεκαθαρίσει ότι «μιλάμε πάντα για τη δημιουργία ενός νέου φορέα και όχι ενός νέου ΠΑΣΟΚ και όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν λόγο σ’ αυτό».

Μάλιστα, είπε ότι είναι η πρώτη φορά που του δίνεται η δυνατότητα να συμβάλει στη δημιουργία ενός νέου φορέα από το μηδέν και αυτή την ιδιαιτερότητα δεν πρέπει να την απεμπολήσει κανένας από τους πολίτες που ψήφισαν την πρώτη Κυριακή.

Ο κ. Μανόλης Παπαδόπουλος, τέλος, εκπρόσωπος του κ. Καμίνη, είπε ότι το μεγάλο στοίχημα για το νέο φορέα ήταν να ξαναέρθει σε επαφή με την κοινωνία και να εκφράσει ξανά το πλειοψηφικό μέρος της και το πρώτο βήμα έγινε την Κυριακή με τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου της κάλπες και το ίδιο καλούν τον κόσμο και την ερχόμενη Κυριακή.

Θέλησε, μάλιστα, να ξεκαθαρίσει ότι από πλευράς της υποψηφιότητας του κ. Καμίνη, στόχος τους δεν είναι να κατευθύνουν τους ψηφοφόρους προς τον ένα ή προς τον άλλο υποψήφιο αλλά να ψηφίσουν όλοι κατά συνείδηση στο δεύτερο γύρο.

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών

Σε Κάλυμνο, Ρόδο και Κω ο Βουλευτής Βασίλης Α. Υψηλάντης

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»