Αναρτήθηκαν οι εκλογικοί κατάλογοι του Επιμελητηρίου

Αναρτήθηκαν οι εκλογικοί κατάλογοι του Επιμελητηρίου

Αναρτήθηκαν οι εκλογικοί κατάλογοι του Επιμελητηρίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 896 ΦΟΡΕΣ

Στις 16 και 17 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές

Αναρτήθηκαν χτες στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου οι κυρωθέντες από την Εκλογική Επιτροπή προσωρινοί εκλογικοί κατάλογοι, στους οποίους περιλαμβάνονται οι έχοντες δικαίωμα να ψηφίσουν στις επικείμενες εκλογές του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου της 16ης και 17ης Δεκεμβρίου 2017.

Οι κατάλογοι θα είναι αναρτημένοι επί τρείς εργάσιμες ημέρες, δηλαδή μέχρι και τις 21 Νοεμβρίου 2017, ημέρα Τρίτη.
Όσοι έχουν αντιρρήσεις κατά των εκλογικών καταλόγων, μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις στην Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου εντός τριών ημερών από τη λήξη της προθεσμίας έκθεσης των εκλογικών καταλόγων, δηλαδή από τις 22 Νοεμβρίου 2017, ημέρα Τετάρτη μέχρι και τις 24 Νοεμβρίου 2017, ημέρα Παρασκευή και από ώρα 8.00 π.μ. μέχρι 14.00 μ.μ.
Σημειώνεται ότι οι ενστάσεις, πρέπει να κοινοποιηθούν στην Εκλογική Επιτροπή με δικαστικό επιμελητή ενώ η εκδίκαση των ενστάσεων από την Εκλογική Επιτροπή θα γίνει στο Επιμελητήριο στη Ρόδο σε δημόσια συνεδρίαση εντός τριών ημερών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής ενστάσεων και οι ενδιαφερόμενοι θα πληροφορηθούν έγκαιρα την ακριβή ημερομηνία και ώρα εκδίκασης των ενστάσεων.

Σύμφωνα με τους καταλόγους στο εμπορικό τμήμα οι ατομικές και ανώνυμες εταιρίες, οι ετερόρρυθμες και ομόρρυθμες εταιρίες, οι ΕΠΕ, οι ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρίες και οι ιδιωτικές κεφαλαιουχικές μονοπρόσωπες εταιρίες που έχουν δικαίωμα ψήφου ανέρχονται σε 1.706, στο μεταποιητικό σε 1.129, στο τουριστικό σε 1.083 και στο τμήμα υπηρεσιών σε 2.109. Συνολικά ο αριθμός τους ανέρχεται σε 6.027.

Όπως είναι γνωστό οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στα νησιά Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Λέρο και Πάτμο.
Συνολικά θα εκλεγούν 51 σύμβουλοι ενώ δικαίωμα ψήφου έχουν όσα μέλη εγγράφηκαν στο επιμελητήριο μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου 2016 και είναι ταμειακά ενήμερα μέχρι και το τέλος του 2016.
Σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή, για το δ.σ. μπορούν να είναι υποψήφιοι όσοι είναι μέλη του επιμελητηρίου για τουλάχιστον τρία χρόνια, ενώ αποκλείονται τα μέλη που έχουν συνταξιοδοτηθεί.

Ανά τμήμα οι έδρες είναι οι εξής:
α) Εμπορικό: 14 (δεκατέσσερις) έδρες,
β) Υπηρεσιών: 12 (δώδεκα) έδρες,
γ) Μεταποιητικό: 18 (δεκαοκτώ) έδρες,
δ) Τουριστικό: 7 (επτά) έδρες.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν από τις 08.00 το πρωί μέχρι και 18.00 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου «Γεώργιος Καραγιάννης» (Γρ. Λαμπράκη 8) στη Ρόδο, στα γραφεία των Παραρτημάτων του Επιμελητηρίου στην Kω (Μαρμαρωτό) και Kάλυμνο (Oδός Nομικού Kαλαβρού), στην Κάρπαθο (γραφεία Ένωσης Ξενοδόχων Καρπάθου, Πηγάδια Καρπάθου), στη Λέρο (γραφεία Εμπορικού Συλλόγου Λέρου) και Πάτμο (ο ακριβής τόπος θα ανακοινωθεί)

Πολλά νέα πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο
Όπως είναι ήδη γνωστό από προχτές, για τις εκλογές κατατέθηκε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο για όλα τα Δωδεκάνησα με επικεφαλής τον απερχόμενο πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιάννη Πάππου ο οποίος διεκδικεί και πάλι την προεδρεία.

Εκείνο που θα πρέπει να επισημανθεί είναι ότι το ψηφοδέλτιο χαρακτηρίζεται από μεγάλη ανανέωση σε πρόσωπα που προέρχονται όχι μόνο τη Ρόδο αλλά και από τα άλλα νησιά του νομού μας, και μάλιστα είναι αξιοσημείωτο το ότι περίπου 35 από τους υποψήφιους δηλαδή πάνω από τους μισούς είναι για πρώτη φορά υποψήφιοι ή δοκιμάζουν για μία ακόμα φορά να εκλεγούν.

Επίσης θα πρέπει να επισημανθεί ότι ανάμεσα σε αυτά τα νέα πρόσωπα το γυναικείο στοιχείο, είναι έντονο καθώς σε σύνολο 66 υποψηφίων οι 17 είναι γυναίκες και μάλιστα η πλειοψηφία τους λαμβάνουν μέρος για πρώτη φορά στις εκλογές του επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Σημειώνεται τέλος ότι από τα πέντε μέλη της διοικητικής επιτροπής θα είναι και πάλι υποψήφια τα τέσσερα και συγκεκριμένα οι κ.κ. Γιάννης Πάππου, Άγγελος Καλαθιανάκης, Νίκος Παπασταματίου και Γιώργος Αντωνόγλου. Ο μέχρι πρότινος β΄αντιπρόεδρος Γιάννης Κακλιός αποφάσισε να μη συμμετάσχει.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο