Πύρρειος... νίκη του Φοίβου

Πύρρειος... νίκη του Φοίβου

Πύρρειος... νίκη του Φοίβου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 151 ΦΟΡΕΣ

Κέρδισε 3-0 το Διγενή αλλά έχασε με κόκκινες τους Θεοδοσίου και Χατζησάββα ενώ αποχώρησαν σοβαρά τραυματίες οι Σ. Ορφανίδης και Καλημέρης

Νικηφόρα συνέχισε την πορεία του ο Φοίβος και οδηγεί την… κούρσα στο βαθμολογικό πίνακα της Α΄Κατηγορίας. Αυτή τη φορά επικράτησε του σκληροτράχηλου Διγενή με 3-0, σε ένα ματς το οποίο ήταν αρκετά δυνατό, με πολλά νεύρα και συνοδεύτηκε και από τρεις κόκκινες κάρτες αλλά και σοβαρούς τραυματισμούς. Δύο παίκτες του Φοίβου είδαν την κόκκινη του κ. Ατσικνούδα και μία παίκτης του Διγενή.

Στο α΄ μέρος ο Φοίβος πίεσε, κυκλοφόρησε την μπάλα, αλλά δεν δημιούργησε τη μεγάλη φάση μπροστά στον Μανώλαγκα, παρά το γεγονός πώς ήταν καλύτερος σαν ομάδα. Στο ίδιο διάστημα οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να παίξουν αμυντικά και να βγουν στην κόντρα επίθεση απειλώντας κατ’ αυτό τον τρόπο τον Κεφάλα.

Ο Δημήτρης Ατσικνούδας αποβάλλει τον πάικτη του Διγενή, Κώττη, στο 44’
Ο Δημήτρης Ατσικνούδας αποβάλλει τον πάικτη του Διγενή, Κώττη, στο 44’


Τα πνεύματα άναψαν, όμως σε ένα δυνατό μαρκάρισμα του Κώττη που είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας με δέκα την ομάδα του, έμειναν με δέκα και οι γηπεδούχοι καθώς στο ίδιο λεπτό (45΄) αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη και ο Θεοδοσίου.
Στο β΄ μέρος οι Κρεμαστενοί μπήκαν στο παιχνίδι αποφασισμένοι να φτάσουν έστω και δύσκολα στη νίκη και να πάρουν τους τρεις βαθμούς. Πέτυχαν στο 51΄ το 1-0, αλλά ο σκόρερ του γκολ (Χατζησάββας) είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 71΄ κι ο Φοίβος έμεινε με εννέα.

Τη λύση την έδωσε στο 83΄ ο Γκινής και στο 95΄ ο Τζιβίλογλου πέτυχε το ωραιότερο γκολ της συνάντησης. Η νίκη μπορεί να χαρακτηρισθεί… Πύρρειος, αν αναλογισθεί κανείς πώς ο Φοίβος εκτός από τις αποβολές, είχε στο χθεσινό ματς και δυο σοβαρούς τραυματισμούς, των Σωκράτη Ορφανίδη και Κώστα Καλημέρη.

Την απευθείας κόκκινη κάρτα είδε στο 44’ και ο Αντώνης Θεοδοσίου
Την απευθείας κόκκινη κάρτα είδε στο 44’ και ο Αντώνης Θεοδοσίου


ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΑΠΟΒΟΛΕΣ
45΄Μένει με δέκα παίκτες ο Διγενής, καθώς αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κώττης. Ο Θεοδοσίου χειροδικεί από εκνευρισμό σε αντίπαλο και αποβάλλεται κι εκείνος με απευθείας κόκκινη κάρτα.
51΄Ο Χατζησάββας με απευθείας εκτέλεση φάουλ, νίκησε τον Μανωλάγκα κι έγραψε το 1-0
71΄Μένει με εννέα παίκτες ο Φοίβος, γιατί αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Χατζησάββας.
83΄Ο Ταφάνι βγήκε από αριστερά κι έδωσε ασίστ στον Γκινή που από κοντά σημείωσε το 2-0
95΄Το ωραιότερο γκολ του αγώνα σημείωσε σχεδόν από τον κύκλο τα σέντρας, με ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ ο Τζιβίλογλου, που είδε εκτός θέσης τον Μανωλάγκα (3-0)
Από τους νικητές άρεσαν περισσότερο οι Στεφανίδης, Χατζησάββας και Γκινής. Από το Διγενή ξεχώρισαν οι Νίκας Κετσές και Τσιμπιζίδης.
Με πολλά παράπονα αφήσε για μια ακόμα φορά τους γηπεδούχους ο κ. Ατσικνούδας, που είχε βοηθούς του τους Σπάρταλη και Ορφανό.

Οι ομάδες:
ΦΟΙΒΟΣ: Κεφάλας, Καραγεωργίου, Ορφανίδης Σ. (21′ λ.τ. Ταφάνι), Παϊζάνος, Φωτεινής, Θεοδοσίου, Καλημέρης (61′ λ.τ. Πανταζόπουλος, 92′ Ζαχαρίας), Τζιβίλογλου, Γκινής, Χατζησάββας, Στεφανίδης (84′ Κυρτάσογλου)
ΔΙΓΕΝΗΣ: Μανωλάγκας, Μοσκιού (67′ Παπαδόπουλος), Κώττης, Παπασταμάτης (71′ Χατζηνικόλας), Μικκιού, Τσιμπιζίδης, Χωρίτης (88′ Παπαδόπουλος), Χουτεσιώτης, Νίκας, Καματερός, Κετσές.

Ο Σταμάτης Χαζησάββας άνοιξε το σκορ χθες στην Κρεμαστή, αλλά λίγο αργότερα αποχώρησε με κόκκινη κάρτα
Ο Σταμάτης Χαζησάββας άνοιξε το σκορ χθες στην Κρεμαστή, αλλά λίγο αργότερα αποχώρησε με κόκκινη κάρτα

Διαβάστε ακόμη

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!

«Κλείνει» ο Καρίκης

Διαγόρας: Ματς «κλειδί» για την παραμονή