Bazaar αγάπης διοργανώνει την Κυριακή η «Ανάδοχη Αγκαλιά»

Bazaar αγάπης διοργανώνει  την Κυριακή η «Ανάδοχη Αγκαλιά»

Bazaar αγάπης διοργανώνει την Κυριακή η «Ανάδοχη Αγκαλιά»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 856 ΦΟΡΕΣ

Bazaar αγάπης διοργανώνει η Ανάδοχη Αγκαλιά την προσεχή Κυριακή 26 Νοεμβρίου από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα στο ρακάδικο «Δροσουλίτες».

Τα έσοδα όπως κάθε φορά προορίζονται για την υποστήριξη παιδιών που οι οικογένειές τους είναι σε κρίση (έξωση, θάνατος, κλπ) αλλά και στα παιδιά που ζουν στους ιδρυματικούς χώρους είτε είναι παιδιά με αναπηρία, είτε όχι.

Βασικό σύνθημα της Ανάδοχης Αγκαλιάς είναι το «αναπηρία δεν σημαίνει ανικανότητα» γι’ αυτό και τα τελευταία χρόνια επικεντρώθηκαν στην κάλυψη βασικών αναγκών των παιδιών με αναπηρία που φιλοξενούνται στο παράρτημα ΑΜΕΑ του ΚΚΠΠΝ. Αιγαίου (Θεραπευτήριο Άγιος Ανδρέας).

Έβαψαν και στόλισαν τους χώρους που ζουν τα παιδιά έτσι ώστε "το σπίτι τους" να είναι χαρούμενο, προσεγμένο σύμφωνα με τις συναισθηματικές τους ανάγκες.


Στα πλαίσια της προσπάθειάς τους να γίνει περισσότερο ευχάριστη και ομαλή η προσαρμογή και η διαμονή τους μέρος των εσόδων από το περυσινό bazaar κάλυψε τη ..."γραμμή επικοινωνίας". Σε αυτό επίσης συνέβαλε σημαντικά η θεατρική παράσταση "το σεντούκι της γιαγιάς" των Πρότυπων Κέντρων Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ"' τον Ιούνιο στην Μεσαιωνική Τάφρο.

Με τη "γραμμή επικοινωνίας" όλα τα δωμάτια των παιδιών και οι χώροι απασχόλησης 24 ώρες το εικοσιτετράωρο προβάλλουν μέσω του YOU TUBE παιδικό πρόγραμμα, μουσική και τραγούδια και τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγούνται, να δέχονται οπτικά και ακουστικά ερεθίσματα, να κοινωνικοποιούνται. Είναι σημαντικό για το παιδί με αναπηρία οι συνθήκες διαβίωσης του να εγγυώνται την αξιοπρέπειά του, να ευνοούν την αυτονομία του την υγεία, την ψυχαγωγία και την κοινωνική του ένταξη.


Το έργο –γιατί για έργο πρόκειται –παραδόθηκε στον Αντιπρόεδρο του ΚΚΠΠΝ. Αιγαίου κ. Κυριάκο Κασάπη ο οποίος τόνισε τη σημασία και την αξία των εθελοντών στην ζωή και την καθημερινότητα των παιδιών που ζουν στον Αγ. Ανδρέα.

Το παιδί με αναπηρία μπορεί να μην μιλάει, όμως εκφράζεται, αντιλαμβάνεται και επικοινωνεί με τον δικό του κωδικό επικοινωνίας που εμείς οι γνωστικοί οφείλουμε να κατανοήσουμε και ν’ ανταποκριθούμε. Το δικαίωμα του στην ζωή στην ψυχαγωγία στην αξιοπρεπή διαβίωση, είναι αδιαπραγμάτευτο!

Διαβάστε ακόμη

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Ο δικηγόρος Στέφανος Καψάλης εξελέγη περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Τμήμα Προετοιμασίας για νέους γονείς από τον ΕΦΚΑ στη Ρόδο