Στα βήματα του Αλέξη Ζορμπά

Στα βήματα του Αλέξη Ζορμπά

Στα βήματα του Αλέξη Ζορμπά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 334 ΦΟΡΕΣ

H Ρόδος, στα πλαίσια των αφιερωματικών δράσεων «έτους Καζαντζάκη» τίμησε τον μεγάλο συγγραφέα με μια ξεχωριστή εκδήλωση που οργανώθηκε από τον Δήμο Ρόδου σε συνεργασία με το Θεατρικό Εργαστήρι «Μάνος Κατράκης» και τον μουσικοσυνθέτη Αντώνη Κυζούλη την Κυριακή 26-11-2017.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος ενώ κύριος ομιλητής ήταν ο διακεκριμένος λογοτέχνης και κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος ο οποίος γοήτευσε το κοινό που γέμισε το Δημοτικό Θέατρο.

Η Ρόδος θα τιμήσει τον μεγάλο συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη με μια ακόμη εκδήλωση που οργανώνει η Αδελφότητα Κρητών Ρόδου υπό την αιγίδα του Δήμου Ρόδου και τη στήριξη του ΔΟΠΑΡ.


Η Θεατρική Ομάδα της Αδελφότητας θα παρουσιάσει, την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο, στις οκτώ το βράδυ το θεατρικό έργο «Στα βήματα του Αλέξη Ζορμπά» σε σκηνοθεσία Γιάννη Φλώρου. Τα μέλη της Ομάδας και ο Γιάννης Φλώρος θα προσπαθήσουν να εμβαθύνουν στο έργο του Καζαντζάκη «Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» και να έρθουν κοντά στην ουσία και την οντότητα των ηρώων του στο έργο αυτό.

Τους ήρωες του έργου ενσαρκώνουν οι, Στέλιος Μοσχονάς, Μανώλης Τσιρακάκης, Φρόσω Κουβίδη, Μαρία Παπαδάκη, Μανώλης Καλογεράκης, Νικηφόρος Στρατήγης, Αντ. Ευ. Ξεπαπαδάκης, και Γιάννης Νιωτάκης. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το θεατρικό αυτό έργο, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου θα παρουσιαστεί και σε σχολεία της Ρόδου.


Στα βήματα του Αλέξη Ζορμπά
Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

11 Δεκεμβρίου
Ώρα 20:00

Διαβάστε ακόμη

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ