Ο Ψαραντώνης στο Colorado

Ο Ψαραντώνης στο Colorado

Ο Ψαραντώνης στο Colorado

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 399 ΦΟΡΕΣ

Ο Ψαραντώνης, η θρυλική μορφή της κρητικής μουσικής, διακρίνεται για τη βαθιά γνώση και την ανησυχία του για την παράδοση, εξαιτίας της οποίας τον έχουν χαρακτηρίσει «πανάρχαιο και ταυτόχρονα νέο», κατορθώνει κάθε φορά να κομίζει καινούριο ρίγος, να δημιουργεί την ταραχή και το δέος του υψηλού, αλλά και να αγγίζει τα λυρικότερα και αισθαντικότερα στοιχεία του μουσικού βάθους της έκφρασης του Κρητικού και γενικότερα του Ελληνικού και του Μεσογειακού λαού.

Σε μια μουσική εορτή όπου στο κέντρο της θα κυριαρχεί εκείνος, θα έχουμε την τιμή να τον απολαύσουμε το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στην μουσική σκηνή του Colorado.

Στο πλευρό του θα σταθούν και πάλι τα παιδιά του, η Νίκη και ο Λάμπης, και ο γνωστός προικισμένος συνθέτης και δεξιοτέχνης των παραδοσιακών οργάνων, Γιάννης Παξιμαδάκης, για να μας μεταφέρουν στον κόσμο της μουσικής της Κρήτης που είναι ο κόσμος της υψηλής ποίησης.

Εκεί όπου «η Τέχνη ενίκησε τη Φύση», καθώς ανεπανάληπτα το αποτύπωσε ο Βιτσέντζος Κορνάρος στον Ερωτόκριτό του. Όπως, άλλωστε, το έχει επανειλημμένα πει ο Ψαραντώνης, κύριος οδηγός και δάσκαλός του κατά τη σύνθεση και την ερμηνεία, είναι ο «παλμός της Φύσης». Αυτόν ακροάζεται και προσπαθεί, ακολουθώντας το δικό του μονοπάτι και τους δικούς του τρόπους, να κατακτήσει τα μυστικά της τέχνης του.

Ο Ψαραντώνης, λοιπόν, με μιαν επιλογή από τις καλύτερες στιγμές της μουσικής του πορείας, με γνωστές και λιγότερο γνωστές επιτυχίες του, αλλά και με νέα κομμάτια, δικά του ή που του τα εμπιστεύονται σπουδαίοι μουσικοί της Κρήτης, και με τους δυναμικούς αυτοσχεδιασμούς του που υφαίνουν τον ιστό της κάθε συναυλίας του.

Ψαραντώνης: λύρες, μπουλγαρί, τζουράς, φωνή

Νίκη Ξυλούρη: κρουστά, φωνή

Λάμπης Ξυλούρης: ούτι

Γιάννης Παξιμαδάκης: λαούτο

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτό πάρτι σήμερα στη Ρόδο για τη στέψη του Καρόλου

Πέντε προτάσεις για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στη Ρόδο

Το “3rd Rhodes Salsa Weekend” είναι γεγονός!

Στη ραδιοφωνική οικογένεια του «Μελωδία Ρόδου» μπαίνει o Ν. Μουρατίδης

«Στην αγκαλιά σου»: Κυκλοφόρησε το νέο single του Ροδίτη ερμηνευτή, Νίκου Κυπριώτη

Σήμερα η συναυλία της Έλενας Παπαρίζου

Συναυλία στην Ιαλυσό

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη Ρόδο!