Ο Γιώργος Σεφέρης στα χνάρια της Δωρικής Κρήνης

Ο Γιώργος Σεφέρης στα χνάρια της Δωρικής Κρήνης

Ο Γιώργος Σεφέρης στα χνάρια της Δωρικής Κρήνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 368 ΦΟΡΕΣ

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Υποτροφιών Ρόδου Εμ. & Μ. Σταματίου και η Κινηματογραφική Ομάδα «Ciné Chevalier» είχαν την χαρά να παρουσιάσουν, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017, στον υποβλητικό χώρο του Καταλύματος της Ισπανίας, σε πρώτη δημόσια προβολή για το κοινό της Ρόδου, την ταινία των Γιώργου Τζεδάκη και Δημήτρη Κόκκινου με τίτλο: «Ο Γιώργος Σεφέρης στα χνάρια της Δωρικής Κρήνης».

Η προσέλευση και το ενδιαφέρον του κοινού ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, καθώς η αίθουσα είχε γεμίσει ήδη ασφυκτικά προτού ξεκινήσει η εκδήλωση. Την παρουσίαση και τον συντονισμό της βραδιάς είχε αναλάβει η κα. Θεώνη Χαντζιάρα, μέλος της κινηματογραφικής ομάδας του Ιδρύματος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τέρης Χατζηιωάννου, η Πρόεδρος Εφετών Δωδεκανήσου κα Θωμαΐς Πατρώνα, ο Εφέτης κ. Πέτρος Πρέκας, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Κώστας Σαρρής, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου κα. Μάνια Μιχαηλίδου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Παστίδας κ. Σ. Πάττας, εκπρόσωποι της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και πολλοί άλλοι συμπολίτες μας.


Την παρουσίαση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Μάνος Κόκκινος. Έπειτα, το λόγο πήρε ο κ. Γιώργος Τζεδάκης ο οποίος μίλησε για την δημιουργία και την λειτουργία της Κινηματογραφικής Ομάδας «Ciné Chevalier», για το όραμα της δημιουργίας μιας Ροδιακής Ταινιοθήκης με ταινίες τεκμηρίωσης σχετικά με πρόσωπα και γεγονότα που σχετίζονται με την ιστορία και τον πολιτισμό της Ρόδου και τέλος για την δημιουργία και τους συντελεστές της ταινίας.

Στη συνέχεια, ακολούθησε παρέμβαση της κ. Ελένης Φαρμακίδου, Προϊσταμένης του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, η οποία μίλησε για την ιστορία του μνημείου της Δωρικής Κρήνης και παρουσίασε τις προσπάθειες συντήρησης και αποκατάστασης του κατά τα παρελθόντα έτη.

Τέλος, ο κ. Δημήτρης Κόκκινος μίλησε για την σχέση του δοκιμιακού και του ποιητικού έργου του Γιώργου Σεφέρη με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό συσχετίζοντας την με την επίσκεψη του στο μνημείο της Δωρικής Κρήνης.

Έπειτα από τις εισηγήσεις πραγματοποιήθηκε η προβολή της ταινίας, το κλείσιμο της οποίας συνοδεύτηκε από τα παρατεταμένα χειροκροτήματα του κοινού. Ακολούθησε σύντομος σχολιασμός της ταινίας από τον κ. Γιάννη Χατζηκώστα, τ. Πρόεδρο της Κινηματογραφικής Λέσχης «Θέασις» καθώς και ολιγόλεπτη συζήτηση των δημιουργών με το κοινό, ενώ η βραδιά έκλεισε με ένα ποτό που πρόσφεραν εγκάρδια στους θεατές τα μέλη της κινηματογραφικής ομάδας του Ιδρύματος.

Οι φωτογραφίες είναι από την φωτογραφική ομάδα του Ιδρύματος «Σταματίου» της οποίας ηγείται ο κ. Μάκος.

Διαβάστε ακόμη

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Ημερίδα Ενημέρωσης & το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας

Ομιλία του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη

Ημερίδα αφιερωμένη στον Νικ. Κόνσολα

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη