Μέσω αυτόματων μηχανημάτων θα εκδίδονται τα πιστοποιητικά

Μέσω αυτόματων μηχανημάτων θα εκδίδονται τα πιστοποιητικά

Μέσω αυτόματων μηχανημάτων θα εκδίδονται τα πιστοποιητικά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 859 ΦΟΡΕΣ

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες ο αντιδήμαρχος Σ. Διακοσταματίου

Μέσω ΑΤΜ θα μπορεί ο δημότης Ρόδου να λαμβάνει πιστοποιητικά στο e-mail του αλλά ακόμα και να πληρώνει μέσω κάρτας τις οφειλές του προς το Δήμο, σύμφωνα με τα όσα σχεδιάζουν οι αρμόδιοι μέσα στο 2018!

Το παραπάνω ανακοίνωσε χθες ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σάββας Διακοσταματίου, ενημερώνοντας για δράσεις της Διεύθυνσης Πληροφορικής του Δήμου, παρουσία και του Διευθυντή της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών, κ. Νίκου Μανίκαρου.
Όπως είχαν ανακοινώσει προ καιρού, λοιπόν, είχαν ξεκινήσει μία προσπάθεια να δημιουργήσουν ηλεκτρονική ροή εγγράφων σε σχέση με την ψηφιακή υπογραφή ώστε να μειώσουν το κόστος της χρήσης χαρτιού στο Δήμο, αλλά και να βελτιώσουν έτσι την κυκλοφορία των εγγράφων στο εσωτερικό του και, βέβαια, να αξιοποιήσουν και προσωπικό σε άλλες υπηρεσίες, γραφεία κτλ.
Χθες, λοιπόν, ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια με μία πρώτη παρουσίαση του νέου προγράμματος διακίνησης των εγγράφων το οποίο μέσα στο έτος 2018 θα επιχειρηθεί να γίνεται και μέσω Διαδικτύου.

Όπως εξήγησε ο κ. Διακοσταματίου, αυτό σημαίνει να μπορεί ο υπάλληλος να μην περνάει μέσα από το κανάλι του Σύζευξις που έχουν τώρα αλλά και μέσω Ίντερνετ και να διακινεί αυτή την αλληλογραφία σε σχέση με το πρωτόκολλο του Δήμου. Αυτό, όταν θα επιτευχθεί σε πρώτη φάση μεταξύ των υπηρεσιών του Δήμου, θα δώσει και τη δυνατότητα πλέον στον πολίτη, από το σπίτι του, αφού βέβαια πιστοποιηθεί σε ένα ΚΕΠ και πάρει ψηφιακή υπογραφή, να μπορεί και αυτός να αιτείται μέσω Ίντερνετ στο Δήμο, ο Δήμος θα εκδίδει το πιστοποιητικό και θα το στέλνει πίσω στο e-mail του.

Χθες, λοιπόν, ήρθε η Εταιρία που υποστηρίζει τη μηχανοργάνωση του Δήμου, με προσωπικό από την Αθήνα, και έκανε την πρώτη παρουσίαση στην οποία κλήθηκαν και παρέστησαν προϊστάμενοι και Διευθυντές των υπηρεσιών, πάνω από 50 άτομα. Και είπε, στη συνέχεια, ο Αντιδήμαρχος: «Νομίζω ότι αυτό είναι μία προσπάθεια η οποία ξεκινά σήμερα για το Δήμο Ρόδου και πιστεύω ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018 θα έχουμε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σ’ αυτό που είχε πει στις αρχές της θητείας για τα ηλεκτρονικά ΑΤΜ. Δηλαδή, σε κάποια σημεία στην πόλη και στις έδρες δημοτικών ενοτήτων, θα τοποθετηθεί ένα δημοτικό ΑΤΜ όπου ο κόσμος θα μπορεί να παίρνει κάποια πιστοποιητικά οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, με μία κάρτα που θα του δώσει ο Δήμος, και επίσης θα μπορεί να πληρώνει τις οφειλές του στο Δήμο με πιστωτική η χρεωστική κάρτα!

Αυτή την ιδέα θύμισε ότι την είχε ανακοινώσει πριν τρία χρόνια, και την έχει εφαρμόσει ήδη ο Δήμος Τρικκαίων και τον Ιανουάριο θα κάνει την επίσημη παρουσίασή του. Είπε, λοιπόν, ότι μέσα στο 2018 θα το κάνουν και στο Δήμο της Ρόδου και πιλοτικά θα τοποθετήσουν αυτά τα δημοτικά ΑΤΜ σε τρία σημεία στην πόλη, από τα οποία το ένα θα είναι στο Μανδράκι, για να δουν εάν έχει ανταπόκριση ώστε να επεκταθεί και στις ενότητες.

«Σκοπός μας είναι να διευκολύνουμε τον πολίτη και ταυτόχρονα να αποσυμφορήσουμε τα σημεία όπου ο κόσμος συνωστίζεται περιμένοντας να πάρει ένα πιστοποιητικό ή όλα αυτά που χρειάζεται από τον Δήμο. Και, ταυτόχρονα, να έχει δυνατότητα να πληρώνει και τις βεβαιωμένες οφειλές του χωρίς να χρειάζεται να έρθει στο ταμείο με φυσική παρουσία», τόνισε ο κ. Διακοσταματίου.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη καθυστέρηση στην κυκλοφορία οχημάτων και μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών στην περιοχή Τσαΐρι λόγω έργων

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες