Θα δοθούν λύσεις για το κυκλοφοριακό της πόλης

Θα δοθούν λύσεις για  το κυκλοφοριακό της πόλης

Θα δοθούν λύσεις για το κυκλοφοριακό της πόλης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 838 ΦΟΡΕΣ

Χατζηδιάκος: Είναι θέμα που βρίσκεται σε προτεραιότητα

Ως το νούμερο ένα πρόβλημα της καθημερινότητας στην πόλη της Ρόδου θεωρεί το κυκλοφοριακό ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος ο οποίος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες αναφέρθηκε στους σχεδιασμούς της Δημοτικής Αρχής καθώς και σε άλλα θέματα.

Συγκεκριμένα, στον απόηχο της προχθεσινής συνάντησής του με αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Δωδεκανήσου και την ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου κατά την οποία έγινε μία ενημέρωση για τις ενέργειες που έχει κάνει μέχρι τώρα ο Δήμος για την οδική ασφάλεια αλλά και τους σχεδιασμούς που έχει για το κυκλοφοριακό, είπε: «Θεωρώ αυτή τη στιγμή ότι μεγαλύτερο πρόβλημα της καθημερινότητας που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι το κυκλοφοριακό-αναφέρομαι στην πόλη»!
Ως παράδειγμα ανέφερε ότι έχει δεσμεύσει τις Τεχνικές Υπηρεσίες σήμερα να του παρουσιάσουν τη μελέτη για το φόρτο της κυκλοφορίας στο σύνολο των εισόδων-εξόδων της πόλης ώστε η Δημοτική Αρχή να εισηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο τις όποιες μεταρρυθμίσεις για το κυκλοφοριακό μέσα στην πόλη κατά τη διάρκεια του χειμώνα, για να προσπαθήσουμε να είμαστε έτοιμοι τη νέα περίοδο.

Για τα εμβληματικά κτίρια
Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Χατζηδιάκος ανέφερε ότι, προχθές, πήραν την οριστική έγκριση της ένταξης της πράξης αποκατάστασης του κτιρίου Ακάβη ως πολιτιστικό κέντρο, με χρηματοδότηση 1,397 εκατ. ευρώ, οπότε είναι σε θέση να πουν ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει η διαδικασία με την ολοκλήρωση των τευχών δημοπράτησης, και να προχωρήσουν έτσι στη δημοπράτηση και την αποκατάσταση ενός σπουδαίου αρχιτεκτονήματος που οι ροδίτες το είχαν ξεχασμένο αφού ήταν πνιγμένο μέσα στα δένδρα και τη βλάστηση. Όπως είπε ο Δήμαρχος, κατάφεραν, αξιοποιώντας ένα πρόγραμμα των Υπουργείων Πολιτισμού και Οικονομίας, να πείσουν ότι η μελέτη που υπήρχε σε συνδυασμό με το συμβολισμό του κτιρίου θα έπρεπε να ενταχθεί και να αναστηλωθεί και ευελπιστεί ότι σύντομα, σε συνδυασμό και με άλλες παρεμβάσεις, το ευρύτερο κέντρο της πόλης αρχίζει ν’ ανακτά κάποια από τα στοιχεία της αρχιτεκτονικής μορφής που είχε.

Όσο αφορά στη Ροδιακή Έπαυλη, είπε ότι είναι έτοιμη η μελέτη για δημοπράτηση αλλά επειδή είχαν χαθεί η πόροι του προηγούμενου ΕΣΠΑ αφού δεν είχε παραχωρηθεί, έχουν υποβάλει την πρόταση για την αποκατάστασή της στο Ειδικό πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας για το σύνολο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, και έχει μία ενημέρωση ότι μέχρι τα τέλη του μηνός θα συνεδριάσει η Επιτροπή στην οποία έχουν κατατεθεί οι προτάσεις, θα γίνει μία συγκριτική αξιολόγηση και θα προσπαθήσουν να περιλαμβάνεται στα έργα τα οποία θα πρέπει και αξίζει να ενταχθεί. Μάλιστα, ο κ. Χατζηδιάκος έδωσε μία εικόνα ότι αυτό επείγει γιατί έχουν παρουσιαστεί ιδιαίτερα προβλήματα στο κτίριο που στεγάζεται η βιβλιοθήκη. Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι, ανεξάρτητα από την ένταξη ή όχι, θα πρέπει να δουν άμεσα τη μεταστέγαση της δημοτικής βιβλιοθήκης που στεγάζεται στη βόρεια πτέρυγα της Έπαυλης. Όπως είπε, η αίθουσα αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή έντονα στατικά προβλήματα και θα πρέπει να προβούν στη μεταστέγασή της, στοχεύοντας και να γίνει πιο λειτουργική αλλά και γνωστή στο κοινό.

Για την οδό Καμείρου
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, οι Τ.Υ. έχουν ολοκληρώσει τη μελέτη για την Καμείρου και έχει γίνει αποδεκτή από την αρχαιολογική υπηρεσία γιατί η οδός ανήκει και αυτή στην ευρύτερη περιοχή της αρχαιολογικής ζώνης. Στη φάση αυτή, η αρχαιολογία έχει προϋπολογίσει το ποσό για να γίνουν οι ανασκαφικές εργασίες, το οποίο ανέρχεται στα 55 χιλιάδες ευρώ. Έτσι, ξεκινούν τώρα με μία απόφαση του δ.σ., θα υπογραφεί ένα συμφωνητικό με την αρχαιολογία, θ’ αρχίσουν οι εργασίες της ανασκαφής και ταυτόχρονα, εφόσον βρίσκονται στη φάση της ολοκλήρωσής τους, θα πρέπει να εντάξουν τη μελέτη με έναν προϋπολογισμό 550 χιλιάδων ευρώ για την ολοκλήρωση της οδού.

Ταυτόχρονα, η ΔΕΥΑΡ εκπονεί τη μελέτη του αποχετευτικού στο σημείο εκείνο και αυτονόητο είναι ότι θα “τρέξουν” και οι δύο εργολαβίες μαζί. Πάντως, ο κ. Χατζηδιάκος εκτιμά ότι μέχρι την αρχή της Άνοιξης θα πρέπει να έχουν ξεκαθαρίσει με την αρχαιολογική υπηρεσία, ώστε το Μάρτιο που γίνεται η αναμόρφωση πλέον του προϋπολογισμού, με βάσει και τους πόρους που μπορεί να διαθέσει ο Δήμος, να είναι σε θέση να εντάξουν το έργο και να προχωρήσουν στη δημοπράτησή του. Και είπε: «Θεωρώ ότι είναι ένα σπουδαίο έργο όσο αφορά στις περιοχές εκείνες γιατί σκεφτείτε πως θα είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη όταν θα έχουμε τη Μιχαήλ Πετρίδη ως κάθοδο και την Καμείρου ως άνοδο προς την περιοχή Μήδεια».

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο