Πλάνο για τις επιχορηγήσεις ετοιμάζει η ΕΠΟ

Πλάνο για τις επιχορηγήσεις ετοιμάζει η ΕΠΟ

Πλάνο για τις επιχορηγήσεις ετοιμάζει η ΕΠΟ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 165 ΦΟΡΕΣ

Η Ομοσπονδία ζήτησε από τις ΕΠΣ να αποστείλουν τους προϋπολογισμούς τους, ώστε από τους πρώτους μήνες του νέου έτους να αρχίσουν να εισπράττουν χρήματα με τρόπο δίκαιο και αξιοκρατικό

Πλάνο, το οποίο θα διασφαλίσει τη βιωσιμότητα των Ενώσεων και κατ’ επέκταση την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, μέσα σ’ ένα πλαίσιο αξιοκρατίας, επεξεργάζεται η διοίκηση της ΕΠΟ.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Ομοσπονδία ζήτησε από τις ΕΠΣ της δύναμής της να της αποστείλουν τους προϋπολογισμούς τους, καταγράφοντας λεπτομερώς τις πραγματικές ανάγκες τους, με στόχο από τους πρώτους μήνες του νέου έτους να είναι σε θέση να ανοίξει την «κάνουλα» των επιχορηγήσεων με τρόπο, που δεν θα αδικεί και δεν θα ευνοεί καμία Ένωση.

Το θέμα έθιξε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που διοργανώθηκε χθες:
«Οι Ενώσεις είναι σε δύσκολη κατάσταση διότι ποτέ κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Δεν είναι μόνο το οικονομικό. Οι επιχορηγήσεις των Ενώσεων γίνονταν με πολύ πρόχειρο και μη αξιοκρατικό τρόπο. Κάποιες Ενώσεις ήταν μονίμως αποκλεισμένες, μεταξύ αυτών και αυτή της Θεσσαλονίκης, γεγονός το οποίο είχα καταγγείλει. Χρειάζεται μια υγιής μονάδα. Μίλησα νωρίτερα για ανάπτυξη και προφανώς αυτή πρέπει να ξεκινήσει από την κοιτίδα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, το οποίο σήμερα αργοπεθαίνει. Δεν είναι μόνο το οικονομικό, αλλά και ο τρόπος λειτουργίας. Πρέπει κάθε Ένωση να έχει ως σκοπό να προάγει το ποδόσφαιρο. Πρέπει να συνδέσουμε την κοιτίδα με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δεν θα γίνουν όλοι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, αλλά θα υπάρξει ένα αποτέλεσμα. Θα πρέπει να δοθεί ένας μπούσουλας από την Ομοσπονδία. Δεν υπήρχε μέχρι σήμερα διασύνδεση με τις μικρές εθνικές ομάδες. Πόσες φορές είχαν πάει οι ομοσπονδιακοί προπονητές σε παιχνίδια των Ενώσεων; Πόσες φορές τα τεχνικά κλιμάκια έχουν μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις τους; Είναι τεράστια η ευθύνη. Υπάρχει μεγάλη προσδοκία. Δεν λέω ότι θα τα κάνουμε όλα. Μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από τους προηγούμενους;».

Διαβάστε ακόμη

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!

«Κλείνει» ο Καρίκης

Διαγόρας: Ματς «κλειδί» για την παραμονή