Αυξήθηκαν κατά 10% τα έσοδα της δημοτικής εταιρείας ΔΕΡΜΑΕ

Αυξήθηκαν κατά 10% τα έσοδα της δημοτικής εταιρείας ΔΕΡΜΑΕ

Αυξήθηκαν κατά 10% τα έσοδα της δημοτικής εταιρείας ΔΕΡΜΑΕ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 370 ΦΟΡΕΣ

Στα σχέδια της εταιρείας αναφέρθηκε χθες ο πρόεδρός της Γ. Κακούλης

Κερδοφόρα είναι η τελευταία χρήση της ΔΕΡΜΑΕ αφού φέτος παρουσίασε μία σημαντική αύξηση στα έσοδά της κατά ένα ποσοστό 10%, σύμφωνα με τον Πρόεδρό της κ. Γιώργο Κακούλη ο οποίος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες, αναφέρθηκε αναλυτικά στην πορεία της αλλά και στα σχέδια της Εταιρίας που διαχειρίζεται το πιο εμπορικό κομμάτι του Δήμου της Ρόδου.

Καταρχήν, ο κ. Κακούλης έκανε μία ενημέρωση σχετικά με την Εταιρία και τη Διοίκησή της: Είπε, λοιπόν, ότι το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο ανέλαβε τη Διοίκηση της ΔΕΡΜΑΕ στα τέλη του περασμένου Μαρτίου και πρόκειται για μία Ανώνυμη Εταιρία που συνεργάζεται αρμονικά με το Δήμο. Πρώτο μέλημα του νέου Δ.Σ. ήταν ο άμεσος εξορθολογισμός, κυρίως των δαπανών, που είχε ως συνέπεια τη μεταστροφή των οικονομικών αποτελεσμάτων της χρήσης από ζημιογόνα σε κερδοφόρα.

«Η μεταστροφή αυτή ήταν επιβεβλημένη διότι άλλη μία ζημιογόνος χρήση θα οδηγούσε σε απρόβλεπτες συνέπειες για τη λειτουργία της Εταιρίας», τόνισε ο Πρόεδρος στη συνέχεια και ανέφερε ότι, ταυτόχρονα, με τον εξορθολογισμό των δαπανών, η Εταιρία, εκπονώντας ένα βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα, παρουσίασε και μία σημαντική αύξηση των εσόδων της που ανέρχεται περίπου στο 10%.

Σημείωσε, ακόμη: «Οι κινήσεις αυτές ήταν αποτέλεσμα μίας αγαστής συνεργασίας, πρώτα με τον Δήμαρχο και, κατά δεύτερον, με την Εταιρία που μας στηρίζει φοροτεχνικά αλλά και με το νομικό σύμβουλο της Εταιρίας, τον κ. Κώστα Χαλκιά».

Ενημερώνοντας αναλυτικά για τα καταστήματα που διαχειρίζεται η Εταιρία, ανέφερε ότι, τελευταία, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, της παραχωρήθηκε και η χρήση δύο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κρεμαστή και συγκεκριμένα τα πρώην καταστήματα «Καλούα» και «Κλάσικο».

Ερωτηθείς, μάλιστα, εάν ήταν κερδοφόρα όλα τα υποκαταστήματά της κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είπε ότι, εφόσον η Εταιρία παρουσίασε μία αύξηση της τάξεως του 10% συνολικά, σημαίνει ότι κάποια από τα ζημιογόνα έχουν μετατραπεί σε κερδοφόρα. Ως παράδειγμα, μάλιστα, ανέφερε το «Ακταίον», θυμίζοντας ότι η αξιοποίησή του έγινε από την προηγούμενη Διοίκηση της Εταιρίας και είπε ότι, όταν το λειτουργούσε ο Δήμος έβγαζε ζημιά γύρω στα 80 χιλιάδες ευρώ το χρόνο.

Με τη μίσθωσή του σε ιδιώτη η ΔΕΡΜΑΕ, δηλαδή ο Δήμος, έχει ένα όφελος γύρω στα 120 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, άρα η κερδοφορία αυτή τη στιγμή από το «Ακταίον» κοστολογείται γύρω στα 200 χιλιάδες ευρώ, κατά προσέγγιση.

Στη συνέχεια, επειδή ακούγονται πάρα πολλά όπως είπε, θέλησε να διευκρινίσει ότι τουλάχιστον προς το παρόν, δηλαδή εδώ και επτά μήνες που έχει αναλάβει, τα ενοίκια από το «Ακταίον» καταβάλλονται κανονικά και ειδικά το τελευταίο του Νοεμβρίου έχει καταβληθεί από τις 7 του μηνός. Δηλαδή, ο μισθωτής είναι συνεπής ως προς τα μισθώματα.

Για τα άλλου είδους προβλήματα, συνέχισε, που έχουν να κάνουν με κάποιες παρεμβάσεις που αντίκεινται στον αρχαιολογικό νόμο και κάποιες καταλήψεις κοινόχρηστου χώρου, είπε: «Όπου μπορούμε και όπου είναι αρμοδιότητά μας, επιβάλλονται οι ανάλογες κυρώσεις, αποστέλλονται έγγραφα προς συμμόρφωση». Επίσης, το έγγραφο που έλαβαν από την Εφορία Νεωτέρων Μνημείων, αμέσως το κοινοποίησαν και στην Εταιρία που έχει μισθώσει το «Ακταίον» και τους επέστησαν την προσοχή ότι πρέπει να συμμορφωθεί γιατί υπάρχουν συνέπειες.

Για τους διαγωνισμούς
Καταρχήν, ο κ. Κακούλης θύμισε ότι, κατά τη διάρκεια της θητείας του, έχουν δοθεί υπό μορφή χρήσης υπηρεσίας τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τα τουριστικά καταστήματα στην Κοιλάδα των Πεταλούδων, για τα οποία μέχρι στιγμής, από την εκκαθάριση που έγινε με το κλείσιμο της σεζόν, προέκυψε κέρδος για την Εταιρία σε σχέση με την περυσινή περίοδο, κατά την οποία τη διαχείρισή τους είχε η ΔΕΡΜΑΕ.

Ακόμη, έτοιμη είναι η προκήρυξη για τους χώρους υγιεινής για 48 τουαλέτες σε όλο το νησί από 27 που ήταν, δηλαδή σχεδόν θα διπλασιαστούν. Βέβαια, δεν θα είναι έτοιμες όλες μέσα στην επόμενη σεζόν αφού η επισκευή τους θα γίνει σταδιακά, μια και το κόστος της ανέρχεται περίπου στα 200 χιλιάδες ευρώ και η Εταιρία δυσκολεύεται να ανταποκριθεί άμεσα.

Για τις «Πηγές Καλλιθέας».
Όσο αφορά στις παρεμβάσεις στο Μνημείο της Καλλιθέας που κάνει η ΔΕΡΜΑΕ, ήδη έχει ολοκληρωθεί μία μελέτη το καλοκαίρι, με διακριτικό τρόπο όπως είπε ο Πρόεδρος, για να μη δημιουργήσουν πρόβλημα στη λειτουργία του, είχαν κάνει επισκευή σε όλες τις ξύλινες πέργκολες του Μνημείου καθώς και στα καφασωτά της κεντρικής εισόδου. Είπε, μάλιστα, ότι κάποιος που θα το επισκεφθεί σήμερα η διαφορά είναι αισθητή.

Ακόμη, αυτή τη στιγμή, βρίσκονται σε εξέλιξη δύο εργολαβίες στο Μνημείο των «Πηγών»: Η μία είναι η αντικατάσταση της μόνωσης του δώματος της μεγάλης ροτόντας η οποία είχε αρκετά προβλήματα και είχε παρουσιαστεί υγρασία στο εσωτερικό της. Αυτή είναι σε εξέλιξη και πιστεύει ότι σε δύο-τρεις εβδομάδες θα έχει ολοκληρωθεί.

Η δεύτερη εργολαβία, η οποία είναι και αυτή αρκετά μεγάλη, αφορά στη διαμόρφωση και την επίστρωση με ειδικό υλικό του αύλειου χώρου ανατολικά της μεγάλης ροτόντας, εκεί που γίνονται οι εκδηλώσεις. Ο χώρος αυτός ήταν χωμάτινος με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετά παράπονα.
«Πιστεύουμε ότι, με την εργολαβία αυτή, θ’ αναβαθμίσουμε αισθητά το χώρο αυτό που θα έχει ως συνέπεια την καλύτερη εικόνα προς τα έξω κατά πρώτο λόγο και κατά δεύτερο την αύξηση των εσόδων της Εταιρίας. Όλα αυτά, βέβαια, έγιναν με αδειοδοτήσεις, με μελέτες και πάντα με την έγκριση της Εφορίας Νεωτέρων Μνημείων», ανέφερε ο ίδιος.

Σημειώνεται, όμως, ότι, ακριβώς επειδή βρίσκονται σε εξέλιξη εκτεταμένες εργασίες συντήρησης, φέτος δεν θα γίνουν εκδηλώσεις τα Χριστούγεννα στο Μνημείο.

Επιπλέον, στα σχέδια του Δ.Σ. είναι και η διαμόρφωση του χώρου στάθμευσης μπροστά από την είσοδο του Μνημείου και, μάλιστα, για το έργο αυτό, βρήκε προμελέτη στα συρτάρια και προσπαθεί να την επικαιροποιήσει ώστε μέσα στο 2018 θα μπει σε εφαρμογή και θα υλοποιηθεί. Επίσης, έχουν προγραμματίσει να γίνει και ένας χρωματισμός της μεγάλης ροτόντας.

Μελέτη υπάρχει και για το θέατρο ανατολικά της Ροτόντας-κάτι που είχε ανακοινώσει ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος στην επετειακή εκδήλωση που είχε γίνει-και ο κ. Κακούλης έχει προχωρήσει σε επικαιροποίηση των τευχών δημοπράτησης της μελέτης, το κόστος όμως είναι απαγορευτικό για την Εταιρία αφού ανέρχεται στα 800 χιλιάδες ευρώ. Έτσι, σε συνεργασία πάντα με τον Δήμαρχο, προσπαθούν να το εντάξουν σε κάποιο πρόγραμμα για να μπορέσει τα επόμενα χρόνια να υλοποιηθεί και θα είναι σημαντικό αφού θα μπορούν να γίνονται εκδηλώσεις σε ένα χώρο υψηλής αισθητικής.

Διαβάστε ακόμη

Δήμαρχος Ρόδου: Η παράταξη της μειοψηφίας αδυνατεί να αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός