Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρπάθου συμμετέχει στο No Waste November

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρπάθου συμμετέχει στο No Waste November

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρπάθου συμμετέχει στο No Waste November

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 479 ΦΟΡΕΣ

Αυτό το Νοέμβριο ομάδες Roots & Shoots από κάθε γωνία του πλανήτη συμμετέχουν στην διεθνή καμπάνια του Ινστιτούτου Τζέιν Γκούντολ (the Jane Goodall Institute) με τίτλο “No Waste November” (Ένας Νοέμβρης Χωρίς Σπατάλη).

Μέσω αυτής της καμπάνιας, κάθε άτομο που συμμετέχει δίνει μία υπόσχεση για το τι αλλαγή θα ήθελε να κάνει στις καθημερινές του συνήθειες, ώστε να συμβάλλει στην ευημερία του πλανήτη μας.

Σκοπός είναι η μείωση της σπατάλης αγαθών, είτε πρόκειται για ενέργεια, νερό, ή υλικά (π.χ πλαστικά) που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας.

Έτσι, λοιπόν, και οι μαθητές της Δ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπάθου έδωσαν μία υπόσχεση αυτόν το Νοέμβριο!

Υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους, της κυρίας Αναστασίας Βδοκάκη (MSc), επέλεξαν έναν κοινό στόχο για αυτό το μήνα: “Λιγότερη σπατάλη νερού“.

Η Δ’ Τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπάθου έδωσε υπόσχεση για λιγότερη σπατάλη νερού, συμμετέχοντας έτσι στην καμπάνια: “Ένας Νοέμβρης Χωρίς Σπατάλη”
Η Δ’ Τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπάθου έδωσε υπόσχεση για λιγότερη σπατάλη νερού, συμμετέχοντας έτσι στην καμπάνια: “Ένας Νοέμβρης Χωρίς Σπατάλη”


Οι μαθητές έγραψαν την υπόσχεση τους στην “Κάρτα Υπόσχεσης“, φόρεσαν τις κάρτες στο λαιμό τους και πήγαν στις υπόλοιπες τάξεις του δημοτικού ώστε να ενημερώσουν τους συμμαθητές τους. Επιπλέον, επισκέφθηκαν και τον διευθυντή του δημοτικού, κ. Γιώργο Μάρκου.

Τα παιδιά της Δ΄ τάξης προσκάλεσαν τα άλλα παιδιά να προσέχουν στην αυλή του σχολείου, να μην αφήνουν καμμιά βρύση ανοιχτή και αν τυχόν εντοπίσουν κάποια βρύση που έχει παραμείνει ανοιχτή να την κλείνουν.

Επιπλέον, ζήτησαν από τους συμμαθητές τους αν δουν κάποια βρύση που δεν κλείνει και είναι χαλασμένη να ενημερώσουν τους υπεύθυνους του σχολείου.

Τέλος, οι μαθητές έθεσαν ως επιπλέον στόχο την ενημέρωση των γονέων τους σχετικά με την σπατάλη νερού.

Εμείς, θα θέλαμε να συγχαρούμε την κ. Βδοκάκη, αλλά και όλους τους μαθητές που σκέφτηκαν και υλοποίησαν αυτή την δράση!

Η έλλειψη νερού στην Κάρπαθο αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για όλες τις κοινότητες, ιδιαίτερα εφόσον έχουν μειωθεί οι βροχοπτώσεις τα τελευταία χρόνια.

Οι μαθητές ενημέρωσαν τους συμμαθητές τους αλλά και τον διευθυντή του σχολείου  σχετικά με την δράση που επέλεξαν! Φωτογραφία: Αναστασία Βδοκάκη
Οι μαθητές ενημέρωσαν τους συμμαθητές τους αλλά και τον διευθυντή του σχολείου σχετικά με την δράση που επέλεξαν! Φωτογραφία: Αναστασία Βδοκάκη


Ελπίζουμε πως ξεκινώντας από τις μικρές ηλικίες θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε όλοι τις συνήθειες μας, βοηθώντας έτσι το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε.

Όπως λέει και η ίδια η δρ. Γκούντολ: ” Ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να κάνει τη διαφορά, αλλά πρέπει να επιλέξει τι είδους διαφορά θα ήθελε να κάνει”.

Περιμένουμε νέα από τους μαθητές για το πως υλοποίησαν τελικά την ιδέα τους, ποιο ήταν το αποτέλεσμα, αλλά και τις εντυπώσεις τους μετά το τέλος του Νοεμβρίου!

Πηγή: rootsandshoots.gr

Διαβάστε ακόμη

Αφιερωμένο στην Όλυμπο της Καρπάθου το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Από Τόπο σε Τόπο»

Σημαντική δωρεά ιστορικού πίνακα στην κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου

Επίσκεψη του δημάρχου Καρπάθου στον υφυπουργό Γ. Παππά για την αναβάθμιση του νησιού

Προβλήματα υδροδότησης στον δήμο Καρπάθου

Σωτήρια διάσωση της Πυροσβεστικής στην Αμοωπη της Καρπάθου

Φωτιά σε εξέλιξη στον ποταμό της Αρκάσας Καρπάθου

Γίλλες: Το παλιό έθιμο που γιορτάζεται μέχρι σήμερα στο Απέρι της Καρπάθου

Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε και στην Κάρπαθο η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου (φωτογραφίες)