Eξελίσσσεται καλά στο νησί μας η συγκομιδή των ελιών

Eξελίσσσεται καλά στο νησί μας  η συγκομιδή των ελιών

Eξελίσσσεται καλά στο νησί μας η συγκομιδή των ελιών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 353 ΦΟΡΕΣ

Υποδειγματική είναι η ελαιοκομική περίοδος που μόλις ξεκίνησε σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Φλεβάρη, αφού όλα εξελίσσονται ομαλά ενώ τα ελαιοτριβεία στο νησί μας αναμένεται να φθάσουν τα δέκα!

Σε δηλώσεις του χθες, ο κ. Φλεβάρης, καταρχήν, εξέφρασε την ικανοποίησή του επειδή, όπως είπε, βλέπει τους απλούς ανθρώπους της Ρόδου, τα νοικοκυριά, που ξεκίνησαν την παραγωγή ελαιοκάρπου για να έχουν το ελαιόλαδο στο σπίτι, όπως κάθε νοικοκυριό έχει, «που είναι το δικό τους ελαιόλαδο, που βγαίνει από τα ελαιοτριβεία του νησιού».

«Πράγματι-συνέχισε ο ίδιος-σε όλο το μήκος του νησιού, βλέπουμε πια παραγωγούς να βρίσκονται στο δρόμο, να συλλέγουν τις ελιές-βοηθάει και ο καλός καιρός-και έχουμε το πρώτο λάδι της φετινής περιόδου να έχει φθάσει πια στα νοικοκυριά».

Παρατήρησε, ακόμη, ότι τα ελαιοτριβεία λειτουργούν και εξυπηρετούν σε όλο το νησί, όπως ήταν και ο αρχικός σχεδιασμός, και ευχήθηκε μ’ αυτή την ηρεμία και την τάξη που ξεκίνησε η ελαιουργική περίοδος έτσι να κλείσει γιατί στην παραγωγή, σε κάθε αναπτυξιακό τομέα που εντάσσεται και η παραγωγή του ελαιόλαδου, δεν χρειάζεται ούτε να γίνεται θόρυβος ούτε να λέγονται μεγάλα λόγια, όπως είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Είναι κάτι που πρέπει να γίνεται φυσιολογικά, κάτι δεδομένο και φαίνεται να είναι μία καλή ελαιουργική χρονιά γιατί η παραγωγή πάει καλά. Αυτό λένε οι πληροφορίες».

Ευχαρίστησε, ακόμη, όσους συμπολίτες μας έχουν επενδύσει πάνω στον τομέα αυτό, τα ελαιοτριβεία, όσους με επιμέλεια συγκέντρωσαν τα δικαιολογητικά τους αλλά και όσους προσπαθούν, ακόμα και τώρα, καθώς ένα-δύο ελαιουργεία έρχονται να προστεθούν στα ήδη αδειοδοτημένα. Μάλιστα, ως υπηρεσία, υπολογίζουν ότι την επόμενη εβδομάδα θα πάρει άδεια εγκατάστασης και το ελαιουργείο της Μονολίθου, άρα πιθανόν να υπερβούμε και τον στόχο των δέκα ελαιουργείων στο νησί.

Στη συνέχεια, έκανε γνωστό ότι, χθες, πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις:

Η μία ήταν στη Διεύθυνση Ανάπτυξης όπου εξέτασαν με κάθε λεπτομέρεια τα δικαιολογητικά όσων λειτουργούν ήδη και η δεύτερη ήταν στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος με το ίδιο αντικείμενο. Και δήλωσε, κλείνοντας: «Πάμε, λοιπόν, σε μία ομαλή ελαιουργική περίοδο-το θέμα είναι ότι πάντα προσέχουμε. Η πολυδαίδαλη νομοθεσία και οι πάρα πολλές παράμετροι που υπάρχουν ως προς τα δικαιολογητικά, μας κάνουν να είμαστε προσεκτικοί και συντηρητικοί και στις δηλώσεις αλλά και σε κάθε μας ενέργεια. Να προσέχουμε και να εποπτεύουμε, για να μπορέσουμε να έχουμε το εξής απλό: Να βγάλει ο κόσμος το ελαιόλαδό του και να το πάρει στο σπίτι και να έχουμε αυτό το σπουδαίο προϊόν να πάει παντού γιατί σαν το ελληνικό ελαιόλαδο δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο».

Διαβάστε ακόμη

Σε ανακατανομή αρμοδιοτήτων προέβη με Αποφάσεις του ο δήμαρχος Ρόδου

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο